Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Další radost z vrchů! Češky vezou z Evropy stříbro

Další radost z vrchů! Češky vezou z Evropy stříbro
foto: archiv Lucie Maršánové

Daniela Havránková | 01.07.2018 | přečteno: 5897×

Medailovou sbírku z vrchařských soutěží rozšířilo na evropském šampionátu družstvo žen, které skončilo v týmové soutěži na druhém místě. Boj na nelehké trati přitom ztížilo velké horko a došlo i k několika pádům.

Po úspěšném tažení na MS v dlouhém horském běhu na Sněžce minulý víkend to našim reprezentantům opět cinklo, tentokrát v Makedonii nedaleko Skopje. Na hoře Krstovar se odehrály závody stylem nahoru-dolu v kategoriích juniorů, juniorek, můžu a žen.

Nejlepší individuální umístění zaznamenala pátá Lucie Maršánová, přestože v závodě dvakrát upadla! Trať dlouhou 11 km s dvojím dlouhým výběhem a seběhem hory zvládla urazit jako jediná z našich žen pod hodinu.

K medailovému zisku týmů, kde rozhodují výsledky tří nejlepších z dané kategorie, přispěla i zkušená Pavla Schorná Matyášová (13. místo) a Adéla Stránská (16. místo). Dagmar Rychnovská skončila na 29. pozici. Celkově zvítězily Francouzky, třetí byly Britky.

„Když je suprově rozběhnutý závod, po dvou kilometrech se vám začne dělat špatně a nevíte, co s tím, a v sebězích, kde byste všem chtěli ukázat záda, se musíte zastavit, protože je vám strašně špatně, pak pár kilometrů přemýšlíte, jestli to má cenu, je třinácté místo a hlavně stříbro v týmech neskutečnou náplastí,“ podělila se o dojmy ze závodu Pavla Schorná Matyášová na své FB stránce.

Na naše družstvo mužů zbyly nepopulární brambory, do top ten se vešel pouze Jan Janů na celkovém 9. místě. Další následovali: 18. Vít Pavlišta, 23. Jáchym Kovář, 27. Tomáš Lichý. Zvítězili Italové, kteří obsadili první tři příčky i v individuálním pořadí.

V součtu páté doběhly na poloviční trati české juniorky ve složení Sylvie Štyglerová (13.), Bára Stýblová (16.) a Lucie Zvolánková (19.). Stále velmi kvalitní umístění – 6. místo – předvedli též junioři v sestavě Borek Požár (11.), Ondřej Jílek (28.) a Vojtěch Dryák (29.).

Po úvodních prohlídkách trati, na které pořadatelé v exponovaných sebězích dokonce obalili stromy matracemi, se očekávání obzvláště obtížného závodu tak trochu nenaplnila. „Trať byla běhatelná, sice bylo horko, ale šlo to," komentoval junior Požár na svém profilu na sociální síti.

WEB AKCE, VÝSLEDKY

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 01.07.2018 19:58:57

Medailovou sbírku z vrchařských soutěží rozšířilo na evropském šampionátu družstvo žen, které skončilo v týmové soutěži na druhém místě. Boj na nelehké trati přitom ztížilo velké horko a došlo i k několika pádům.
Odkaz na článek

avatar

maraton: 2:27:54

chuck muž 03.07.2018 19:41:07

Největší borec je Vít Pavlišta. Skvěle běhá silnici i vrchy – univerzál.

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.