Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Výživa » Nízkosacharidová strava a vytrvalosť

Nízkosacharidová strava a vytrvalosť

Nalezené položky: 4094 První Předchozí | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | Další Poslední
avatar

Brno

Celkem 2720,9 km
Minulý měsíc 0 km

alka žena 28.12.2014 23:22:46

>> oblivion, 25. 12. 2014 20:45:29 Fakt mi to nedá – když by si MUJ CHLAP začal doma vyrábet vlastní čokoládu, dost by mne to vydesilo… Ja osobne mam chut na cokoladu pouze tesne hmmm… v obdobi pred mesicnim cyklem … Ovsem u žen je to v souvislosti se ztratou dejme tomu hemoglobinu, potrebou doplnit cukr, atd. celkem bezna vec … Jinak jsme oba behavci, nase strava pres den sestava i v zime z ovoce pres den, vecer jime maso a vetsinou listovou zeleninu ( salat nebo listovy spenat) jako prilohu, cilize asi nemam pravo kecat do tohoto vlakna … :)

avatar

Sloviensko

rudo muž 28.12.2014 23:30:29

>> alka, 28. 12. 2014 23:22:46

zeny maju zazracnu schopnost si vytvorit dovody a argumenty na vsetko, ze preco oni mozu alebo dokonca musia

ale inak suhlasim s tebou v tom ze coko zavislost je dost zarazajuca a odstrasujuca naozaj sa take slabosti skor u zien akosi toleruju, hoci ani to nema logiku

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Bratislava

Brutto muž 29.12.2014 08:24:54

>> alka, 28. 12. 2014 23:22:46

No ja som si doma cokoladu vcera vyrabal, dopadlo to super a zena ma este aj pochvalila, tak teraz neviem :)))

avatar

Bratislava

Celkem 8391,4 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:46:21 (2014)
půlmaraton: 1:47:54 (2015)
maraton: 4:47:14 (2015)

ivan99 muž 29.12.2014 21:52:12

>> Brutto, 29. 12. 2015 08:24:54

Podel sa o recept.

avatar

Bratislava

Celkem 8391,4 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:46:21 (2014)
půlmaraton: 1:47:54 (2015)
maraton: 4:47:14 (2015)

ivan99 muž 30.12.2014 03:42:56

>> rudo, 27. 12. 2014 01:14:36

Predpokladam, ale ze neodporucas hladovku s malo intenzivnymi behmi napr. prve dva dni posledneho tyždna pred pretekmi ?

avatar

Praha-Dalejské údolí

Celkem 2570,4 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:37:34 (2016)
půlmaraton: 1:22:23 (2015)
maraton: 3:11:54 (2015)

oblivion muž 30.12.2014 05:56:45

>> PaKo, 28. 12. 2014 08:12:06

Tak tedy dobrá, dám kakaovému máslu ještě jednu šanci. :o)

>> Pohoda, 28. 12. 2014 09:45:43

Tekutá verze: jako poleva ucházející, po vychladnutí na pokojovou teplotu ta z kokosového oleje ztuhne na „krém“ (o něco měkčí než samotný KO), z kakaového másla by ztuhla až do křupava. Takovou polevu není těžké vyrobit, stačí jen kakaový prášek a olej / máslo. Na videu přidává „emulgátor“ (nevím, zda je to nutné) jen kvůli smíchání se sladkým sirupem. Ovšem v dříve popsaném pokusu byla cílem pevná tabulka čokolády.

Pudinková verze: Slušná tragikomedie, vždyť ten člověk ani nepozná avokádo! 8o| A jasně, že když do toho narve chia a len, že to zrosolovatí, ale jíst bych to nechtěl, a to mám len rád. (Na tom člověku není poznat, jak to chutná, protože se šklebí od začátku do konce.) A banán a avokádo to též dost zahustí. Ostatně, avokádovo-kakaové deserty se dělávají, kakao navíc zakryje na vzduchu hnědnoucí rozmačkané avokádo (v guacamole tomu lze prý předejít citronem).

