Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Silničář Homoláč to v Praze při STRCu natřel trailařům

Silničář Homoláč to v Praze při STRCu natřel trailařům
foto: STRC

Radek Narovec | 03.11.2013 | přečteno: 6855×

Opravdu málo vídaná konkurence se sešla v neděli na golfovém hřišti v pražském Motole. Nikoliv však s holemi a míčky, ale s krosovkami na nohou. Osmikilometrový závod seriálu STRC vyhrál Jiří Homoláč (AK Kroměříž, 25:20) a potvrdil, že patří do absolutní domácí špičky bez ohledu na distance. Kamila Gregorová ze Salomon Teamu vyhrála na stejné trati v ženách (29:55).

Brněnský Homoláč, který díky svým letošním výkonům může směle vyzvat na souboj Dana Orálka v blížící se anketě o vytrvalce roku, rychle vyklepal z nohou únavu z Frankfurtského maratonu. V neděli o 20 sekund přespurtoval i lehkonohého trailaře Roberta Krupičku, pro kterého ale osm kilometrů stačí leda tak na rozehřátí svalů. Přece jen je tento aktuálně nejlepší český skyrunner zvyklý na delší vzdálenosti a hornatější terén, než který nabízí svah u pražské nemocnice.

Třetí v hodně netypickém klání české elity skončil Jakub Holuša (Dukla Praha). Ten se pro změnu specializuje na dráhu. Holuša i v neděli vítězný Homoláč se den předtím prali v Horažďovicích o reprezentační trika pro ME v krosu, které se koná za měsíc v Bělehradě. Za zmínku stojí 13. příčka kladenského Josefa Podušky, který se řadí do věkové kategorie M59! Jeho čas 28:10 jasně svědčí o tom, že ani ve veteránském věku není nutné přijmout tezi, že s věkem klesá rychlost.

V ženách byla konkurence menší. Za vítěznou Gregorovou doběhla Petra Zahálková (taktéž Salomon Team), třetí na bednu vystoupala Pavla Fričková (PSK Olymp Praha). Pokud jsme zmínili „horala“ Krupičku, není možné opomenout Ivu Milesovou, bronzovou na evropském šampionátu v disciplíně Vertical Kilometer. Že to Iva umí jak do strmého kopce, v „dlouhých“ horách, ale i při krosu potvrdila čtvrtou příčkou v kategorii F39.

Zatímco loni sváděl Motol souboj s nedalekou Ladronkou – chcete-li Salomon Trail Running Cup vs RunTour, letos se termínová kolize nekonala a prvně jmenovaný naopak se ještě spojil s pořadateli Přeboru Prahy v přespolním běhu. Výsledkem byla nejen úžasná konkurence v čele závodu, ale i hojná účast. Hlavní závod běželo 220 závodníků, ale některého z kratších běhů zasáhlo dalších 260 chlapců a dívek.

Seriál šesti závodů zná celkové vítěze: v mužích se jím stal Tomáš Goga z Pardubic, v ženách nasbírala nejvíce bodů Linda Beniačová ze Žiliny. „Seriál měl myslím letos doopravdy moc pěkné závody a velmi rád bych je zanechal. Konečné rozhodnutí záleží také na titulárním partneru Salomon,“ zhodnotil krátce letošní ročník STRCu jeho pořadatel Martin Dvořák.

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Radek Narovec muž 03.11.2013 16:32:38

Opravdu málo vídaná konkurence se sešla v neděli na golfovém hřišti v pražském Motole. Nikoliv však s holemi a míčky, ale s krosovkami na nohou. Osmikilometrový závod vyhrál Jiří Homoláč (AK Kroměříž, 25:20) a potvrdil, že patří do absolutní domácí špičky bez ohledu na distance. Kamila Gregorová ze Salomon Teamu vyhrála na stejné trati v ženách (29:55). PŘIPRAVUJEME REPORTÁŽ
Odkaz na článek

avatar

Praha - Vršovice

Celkem 4740 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:42:04 (2014)
půlmaraton: 1:39:02 (2014)
maraton: 3:43:22 (2014)

Chrosel muž 03.11.2013 16:39:04

Bezva akce. Běhěj.com teprve připravuje reportáž, já tu mám pár fotek už teď:

http://zemeck.rajce.idnes.cz/…_jamky_2013/

J. Homoláče jsem zahlédl, když mě předběhl…ale než jsem stačil zaostřit, byl pryč.

Motto: V pomalém hrnci se prána chová jako žába. Při pozvolném růstu teploty si to neuvědomí a z hrnce neuteče. ( Pam65 )
Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.