Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Rohálovská desítka pro Keňany, nejrychlejším z Čechů třetí Kreisinger

Rohálovská desítka pro Keňany, nejrychlejším z Čechů třetí Kreisinger
foto: Zdeněk Krchák

Petr Kostovič | 23.02.2016 | přečteno: 3244×

Třetí místo Jana Kreisingera v čase 31:19 je nejlepším umístěním českého běžce na prvním velkém moravském „otvíráku“ běžecké sezóny, Rohálovské desítce. První dvě příčky patří Keňanům z maďarského Benedek Teamu Silas Kipronovi (30:07) a Joel Mainovi (31:08). Mezi českými ženami ukázala plejádě mladších soupeřek záda Petra Kamínková. Prvenství jí patří za čas 36:31. VÝSLEDKY

Kreisinger patří mezi adepty připravující se na pokus o překonání maratonského kvalifikačního limitu pro letošní olympijské hry v Rio de Janeiru. V roce 2012 se mu podařilo kvalifikovat se na maraton na OH v Londýně. Letos však oproti roku 2012 vynechává vysokohorská soustředění a připravuje se v nížině v okolí severočeských Teplic. Rohálovská desítka tak pro něj byla prvním závodním testem, který měl ukázat, zda by i takováto příprava mohla fungovat.

„V roce 2012 jsem tu myslím běžel čas 31:09, je to tedy podobné jako tehdy,“ uvedl Kreisinger v cíli Rohálovské desítky. Po startu akceptoval tempo keňských vytrvalců. „Běžel jsem s nimi ale jen 1,5 kilometru, déle se to nedalo vydržet, první kilometr byl za 2:47,“ usmíval se nad přepáleným začátkem, po němž pokračoval v závodě nějakou dobu sám. V úseku mimo Prusinovice se pak běželo proti větru. Kreisinger tak uvítal, když jej dostihla dvojice dalších vytrvalců, Ondřej Fejfar a Slovák Vitko a pomohli s udržováním tempa.

„V závěru mi ještě zbývaly nějaké síly. Ondrovi a Jurajovi jsem tedy nastoupil ve stoupání asi kilometr před cílem. Pak už to bylo jen z kopce a to už jsem věděl, že mě nedostihnou. Posledních 400 metrů však bylo hodně těžkých, dost mi tuhly nohy,“ řekl Kreisinger po závodě. Druhý z neafrických běžců doběhl Fejfar (31:25), o dvě sekundy zpět zůstal Juraj Vitko ze Slovenska.

Při pohledu do výsledkové listiny závodu žen nezbývá než smeknout před výkonem olomoucké Petry Kamínkové, která byla nejrychlejší z českých žen v čase 36:31. Druhá příčka mezi českými ženami patří Martině Vévodové z AK Perná, která finišovala v čase 37:41, třetí doběhla osmnáctiletá Kateřina Divišová z Vítkovic v čase 37:48.

Jen keňská běžkyně Betty Chepleting byla mezi ženami rychlejší než tato trojice, když dominovala ženskému závodu časem 36:01. Hranici 40 minut pokořila časem 39:08 čtvrtá mezi českými ženami, známá ostravská běžkyně Petra Pastorová.

Závod byl přípravou i pro borce z jiných sportovních odvětví, například triatlonista Petr Vabroušek proběhl cílem v čase 38:11, jeho syn Filip jej porazil časem 37:47. Celkem do závodu odstartovalo 566 vytrvalců a vytrvalkyň.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 28.02.2016 17:24:04

Třetí místo Jana Kreisingera v čase 31:19 je nejlepším umístěním českého běžce na prvním velkém moravském „otvíráku“ běžecké sezóny, Rohálovské desítce. První dvě příčky patří Keňanům z maďarského Benedek Teamu Silas Kipronovi (30:07) a Joel Mainovi (31:08). Mezi českými ženami ukázala plejádě mladších soupeřek záda Petra Kamínková. Prvenství jí patří za čas 36:31. VÝSLEDKY />Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.