Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Jubilejní Kbelská 10 pro letošek navýšila kapacitu a pozměnila trať

Jubilejní Kbelská 10 pro letošek navýšila kapacitu a pozměnila trať
foto: Martin Symon

Daniela Havránková | 23.02.2016 | přečteno: 3531×

Již potřicáté se v pražských Kbelích a blízkém okolí uskuteční tradiční český otvírák běžecké sezony Palestra Kbelská 10. Více než týden před akcí přesáhl počet registrovaných běžců 1 700. A to ještě není vyprodáno! Na pozměněnou trať, která běžce nově zavede do Vinoře, se vydá jak pořádná masa hobíků tak zástupci české elity, například maratonská olympionička Ivana Sekyrová.

Oblíbený test běžecké formy po zimě láká každým rokem čím dál víc zájemců. Letos se organizátoři závodu připravili na symbolický počet 2 016 běžců pro hlavní deseti- a vloženou pětikilometrovou trať. „Tato kapacita je maximem pro stávající trať a především místo startu. Pro větší komfort běžců se přesouvá zázemí startu z prostor fotbalového areálu do Základní školy Kbely,“ upozorňují na novinku pořadatelé.

Tím však změny pro letošek nekončí. Upravena byla stávající trasa závodu z důvodu dlouhodobé rekonstrukce ulice K cihelně v Satalicích. „Prvních 2,5 km, tedy po kruhový objezd v Satalicích, a poslední 2 km jsou stejné. Změna je v průběhu Satalic, kdy trať vede proti předchozím letům v protisměru okolo obory a pak zatáčí doleva do Vinoře. Zde prochází areálem statku a po krátkém úseku po Mladoboleslavské se vrací zpět do Satalic na původní trasu,“ informují organizátoři. „I nová trať je přitom certifikovaná,“ doplňují.

Měřený mezičas zůstává na 5. kilometru a občerstvovací stanice se posouvá na 6. kilometr do Vinoře před restauraci Hoffmanův dvůr. A tento podnik, který se stal nově partnerem závodu, pro běžce připraví teplý čaj, což v případě chladného počasí jistě nebude na škodu.

Vedle hlavních kategorií podle pohlaví a věku je také možné přihlásit se do kategorie obyvatel Prahy 19, studentů a zaměstnanců Palestry nebo do týmové soutěže. Závod na 10 km je tradičně též akademickým mistrovstvím ČR. Zájemci mohou také využít služeb vodičů na 40, 45 a 50 minut. Připraven bude samozřejmě i bohatý doprovodný program a nebudou chybět ani oblíbené závody dětí.

Pozor, pokud jste byli zvyklí nechávat registrace až na den závodu, letos již to nebude možné. Pořadatelé nastavili uzávěrku na 4. března!

Příjemný bonus pro všechny registrované běžce v podobě funkčního trika s potiskem letos zajistil nový partner Decathlon Černý Most. Také vyzvedávání startovního balíčku bude možné právě na této prodejně v týdnu před samotným závodem, vždy v odpoledních a večerních hodinách. A dobrá zpráva pro registrované, kteří se nemohou zúčastnit: převod čísla na jiného závodníka je možný nejpozději sedm dní před akcí.

Loňský a celkově čtyřnásobný vítěz závodu Vít Pavlišta se tentokrát na start nepostaví, protože bude v době konání akce pilovat v Turecku formu pro zdolání olympijského limitu na maraton. „Letos poběžím až v Pečkách,“ říká o svých plánech rychlík z Liberce. O přední příčky by se tak mohli ucházet medailista z loňských Běchovic Milan Janoušek, nedávný vítěz Českobrodské vánoční desítky Ondřej Čadek či špičkový orienťák a člen Kerteamu Jan Šedivý.

Obhajobu ženského prvenství si naopak nenechá ujít Ivana Sekyrová, jejíž příprava rovněž cílí na maraton v olympijském Riu. Také další loňské medailistky a zkušené dráhové běžkyně Lada Nováková a Michaela Drábková figurují ve startovní listině. Kromě nich je třeba počítat například s Petrou Kubešovou, nedávnou účastnicí výpravy českých běžců do holandského Apeldoornu či se slávistkou Hanou Randákovou. Návrat po porodu hlásí i Kateřina Kriegelová, kterou však aktuálně trápí problémy se štítnou žlázou, a tak brzdí větší očekávání: „Budu ráda, když Kbely odběhnu pod 40 minut.“ A třeba překvapí někdo další…

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 25.02.2016 13:44:50

Již potřicáté se v pražských Kbelích a blízkém okolí uskuteční tradiční jarní otvírák běžecké sezóny Palestra Kbelská 10. Více než týden před akcí přesáhl počet registrovaných běžců 1 700. A to ještě není vyprodáno! Na pozměněnou trať, která běžce nově zavede do Vinoře, se vydá jak pořádná masa hobíků tak zástupci české elity, například maratonská olympionička Ivana Sekyrová.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.