Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Libereckou RunTour ovládli Keňan Biwot a Maďarka Kácser

Libereckou RunTour ovládli Keňan Biwot a Maďarka Kácser
foto: RunTour

ČEZ RunTour | 20.08.2017 | přečteno: 5277×

Náročný profil severočeské RunTour nevylučoval možná překvapení, zvlášť když keňské běžce po trati honil místní rodák Vítek Pavlišta. Ani jeho zkušenosti s místním specifickým profilem trati nestačily, nejlepší český účastník závodu skončil třetí. Za čas 33:26 minuty se však stydět nemusí. Mezi muži dominoval s řasem pod skvělých 33 minut Keňan Wycliffe Kipkoir Biwot, mezi ženami zvítězila Maďarka Zita Kácser s časem 39:50. VÝSLEDKY

„Se svým běžeckým výkonem jsem byl celkem spokojený a docela dlouho jsem držel krok s keňskou dvojicí. V techničtějších pasážích jsem jim i trochu utíkal. Na rovině jsem byl sice pomalejší, ale v cíli jsem na ně zas tolik neztratil. Jsou to kluci, kteří umí desítku pod 29 minut, takže trochu jiná liga než běhám já.“ komentoval svůj cílový čas Pavlišta.

„I tak jsem si to užil, byl to krásný závod, počasí se vydařilo a účast byla velká, o RunTour je stále větší zájem, a to i tady v "mém“ Liberci, z toho mám radost," dodal.

Mezi ženami zvítězila Maďarka Zita Kácser. Mezi muži byl na desítce na druhé příčce další keňský běžec.

Na pětce už kralovali výhradně čeští běžci, a to Martin Edlman, který utekl dalším v cíli o 40 vteřin. To mezi ženami to bylo podstatně větší drama. První Lucii Samlerovou dělilo od stříbrné Hanky Randákové pouhých šest vteřin.

Je to už taková každoroční tradice, příjemné lesnaté prostředí liberecké RunTour vykoupené občasným kopečkem na trati. Ani letos severočeský díl seriálu nebyl výjimkou, přesto to byl další úžasný běžecký den.

Jakoby musel být každý kousek příjemného stínu liberecké lesa chránící běžce před letním sluncem vykoupen pořádnou dřinou. Téměř kilometr dlouhý výběh hned v úvodu trasy hovořil za vše. Jako každý rok mimochodem.

RunTouráci se s tím ale také jako vždy dokázali vypořádat, byli skvělí a do cíle jich dorazilo přes tisíc. A to nepočítáme děti, i těch bylo několik stovek, při svých závodech proudily Lidovými sady a rozdávaly úsměvy na všechny strany.

To dospělí měli s úsměvem krapet větší potíže, přeci jen trasa nebyla tak přátelská, jako ta dětská, přesto bavila, byla jiná než RunTouráci znají, kopcovitá, s měkkým povrchem, lesnatá.

V cíli už ze všech zářila spokojenost, dřina byla odměněna nejen medailí, ale především pocitem příjemné únavy, vítězné únavy. Vždyť na RunTour je vítěz každý, i proto dostane na krk medaili a je mu věnován hlasitý potlesk všech přítomných v cílové rovince.

Liberecká RunTour stála za to. Byla jiná, o to zábavnější. Takže zase na konci září, běžci, těšíme se na vás 30. září na pražské Ladronce. Čeká nás sedmý letošní díl RunTour.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

runtour1 muž 20.08.2017 15:10:46

Náročný profil severočeské RunTour nevylučoval možná překvapení, zvlášť když keňské běžce po trati honil místní rodák Vítek Pavlišta. Ani jeho zkušenosti s místním specifickým profilem trati nestačily, nejlepší český účastník závodu skončil třetí. Za čas 33:26 minuty se však stydět nemusí. Mezi muži dominoval s řasem pod skvělých 33 minut Keňan Wycliffe Kipkoir Biwot, mezi ženami zvítězila Maďarka Zita Kácser s časem 39:50.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.