Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Královský závod ČEZ RunTour v Praze odstartují Jágr a Strýcová

Královský závod ČEZ RunTour v Praze odstartují Jágr a Strýcová
foto: ČEZ RunTour

ČEZ RunTour | 02.10.2023 | přečteno: 1415×

Jeden z vrcholů běžecké sezony je tu! Už v sobotu 7. října se uskuteční pražský závod ČEZ RunTour. Více než tři tisícovky běžců si na největším závodě oblíbeného rodinného seriálu užijí krásné tratě v parku Ladronka i bohatý doprovodný program, který svou účastí ozdobí hokejista Jaromír Jágr, tenistka Barbora Strýcová či olympionička Marcela Joglová.

ČEZ RunTour Praha je královským závodem celé sezony. Nejenže se ho účastní nejvíce běžců a koná se na velmi rychlé trati s krásným výhledem na hlavní město, ale také na něm můžete potkat nejvíce ambasadorů a známých osobností.

V loňském roce běžela také například tenistka Barbora Strýcová, která se sice letos na start postavit nemůže, ale závod si užije v nové roli: olympijská medailistka, semifinalistka dvouhry a letošní vítězka čtyřhry Wimbledonu se bude podepisovat fanouškům, předávat ceny vítězům a zapojí se také do charitativních akcí. Běžci i fanoušci si budou moci odnést i podpis Jaromíra Jágra, olympijský vítěz z Nagana odstartuje závod ČEZ RUN 10 KM.

Program odstartuje už dopoledne, kdy se na start postaví děti. Při Lupilu bězích je čekají tratě na 500 a 1000 metrů. V pravé poledne pak zazní startovní výstřel rodinného běhu na 3 km. Následovat bude PUMA RUN 5 KM a ČEZ RUN 10 KM.

Na nejdelší trati budou závodit také dvou- a čtyřčlenné štafety, které jsou novinkou této sezony ČEZ RunTour pro všechny běžce, co se chtějí podělit o závodní kilometry i běžeckou radost. Pražský závod ovšem bude výjimečný – zúčastní se ho totiž speciální běžecký tým, jaký Česko ještě nevidělo a jaký spojuje generace, profesionály i hobíky z Česka a Slovenska. Ti všichni utvořili narozeninový tým PUMA 75 v čele s olympioničkou Marcelou Joglovou. Kapitánka týmu Eva Seidlová je dokonce stejně stará jako tahle legendární značka. PUMA tak společně s týmem oslaví na pražském závodu ČEZ RunTour své 75. výročí. Tým doplní pražský umělec Jan Bican a mistr Slovenska v půlmaratonu Martin Rusina.

„Máme moc velkou radost, že se nám k příležitosti 75. výročí PUMY podařilo sestavit neskutečný běžecký tým, který propojuje československé generace. Kapitánka Eva letos oslavila 75. narozeniny a zároveň si stihla zaběhnout svůj 506. maraton. Je inspirací pro nás všechny a zároveň je důkazem toho, že láska k běhu může kvést v každém věku,“ říká Lucie Hložánková, Senior Manager Communication Marketing značky PUMA.

Den plný zážitků nekončí ani v cíli. Tam bude na běžce čekat nádherná medaile s královskou korunou a především nabité zázemí, ve kterém si mohou dopřát sprchu, masáž od ALPY a nadace Leontinka, skvělé jídlo z Lidl menu, odpočinek v relaxační zóně O2 nebo se zapojit do soutěže o špičkové boty PUMA.

Účastníci závodů ČEZ RunTour neběhají jen pro sebe, běhají totiž i pro lidi, kteří v životě musejí překonávat náročné překážky. Z každého zaplaceného startovného tak putuje 50 korun nadaci Leontinka, která pomáhá nevidomým mladým lidem.

Díky spolupráci společnosti ČEZ s RunTour také běžci při každém závodě pomáhají dětskému domovu z konkrétního závodního regionu. „Tentokrát se budeme snažit vyběhat 70 tisíc korun na pomoc Dětskému domovu v Mladé Boleslavi, který by tyto prostředky využil na nový nábytek, aby dětem vytvořil útulnější náhradní domov. Předem děkujeme všem, kdo dětem pomohou,“ říká ředitel závodu Marek Pirzkall z pořádající agentury VMLY&R.

Chcete také pomoci? Můžete. A to dokonce i když se závodu nebudete sami účastnit. Stačí absolvovat své běhy, procházky nebo cyklistické výlety s aplikací EPP – Pomáhej pohybem. Za každou aktivitu v ní získáte body, které pak můžete přidělit dětskému domovu. Nadace ČEZ pak za tyto body pošle dětem skutečné finanční prostředky, které zlepší kvalitu jejich života.

Další informace o pražském závodě ČEZ RunTour najdete na webu www.run-tour.cz, kde se můžete registrovat také na poslední závod sezony. Ten se uskuteční na dostihovém závodišti v Pardubicích. S registrací neváhejte, startovní listiny se rychle plní, protože s ČEZ RunTour #JERADOSTBĚŽET.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

runtour1 muž 02.10.2023 18:29:28

Jeden z vrcholů běžecké sezony je tu! Už v sobotu 7. října se uskuteční pražský závod ČEZ RunTour. Více než tři tisícovky běžců si na největším závodě oblíbeného rodinného seriálu užijí krásné tratě v parku Ladronka i bohatý doprovodný program, který svou účastí ozdobí hokejista Jaromír Jágr, tenistka Barbora Strýcová či olympionička Marcela Joglová.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.