Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

RunTour je v cíli, v sobotu vyhráli Kučera a Sekyrová

RunTour je v cíli, v sobotu vyhráli Kučera a Sekyrová
foto: RunTour

Josef Smetana | 04.10.2014 | přečteno: 4326×

Osmidílný seriál Česká pojišťovna Mizuno RunTour zakončil svůj letošní ročník v sobotu na pražské Ladronce. Trať cyklostezky mají v oblibě in-line bruslaři. To zaručuje, že je nejen rovinatá, ale i s kvalitním asfaltem. S přispěním běžeckého počasí tak pořadatelé mohli kromě početného startovního pole očekávat i kvalitní výkony. To se potvrdilo!

Vítězem se stal David Kučera ve skvělém čase 31:42. Jeho jmenovec Martin měl ztrátu 16 vteřin, když doslova na paty mu šlapal třetí v pořadí Pavel Dymák. Ten nakonec zaostal za druhým místem o pouhé dvě vteřiny.

Potřetí se z vítězství na závodě seriálu RunTour radovala Ivana Sekyrová (35:33). Potvrdila tak, že bronzová forma z Běchovic nevyprchala. Druhou nejrychlejší ženou byla Barbora Jíšová, která na vítězku ztrácela více než minutu. Bronz si z pražské Ladronky odváží Barbora Nekolová za čas 37:48.

Rychlou trať si pochvaloval i šestý v cíli Jakub Smetana. Čtvrtý junior z letošních Běchovic závod hodnotil slovy: „Rychlá trať, spousta závodníků a skvělá atmosféra. Byl to jeden z mých letošních nejhezčích závodů.“ Litoval jen odstupu od nejrychlejších mužů. „Kučerové závod rozběhli strašně rychle a já pak většinu závodu běžel osamocen.“

Vítěz předchozího závodu v Olomouci Martin Kučera začal opravdu velmi rychle: „Ale po třech stech metrech jsem věděl, že to dnes nepůjde lehce a po prvním kilometru jsem musel zpomalit a na třetím kilometru jsem se nechal doběhnout. Dneska mi to prostě neběželo. Chtěl jsem to mít za sebou.“

Lepší taktiku dnes předvedl vítězný David Kučera: „Martin to na začátku přepálil. Nechal jsem ho odběhnout a doběhl jsem ho až na třetím kilometru. Pak se to trochu zpomalilo, a tak jsem zkusil ještě nastoupit asi tři kilometry před cílem. Dva kilometry před cílem jsem zase zrychlil a Martin to již neuvisel.“

Vítězka ženské kategorie Ivana Sekyrová se pokoušela o vylepšení letošního maxima: „Běžela jsem jako všechny RunTour ve skupince s Petrem Smatanou a Kačírkem a snažili jsme se od začátku běžet rychlejší tempo s tím, že jediný problém byl protivítr. Ve skupince s muži jsem chtěla běžet letošní nejrychlejší desítku. Trať byla rychlá, škoda toho větru,“ litovala v cíli. Přesto běžela letos nejrychlejší desítku na RunTour.

David a Martin Kučerové i nejrychlejší žena Sekyrová si pochvalovali skvělou atmosféru, která v cílové rovince předčila i nedávné Běchovice. „Je to fantastické, že sem přišlo tolik diváků,“ oceňoval vítězný Kučera. „Závod měl atmosféru finále. Bylo to vyvrcholení, určitě tady byl větší počet lidí než na předchozích závodech. Myslím, že se celý den vyvedl,“ doplnila Sekyrová.

Na RunTour šlo letos vítěze předpovídat jen stěží. Úvodní závod seriálu vyhrál v Českých Budějovicích skvělý americký vytrvalec Ryan Vall. Hned v následujícím závodě v Plzni jej na trůnu vystřídal Tomáš Jaša ve skvělém čase 31:55. Třetí zastavení seriálu bylo v Hradci Králové pod taktovkou keňských vytrvalců Kiprotiche a Cheruiyota. S dvouminutovým náskokem v cíli se pak z vítězství radoval ve čtvrtém díle v Ostravě člen maďarského Benedek teamu Elias Kiptim Maindl. V Liberci byla letos asi nejtěžší trať s náročným stoupáním. To vyhovovalo nejvíce domácímu běžci Vítu Pavlištovi. Afričtí běžci Masaua a Toroltich následně ovládli šestý závod v Brně. A předposlední závod v Olomouci proběhl pod taktovkou bratří Kučerových, když před Lukášem zvítězil starší Martin v čase 32:21.

