Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Krupička na Ondřejnické patnáctce zabloudil, přesto vyhrál

Krupička na Ondřejnické patnáctce zabloudil, přesto vyhrál
foto: archív Salomon Trail Running Cupu

Petr Kostovič | 12.10.2013 | přečteno: 4731×

Z trasy závodu seběhli na druhém kilometru Ondřejnické patnáctky, předposledního letošního podniku Salomon Trail Running Cupu, Robert Krupička a Andrzej Dlugosz, v té době vedoucí dvojice. Přesto se dokázali vrátit a znovu předstihnout vytrvalce, kteří se mezitím dostali před ně. Ze souboje Dlugosz – Krupička vzešel vítěz. Z prvenství se tentokrát radoval druhý jmenovaný. Náročných patnáct kilometrů v okolí beskydského Ski areálu Opálená zvládl i s neplánovanými metry navíc v čase 58:58.

„Andrzej mě porazil před 14 dny v Bergenu, teď jsem mu porážku oplatil,“ radoval se v cíli za Salomon běžící Robert Krupička.

Oba vytrvalci jsou na tom výkonnostně podobně, delší závody svědčí více Krupičkovi. „Cítil jsem ve stoupání na nejvyšší bod trasy na Skalce, že jsem na tom momentálně lépe. V následném seběhu jsem pak Dlugoszovi "cuknul“ a náskok si pohlídal až do cíle," řekl Krupička k průběhu. Druhý Dlugosz, polský běžec závodící za slovenský JM Demolex Bardejov, doběhl v čase 59:35.

Přitom oba vytrvalci dva kilometry po startu ztratili orientaci a seběhli z trasy závodu. Dokázali se na ni však vrátit a dorazit běžce, kteří se zatím ke svému překvapení dostali do čela. „A závodili jsme vlastně od začátku,“ smál se v cíli Krupička.

Mezi ženami vybojovala prvenství časem 1:14:15 přední česká běžkyně do vrchu Iva Milesová (PSK Olymp Praha), minulý víkend pátá ve světovém finále Grand Prix v běhu do vrchu ve slovinské Šmarne Gore. Druhou ženou v cíli byla Marie Miličková z Hvězdy SKP Pardubice, jíž v cíli naměřili čas 1:16:30, třetí Adéla Esentiérová z Baláž Extreme Teamu Ostrava (1:21:17).

V Beskydech se závodilo na rozdíl od západu republiky za slunečného počasí. „Počasí vyšlo perfektně, bylo to na tričko,“ okomentoval přízeň svatého Petra vítěz Krupička.


VÝSLEDKY

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 12.10.2013 19:17:37

Z trasy závodu seběhli na druhém kilometru Ondřejnické patnáctky, předposledního letošního podniku Salomon Trail Running Cupu, Robert Krupička a Andrzej Dlugosz. V té době běželi na čele. Přesto se dokázali vrátit a předstihnout vytrvalce, kteří je mezitím předběhli. Z jejich souboje vzešel vítěz. Z prvenství se tentokrát radoval Robert Krupička. Náročných patnáct kilometrů v podhůří Beskyd zvládl v čase 58:58.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.