P.S.: O kysaných ořechách jsem nikdy neslyšel…

>> alka, 28. 12. 2014 23:22:46

…máme emancipaci, ne? ;o) Toto ovšem byl jednorázový experiment – možná jsem nadprůměrně líný tvor (já tomu říkám „teoretik“ :o), ale vyrábět si čokoládu bych nechtěl ani jen jednou měsíčně. Jinak touto čokoládou bys těžko doplnila cukr, žádný v ní není :o) …ostatně, v tom je právě háček: vyrobit poživatelnou sladkou čokoládu (rozuměj 70 % a méně) je mnohem snazší, než učinit 100% čokoládu poživatelnou :o(

No a jestli jíš jen ovoce, maso a zeleninu, tak to není až tak mimo vlákno („mimo mísu“?), nehledě na to, že „kecat“ do toho vlákna má přeci právo každý, bez ohledu na to, jak se stravuje. To bych zrovna tak mohl být diskvalifikován já za to, že neběhám… :o)

Motto: „Výhoda běhání naboso je, že se vám uprostřed závodu nerozváže tkanička.“
avatar

Sloviensko

rudo muž 30.12.2014 08:49:14

>> ivan99, 30. 12. 2015 03:42:56

ja som uspesne ordinoval SSD pred maratanom prave tak ze bola hladovka v dni

7 6 5 (4) pred maratonom a jedlo sa len posledne 3 dni

original navod je ze sa tie dni 7654 jedia bielkoviny a tuky bez S ale lahsie sa to cele aplikuje pri hladovke kto je na to zvyknuty a behalo sa aj dlhe volne ale aj intenzity aby sa cim skor glykon vyminul

v den 5 alebo 4 bola dlha cyklojazda aj v kopcoch v trvani asi 5 H

ale na dialku by som niekomu koho nepoznam nemohol takto radit striktne veci

lenze jeden borec co robol SSD a tie dni bez cukru jedol iba vajcia vyzeral pred startom cely zeleny jak keby mu nieco bolo a nedopadol dobre na maratone, zabalil to

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Brno

Celkem 80953,24 km
Minulý měsíc 526 km
10 km: 0:37:39 (2014)
půlmaraton: 1:22:19 (2014)
maraton: 2:54:22 (2014)

Petr Kaňovský muž 30.12.2014 09:20:04

*>> rudo, 30. 12. 2015 08:49:14 uspesne ordinoval SSD *

Rudo, co se myslí tím „úspěšně“? Problematika SSD mě zajímá, nicméně nemám jasný názor, proto bych byl rád, kdybys tyto zkušenosti více rozvinul, pokud můžeš, děkuji předem.

Jinak, i já jsem hladovku před maratonem zkoušel, ale jen 36h, přitom ovšem pŕi vysoké kilometráži, o pár dní později jsem pak dal první maraton v životě pod 3h, ale dodnes nevím, jestli ta hladovka pomohla či uškodila či měla neutrální vliv. :-)

Motto: Jestliže poběžíš, neklopýtneš. :-)
avatar

Celkem 27228,99 km
Minulý měsíc 0 km

jm1 muž 30.12.2014 10:00:25

>> rudo, 30. 12. 2015 08:49:14

>> Petr Kaňovský, 30. 12. 2015 09:20:04

SSD = solid state drive? ;-)

avatar

Sloviensko

rudo muž 30.12.2014 10:36:46

>> Petr Kaňovský, 30. 12. 2015 09:20:04

bolo to aplikovane na zverenca nie na mna a nechcem nejak zverejnovat cudzie info, ale bol to masivny osobak a aj umiestnenie v zavode

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Bratislava

Brutto muž 30.12.2014 12:02:20

>> ivan99, 29. 12. 2015 21:52:12

Klasika. Dve tabulky cokolady (jedna 85 %, druha 86 %), na veeeeelmi slabom ohni za staleho miesania roztopit spolu s cajovou lyzickou kokosaku a dvomi cajovymi lyzickami klasickeho masla a ked je to roztopene, primiesat do toho najemno nasekane orechy + slnecnicove a tekvicove semienka. Potom som to vylial na dcerin plastovy detsky tanier, ktoryx mi vyborne sluzi ako forma a nechal pomaly chladnut na kuchynskej linke. Nesledne do chladnicky a po vybrati som to vyklepol na alobal. Cokolada je super, netopi sa a chut je taka aku som si predstavoval :)

avatar

Zvolen

půlmaraton: 1:35:33 (2015)
maraton: 3:34:50 (2015)

Radoslav G. alias
Vincent
muž
30.12.2014 21:13:54

>> Brutto, 30. 12. 2015 12:02:20

toto isto skusim, aký presne typ čoko si tam dal ?

avatar

Praha-Dalejské údolí

Celkem 2570,4 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:37:34 (2016)
půlmaraton: 1:22:23 (2015)
maraton: 3:11:54 (2015)

oblivion muž 30.12.2014 22:19:10

>> Petr Kaňovský, 30. 12. 2015 09:20:04

Též jsem zkoušel hladovku před maratonem, běžel se v neděli a v sobotu jsem nic nejedl, ráno před maratonem jen kus sýra, sacharidy jsem nedoplňoval ani před hladovkou, ani po ní, tedy žádná superkompenzace. Zlepšení o 13 minut za půl roku, ale těžko říci, jaký měla hladovka vliv (navíc tak krátká – 36 h).

