Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Triatlon se propojuje s běháním

Triatlon se propojuje s běháním
foto: RunTour/ČTA

ČEZ RunTour | 24.07.2019 | přečteno: 4898×

Sport je jen jeden. Proč ho tedy nepropojit? Přesně tuto myšlenku zrealizoval největší rodinný běžecký seriál v České republice RUNTOUR společně s Českou triatlonovou asociací. Na běžeckých závodech tak nyní můžete potkávat i triatlonový stánek a dozvědět se více o projektu Můj první triatlon a o tom, že triatlon není jen pro profesionální atlety, ale že si ho může vyzkoušet každý.

Běhání zažívá v České republice již několik let veliký boom. Běhají mladí, staří i ti úplně nejmenší. Není taky divu, stačí jen nazout běžecké boty a vyběhnout. Již osmým rokem rozběhává tisíce běžců po celém Česku rodinný seriál běžeckých závodů RunTour. Ten se během let stal vstupní branou do světa běhání pro tisíce začínajících běžců. Za osm ročníků s RunTour běželo více než 70 000 běžců.

Ze začátku byla hlavním závodem trať na deset kilometrů. Tento fakt odráží dobu, která panovala (rok 2012 – 2015) – běhání tehdy bylo převážně atletickou záležitostí, běžci se zaměřovali na výkon, zlepšení a výzvu. Během posledních tří, čtyř let se ale běhání stalo fenoménem více sociálním, než atletickým a přizpůsobilo se tomu i složení běžecké základny v České republice. Začalo běhat více mladých lidí, kterým nešlo ani tak o to, kolik kilometrů uběhnou, ale že si užijí zážitek se svými blízkými a vše nasdílí na sociální sítě. Preference trati se tak postupem času měnila, a protože se RunTour vyprofilovala na seriál pro začátečníky, hobíky a rodiny s dětmi, převážná část startovního pole začala běhat pět kilometrů.

Běhání ale není jen o běhu samotném. Velice důležité je taky kompenzační cvičení a propojení více sportů dohromady. A co takhle rovnou třikrát víc sportu? Třikrát víc emocí? Třikrát víc zážitků? To všechno je triatlon. Kombinace plavání, cyklistiky a běhu, která se ve světě stává novým sportovním fenoménem. Také v Česku padají na závodech účastnické rekordy. Mezi běžci i cyklisty ale stále ještě koluje řada nepravdivých předsudků. Že na něj potřebujete drahé vybavení. Že je pouze pro extrémně trénované sportovce. Že se konají jen drahé a velké závody, na které začátečník nemůže.

Nic z toho ovšem není pravda. „Triatlon je sportem pro každého. V Česku se konají desítky závodů, na kterých si můžete zasportovat za pár korun a můžete je absolvovat bez neoprenu a na jakémkoliv kole,“ říká Michal Včeliš, PR manažer České triatlonové asociace.

Se vstupem do triatlonového světa pomáhá běžcům projekt Můj první triatlon, v rámci kterého získávají všechny informace o výbavě, tréninku i vstupu do závodního světa. „Abychom rozptýlili obavy běžců z triatlonového prostředí a představili jim triatlon v celé jeho kráse, rozhodli jsme se spojit síly s běžeckým seriálem RunTour, na kterém se letos budete moci potkávat s naším stánkem. Věříme, že ukážeme běžcům novou sportovní cestu, po které se mohou ve svém tréninku vydat,“ dodává zástupce triatlonové asociace.

RunTour společně s Českou triatlonovou asociací bude do budoucna usilovat o propojení těchto sportů. Jedním ze způsobů je vytváření imageových videí ze závodů RunTour, které připravuje agentura, vytvářející multimédia pro ČTA již čtvrtým rokem – ontheSPOT. Propojením těchto aktivit do jedné vznikají z dílny ontheSPOT skvělá videa, která ukazují nejen běžcům a triatlonistům, ale i celé veřejnosti krásu sportu a doslova je vybízí k tomu, aby si některý závod vyzkoušeli na vlastní kůži.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

runtour1 muž 24.07.2019 11:45:49

Sport je jen jeden. Proč ho tedy nepropojit? Přesně tuto myšlenku zrealizoval největší rodinný běžecký seriál v České republice RUNTOUR společně s Českou triatlonovou asociací. Na běžeckých závodech tak nyní můžete potkávat i triatlonový stánek a dozvědět se více o projektu Můj první triatlon a o tom, že triatlon není jen pro profesionální atlety, ale že si ho může vyzkoušet každý.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.