Stejně nepředvídatelná situace byla v kategorii žen. Hvězda letošních Běchovic Eva Vrabcová Nývltová nejenže dvakrát vítězila v kategorii žen, přidávala k tomu i skvělé časy. Naposledy ten v Olomouci – 33:34, když doběhla celkově čtvrtá! Že je skvělá lyžařka potvrdila jak jinak než v Liberci, kde i díky náročnému stoupání doběhla celkově třetí.

Vítězkou úvodního závodu seriálu v Českých Budějovicích se stala Květa Pecková. Hradec Králové přivítal jako nejrychlejší ženu v cíli maďarskou běžkyni Anikou Kálovicsovou (35:17). V Ostravě zvítězila česká reprezentantka na letošním ME v Curychu Lucie Sekanová. V Brně, stejně jako v Plzni, pak byla nejrychlejší Ivana Sekyrová. O trochu rychlejší byla na brněnské trati (35:57).

Téměř dva tisíce dospělých závodníků, několik stovek dětí a dokonale rozběhaný pražský park Ladronka, takový byl závěrečný díl třetího ročníku RunTour. Po všech stránkách byl rekordní. Do cíle totiž doběhlo nejvíce běžců v jeho historii, téměř dva tisíce.

„Už teď chystáme další ročník, chceme si vyslechnout závodníky a vymyslet zase nějaké nové vychytávky, aby byli všichni spokojeni,“ uzavřel letošní sezonu Jan Dvořák z pořádající agentury Geometry Global. Start registrací do nového ročníku by měl proběhnout na přelomu listopadu a prosince letošního roku.

s přispěním Jakuba Smetany a tiskových materiálů RunTour

VÝSLEDKY

Anketa

Jak se vám líbil závod RunTour na pražské Ladronce? Dejte mu známku jako ve škole.

1
 
50 hl.
2
 
4 hl.
3
 
0 hl.
4
 
1 hl.
5
 
4 hl.
Celkem hlasovalo 59 uživatelů.

Komentáře (Celkem 4)

Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 04.10.2014 19:20:04

Osmidílný seriál závodů Česká pojišťovna Mizuno Run Tour zakončil svou letošní šňůru na pražské Ladronce. Stejně jako v Olomouci závod ovládli bratři Kučerové. Jen si prohodili pořadí. Vítězem se tak stal David Kučera ve skvělém čase 31:42. Jeho bratr Martin měl ztrátu 16 vteřin, když doslova na paty mu šlapal třetí v pořadí Pavel Dymák. Ten nakonec zaostal za druhým místem o pouhé dvě vteřiny. Potřetí se z vítězství na závodě seriálu Run Tour radovala Ivana Sekyrová. VÝSLEDKY />Odkaz na článek

avatar

Louny

10 km: 0:35:18 (2013)
půlmaraton: 1:17:06 (2013)
maraton: 2:46:46 (2014)

Filhav muž 04.10.2014 20:52:50

Tito Kučerové nejsou bráchové. Opravte mne, pokud se pletu.

avatar

Celkem 18761 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:37:21 (2015)
půlmaraton: 1:29:52 (2014)
maraton: 3:10:54 (2015)

Ján Bellay muž 04.10.2014 21:41:11

>> Filhav, 04. 10. 2014 20:52:50

Títo dvaja nie su bratia, len majú rovnaké priezvisko. Martinov brat je Lukáš.

Motto: Nikdy nehovor - to sa nedá.
avatar

Celkem 32726,59 km
Minulý měsíc 272 km
10 km: 0:42:16 (2022)
půlmaraton: 1:36:05 (2015)
maraton: 5:04:06 (2014)

Berenique žena 04.10.2014 23:03:07

Nechápu kdo ten článek psal… přece když nejsou bráchové, tak nemohli říct ty věty co jim tu pisálek vkládá do úst "Nechal jsem bráchu odběhnout…atd.) :-D (a nebo je to věta z Olomouce? )

Motto: "Enjoy nature and live."
avatar

Coach muž 05.10.2014 09:54:47

Omlouvám se čtenářům i Martinovi s Davidem za uvedení mylné informace. Josef Smetana, autor textu.>> Filhav, 04. 10. 2014 20:52:50

Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.