Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Moravský ultramaraton se blíží, etapy zkrátil na maratony

Moravský ultramaraton se blíží, etapy zkrátil na maratony
foto: Daniel Orálek

Sváťa Sedláček | 19.06.2014 | přečteno: 4134×

Již jen dva týdny nás dělí od startu 22. ročníku Moravského ultramaratonu v Lomnici u Tišnova nedaleko od Brna (přesně 29. června). Na celý etapový seriál – nově čítající sedm maratonů – se zatím přihlásilo 58 běžců z devíti zemí světa, včetně Ghany, a dalších dvacet běžců na MiniMUM, tedy na tři etapy ze sedmi.

Podrobné informace o závodu najdete třeba na tomto portálu nebo na stránkách Moravského ultramaratonu. Bez zajímavosti určitě není to, že letošní ročník již potřetí probíhá jako memoriál Cabala Blanca (Bílého koně) známého z knihy Born to Run, který před dvěma lety náhle zemřel nedlouho poté, co v Mexiku proběhl jím pořádaný ultramaraton.

Ten tehdy proběhl za účasti indiánů kmene Tarahumara, ale i české výpravy, z níž v letošním ročníku MUM startují jak El Capitan (tak byl v Mexiku před dvěma lety pojmenován Dan Orálek), tak El Oso Segundo neboli Druhý Medvěd (jak byl před dvěma lety v Mexiku po absolvování ultramaratonu pojmenován stokilový Milan Daněk). Atmosféra Moravského ultramaratonu v mnohém připomíná atmosféru onoho proslulého ultramaratonu v Mexiku, jak potvrzují jeho účastníci.

Na trati či na startu můžete potkat také Alenu Žákovskou (další účastnici onoho mexického ultra), ale třeba také 74letou Sigrid Eichner. Tato žena loni absolvovala MUM celkově za asi 48 hodin, tedy v rychlosti něco přes 6 km/hod. Je dobře, že již není tak často slyšet s nadutým despektem vyslovené, že to přece už není běh. Takový je prostě ultramaraton. Ostuda není chvilku jít, když už nejde běžet…

V předchozích článcích jsem již uvedl, jaké změny se chystají, například že místo etapy Vranovské bude etapa Blanenská. Osobně jsem zvědav, jak bude probíhat upravená etapa Boskovická. Zůstane v trase úsek mezi rybízem a okolo zdi zámecké zahrady v Lysicích? V každém případě je na co se těšit.

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ssedlacek 09.06.2014 22:18:06

Již jen necelé tři týdny nás dělí od startu 22. ročníku Moravského ultramaratonu v Lomnici u Tišnova nedaleko od Brna (přesně 29. června). Na celý etapový seriál se zatím přihlásilo 58 běžců z devíti zemí světa, včetně Ghany, a dalších dvacet běžců na MiniMUM, tedy na tři etapy ze sedmi.
Odkaz na článek

avatar

Brno

Celkem 26381 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:29 (2009)
půlmaraton: 1:33:05 (2008)
maraton: 3:23:02 (2012)

running-observer muž 10.06.2014 22:37:17

Ještě musím doplnit, že vyšel zajímavý rozhovor právě se zmiňovanou ultramaratonkyní Sigrid Eichner.

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.