Motto: „Výhoda běhání naboso je, že se vám uprostřed závodu nerozváže tkanička.“
avatar

Bratislava

Brutto muž 31.12.2014 12:15:08

>> vincent_vega, 30. 12. 2015 21:13:54

Uz ani neviem, u mna je to uplne jedno, robil som to uz s asi 10 druhmi cokolad a vzdy to vyslo :)

avatar

Celkem 27228,99 km
Minulý měsíc 0 km

jm1 muž 31.12.2014 15:26:12

>> oblivion, 28. 12. 2014 02:08:27 …pomalejší chladnutí…

Trochu jsem se ted rozhlizel na WWW, a

  • na teplote zalezi
  • vzniku „spravnych“ krystalu je pry dobre napomoci napr. „ockovanim“ (krystalograficky terminus technicus)
avatar

Prievidza, Slovensko

Celkem 11594,4 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:46 (2020)
půlmaraton: 1:27:42 (2016)
maraton: 2:57:58 (2017)

ttomino1980 muž 01.01.2015 21:57:49

Klicite niekto?

Ja v zime naklicujem …zvykol som mungo, alfa-alfa, sosovica …co nie su priamo nss ideal potraviny…este som skusal slnecnicu…ta ked sa podari je vynikajuca

na jednej stranke pozeram ze sa da aj mandle al tekvice …tak pre inspiraciu …dole je potom link na mandle a dynu …tu pojdem teraz skusit

http://m.proklicky.cz/…cholesterol/

Motto: "Keď prechádzate peklom, nezastavujte sa." - W. Churchill
avatar

Žilina u Kladna

Celkem 9586,35 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:54:55 (2015)
půlmaraton: 2:06:38 (2015)
maraton: 5:22:48 (2012)

Pohoda žena 03.01.2015 19:38:13

>> oblivion, 30.12. 2015 05:56:45

Kysané ořechy : pro zajímavost, kdyby si chtěl někdo zpestřit krmi :-)).

ořechy ( libovolný druh ) namočit přes noc do vody. Ráno rozmixovat (hrst ořechů+šálek vody), do hmoty přidat tobolku lactobacilu. Do rána nechat " kynout " na lince přikryté utěrkou. Pak dát do sklenice a do lednice, vydrží několik dní. Mažu osolené na zeleninu, nebo krekry, říká se tomu ořechový sýr :-)), přidávám do salátů. Lze smíchat i s ovocem jako sladkou variantu, tato kombinace, kdy jsou ořechy zkvašené + ovoce tělu prý nevadí :-)). Když dobírám sklenici, nechám trochu na dně a přidám novou várku. Nepotřebuji už laktobacily, je to jako s kynutím chleba :-))

Motto: Jak pokračujeme v životě,poznáváme meze svých schopností. S.Freud
avatar

Černé Voděrady

Celkem 21078,59 km
Minulý měsíc 74,15 km
10 km: 0:48:56 (2017)
půlmaraton: 1:49:10 (2017)
maraton: 3:57:39 (2017)

MartiNo žena 03.01.2015 19:53:30

>> Pohoda, 03. 01. 2015 19:38:13

Díky, ale prosím ještě jednou pomalu pro slabší…: mixovat s vodou, ve které byly namočené, nebo čerstvou? Do rána nechat „kynout“ na lince – tedy cca jeden den? Do lednice ve sklenici v igeliťáku jako mám kvásek na chleba, nebo zavřené víčkem, nebo úplně otevřené?

Motto: Žít a nechat žít.
avatar

Žilina u Kladna

Celkem 9586,35 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:54:55 (2015)
půlmaraton: 2:06:38 (2015)
maraton: 5:22:48 (2012)

Pohoda žena 03.01.2015 20:51:00

>> MartiNo, 03. 01. 2015 19:53:30

vodu vyleju a dám novou, ano, „kyne“ asi 24 hodin, pozná se, že je to hotový podle toho, že je to trochu nakyslý, záleží na teplotě a kvalitě ořechů. Dávám do sklenice pod igeliťák s gumičkou a zkonzumuju to během 1–3 dnů.

