Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

V sobotu odstartuje v Ostravě Kilpi Trail Running Cup

V sobotu odstartuje v Ostravě Kilpi Trail Running Cup
foto: KTRC, Ladislav Adámek

Mirek Píštěk | 23.04.2016 | přečteno: 3895×

Již tuto sobotu se v Ostravě napíše první kapitola letošního ročníku Kilpi Trail Running Cupu. Trať dlouhá 11 kilometrů s pozitivním převýšením 200 metrů prověří každého běžce. Startovní pole zaplní řada rekreačních běžců a okoření zkušení horalové Tomáš Lichý, Tomáš Maceček nebo Jan Zemaník.

Trailový pohár, který je jedním z následovníků dřívějšího Salomon Trail Running Cupu (ten jede dál se stejným názvem ale jiným pořadatelem), má devět zastávek včetně dvou pražských a jednoho skymaratonu v Krkonoších. Končí v říjnu v nové lokalitě Český les.

„Tam se poběží místy, kde dříve byly vesnice, které musely být vysídleny a zbyly po nich pouze nepatrné kamenné památky. Jedná se o mystické místo, které přiláká závodníky,“ věří ředitel závodu Martin Dvořák.

Délky tratí jsou různé. Nejdelší, téměř padesátikilometrový trail čeká závodníky při Krkonošském skymarathonu. Tento závod je zároveň považován za nejadrenalinovější. Nejdelší varianta má 48 kilometrů s pozitivním převýšením 2 410 metrů. Cena startovného pro prvních 300 přihlášených činí 300 Kč.

Na co se tedy v sobotu můžete těšit? Tvůrce trati, skyrunner Tomáš Maceček slibuje trasu, která z městské části přebíhá do trailové části, kde na účastníky bude čekat nejvyšší bod – halda Ema. Odtud se otevře celý výhled na Ostravu. „Poznáte město bez předsudků, z pohledu, který nečekáte. Dostanete se na místa, kam by vás ani nenapadlo zajít. Je to výjimečné prostředí, stojí to za to,“ říká Maceček.

Budou připraveny dvě občerstvovací stanice. V cíli, který je tentokrát uvnitř Trojhalí, dostane každý finišer medaili a možnost doplnit energii, má se pamatovat také na vegetariány. Součástí startovného je nevratný čip s QR kódem, díky kterému se můžete okamžitě podívat na výsledky.

Kilpi Trail Running Cup 2016

30. 4. Trail Ostrava 12 km

29. 5. Trail Praha 11 km

11. 6. Dolní Morava 30 km

2. 7. Běh přes motolské jamky Praha 8 km

16. 7. Horský půlmaraton Lipno 21 km

6. 8. Krkonošský Skymaraton 48 km a 21 km

18. 9. Ještěd 21 km

8. 10. Beskydská 21 Čeladná

23. 10. Český les 16 km

s využitím tiskové zprávy pořadatele

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

MirekCek muž 28.04.2016 20:20:49

Již tuto sobotu se v Ostravě napíše první kapitola letošního ročníku Kilpi Trail Running Cupu. Trať dlouhá 11 kilometrů s pozitivním převýšením 200 metrů prověří každého běžce. Startovní pole zaplní řada rekreačních běžců, ale také zkušení Tomáš Lichý, Tomáš Maceček nebo Jan Zemaník.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.