Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

V Brně na lídra RunTour místo na pódiu nezbylo

V Brně na lídra RunTour místo na pódiu nezbylo
foto: RunTour

Gabriela Gaudlová | 14.09.2013 | přečteno: 5231×

Mužskou kategorii brněnské části seriálu RunTour zcela ovládli běžci z jihomoravské metropole. Vítězný Lukáš Olejníček (Moravská Slávia – Newline) zůstal časem 31:33 jen deset sekund za svým osobákem mimo dráhu, druhý doběhl o 12 sekund později Jan Kohut (VSK Univerzita Brno – Mizuno) a v cíli byl na svého kolegu pořádně nabroušený. Body za třetí místo bral časem 33:39 Martin Šmíd ze Střelky Brno.

Olejníček a Kohut běželi bok po boku od startu až do konce. Přibližně 400 metrů před cílem se Olejníček svému soupeři utrhl a nasadil ostrý finiš. Druhý v cíli Kohut neskrýval po závodě své rozhořčení: „Doufal jsem, že se s Lukášem vystřídáme v tom, kdo v silném větru poběží první. On ale nechtěl, takže jsem celý závod odtáhl já. Tohle dělají na závodech jenom baby,“ postěžoval si na adresu svého o tři roky mladšího pokořitele.

Olejníček se však bránil: „Honza mi mohl utéct celou dobu, mohl získat náskok, ale neudělal to. Moc dobře ví, že na finiše jsem lepší, takže s tím mohl počítat. Navíc jsem nečekal, že poběžím tak dobře, poslední dny jsem se necítil zdravotně dobře, takže tento výsledek je pro mě velkým překvapením.“

Oba běžci se chystají také na poslední mítink do Prahy, kde je možné očekávat napínavou odvetu. „V Praze už to Lukášovi nedaruju,“ nechal se slyšet Kohut.

Až čtvrtý skončil časem 34:20 dosavadní lídr RunTour Tomáš Svoboda, zástupce Dukly Praha a bratr úspěšného olympionika. „Včera jsme oslavovali bronzovou medaili Lukáše Krpálka na mistrovství světa v judu,“ vysvětloval Svoboda s úsměvem své o něco pomalejší tempo. „Ne že bychom popíjeli alkohol, ale spíš jsme toho příliš nenaspali,“ dodal vzápětí.

Tento úspěšný triatlonista si přesto upevnil vedení v bodování seriálu, protože jeho rival Jiří Kačírek (Abbott) doběhl v Brně až na osmém místě. Na cílové rovince se pokusil tento rodák z Prahy přesprintovat nejrychlejší ženu Pavlu Zahálkovou z týmu Salomon, časomíra jim však naměřila na vlas stejný čas: 36:17. Ani úspěch v silničním závodě však vítězku ženské kategorie nepřiměl, aby zauvažovala o přechodu z trailů na silnici. „Raději běhám do vrchu nebo v terénu a u toho také zůstanu,“ prohlásila.

Při absenci Květy Peckové – v RunTour jasně nejlepší ženy – si to rozdaly mezi sebou Daniela Kučerová s Lucií Hájkovou o to, která stáhne nejvíc bodové manko na dceru skvělé běžkyně na lyžích Květy Jeriové – Peckové. Povedlo se to více Kučerové, která skončila v ženách jedenáctá, Hájková až čtrnáctá.

Do cíle hlavního běhu na 10 kilometrů dorazilo 391 vytrvalců, což je téměř trojnásobek loňské účasti! Společně s pětkou a dětskými běhy si tak v sobotu na brněnském Výstavišti zaběhalo přes sedm stovek běžců.

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 14.09.2013 15:32:12

Mužskou kategorii brněnské části seriálu RunTour zcela ovládli běžci z jihomoravské metropole. Vítězný Lukáš Olejníček (Moravská Slávia – Newline) zůstal časem 31:33 jen deset sekund za svým osobákem mimo dráhu, druhý doběhl o 12 sekund později Jan Kohut (VSK Univerzita Brno – Mizuno) a body za třetí místo bral časem 33:39 Martin Šmíd ze Střelky Brno.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.