Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Moira Stewartová bere bronz v Malaze, na limit to nestačilo

Moira Stewartová bere bronz v Malaze, na limit to nestačilo
foto: Puma

  Sportegy | 29.10.2023 | přečteno: 1899×

Moira Stewartová doběhla třetí na půlmaratonu ve španělské Malaze, kde finišovala v čase 1:10:44. “Měla jsem trochu větší ambice, ale na závod jsem běžela v rámci tréninku na maraton ve Valencii, takže to z tohoto pohledu dopadlo skvěle,” hodnotí česká reprezentantka, která stanovila český rekord na půlmaraton minulý rok v Istanbulu, kde běžela o 30 vteřin rychleji než v Malaze.

“Trochu mě mrzí, že mi utekl o 14 vteřin limit na mistrovství Evropy, které bude příští rok v Římě,” říká Stewartová. “Nicméně za třetí místo budou pěkné body do rankingu, který mi do Říma může taky pomoci,” pokračuje dcera skotského otce a české matky.

V olympijském roce se totiž v rámci atletického mistrovství Evropy běží místo maratonu právě půlmaraton. “Bere se ohled na to, že by maratonci běželi maraton na ME a za měsíc potom na olympiádě,” vysvětluje Stewartová.

Stewartová byla ale i přes nesplněný limit více než spokojená, protože na jihu Španělska běžela o téměř dvě minuty rychleji než na jaře v Praze. “Oproti Praze je to velký skok dopředu. Navíc jsem doběhla třetí a porazila pár Afričanek, což je vždycky takové malé vítězství,” pokračuje Stewartová, která drží i český rekord v běhu na 10 000 metrů na dráze.

“A co se týče průběhu závodu? Tak jsem to možná trochu ze začátku přehnala, ale běželo se mi fakt dobře a neměla jsem pocit, že bych to přepálila. Menší krize přišla mezi 13. až 16. kilometrem,” přiznává Stewartová.

Ve druhé polovině závodu běžela Stewartová téměř celou dobu osamocená. “Občas se okolo mě nějací závodníci motali, ale spíše se za mě zahákli, což mi ve větrném počasí moc nepomohlo. Na druhou stranu ostatní běžci tam nebyli od toho, aby mi v závodě pomáhali,” usmívá se na závěr Stewartová.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 29.10.2023 15:21:06

Moira Stewartová doběhla třetí na půlmaratonu ve Španělské Malaze, kde finišovala v čase 1:10:44. “Měla jsem trochu větší ambice, ale na závod jsem běžela v rámci tréninku na maraton ve Valencii, takže to z tohoto pohledu dopadlo skvěle,” hodnotí česká reprezentantka, která stanovila český rekord na půlmaraton minulý rok v Istanbulu, kde běžela o 30 vteřin rychleji než v Malaze.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.