Motto: Jak pokračujeme v životě,poznáváme meze svých schopností. S.Freud
avatar

Černé Voděrady

Celkem 21078,59 km
Minulý měsíc 74,15 km
10 km: 0:48:56 (2017)
půlmaraton: 1:49:10 (2017)
maraton: 3:57:39 (2017)

MartiNo žena 03.01.2015 20:57:35

>> Pohoda, 03. 01. 2015 20:51:00

Díky :-)

Motto: Žít a nechat žít.
avatar

Sloviensko

rudo muž 03.01.2015 21:36:14

>> Pohoda, 03. 01. 2015 20:51:00

predpokaldam ze vlasaky

mozes vy,enovat ake vselijake si skusala a aky je rozdiel vo vysledku

a ci si skusala tekvicove a slnecincove semiacka a aky je vysledok?

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Žilina u Kladna

Celkem 9586,35 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:54:55 (2015)
půlmaraton: 2:06:38 (2015)
maraton: 5:22:48 (2012)

Pohoda žena 04.01.2015 07:22:19

>> rudo, 03. 01. 2015 21:36:14

zatím jen vlašáky, ale chystám se vyzkoušet postupně další ořechy, zajímá mě třeba kokos a i semínka vyzkouším. Budu sem dávat postupně info :-))

Motto: Jak pokračujeme v životě,poznáváme meze svých schopností. S.Freud
avatar

Sloviensko

rudo muž 04.01.2015 08:28:37

>> Pohoda, 04. 01. 2015 07:22:19

vdaka

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Zvolen

půlmaraton: 1:35:33 (2015)
maraton: 3:34:50 (2015)

Radoslav G. alias
Vincent
muž
04.01.2015 09:38:55

>> Pohoda, 04. 01. 2015 07:22:19

škoda že tie vlašské obsahujú tak veľa kys.linolovej, sa mi zdá že v nejakých 20gr je toho 5× viac ako DDD .....

avatar

Bratislava

Celkem 8391,4 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:46:21 (2014)
půlmaraton: 1:47:54 (2015)
maraton: 4:47:14 (2015)

ivan99 muž 05.01.2015 01:16:14

>> rudo, 27. 12. 2014 01:14:36

hell week podla E.V.Aakena

ak bude prilezitost, tak vyskusam. Naskor za 1/2 roka. Urcite nie v takom rozsahu. Spanku by som si doprial co najviac. Aj pocet dni hladovky je otazny + nemoze byt 40 C.

Zaujimave, že vsetko sa ti toci okolo tvojo „magickeho“ cisla 120 :-D

avatar

Sloviensko

rudo muž 05.01.2015 03:20:15

vcera dost vela sportovania rozneho a minimum starvy na veceru som dvihla cinky miesto jedla

rano som vyrazal na kopce hore dolu co najstrmesie vramic VERTICAL stylom NW

nalacno a bez jedla samozrejme len 1.5L osolenej a ocitronovanej vody mix mineralky a destilky

dokopy 4H, prva H v pohode, druha H sa mi tocila hlava, stav v ktoprom by bezne clovek ciahol po potrave rychlom aj pomalom cukre, aj som rozmyslal ci by nebolo bezpecnejie to zabalit a ist domov keby som sa tam niekde v vyvalil kade ludia nechodia, ale preslo to a zacala prichadzat energia cim viac som chodil tym viac energie a zrycloval v stupakoch aj dolu kopcom a pocit ze by som takto len o vode mohol chodit az do noci cely den a pridaval som si viac ako bol plan ale koli robote a rodine som to musel ukoncit

perfektny ketogenny stav

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Bratislava

Brutto muž 05.01.2015 22:11:40

Ja cele sviatky zhodou okolnosti fungujem s prvym dennym jedlom okolo 15-tej, 16-tej hodiny, doobeda treningy v kopcoch, zdy minimalne hodinu a tristvrte pohybu. V sobotu som hodil doobeda nalacno 5-hodinovy pomaly beh v horach, zhruba 40 km, bola to pecka, po troch hodinach som pocitoval mierny ubytok energie, hodil som do seba tri cerstve datle, zapil nesladenym zelenym cajom a fical dalej. Presne ako pises, pocity, ze by som mohol kludne behat este dapsich 5 hodin, skoda, ze som uz musel ist domov, je to parada. Alebo je to tou slivovicou, ktorou kazdy vecer so svokrom uzatvarame uspesne prezity den :)))

avatar

Sloviensko

rudo muž 05.01.2015 23:04:48

>> Brutto, 05. 01. 2015 22:11:40

jj ale rozdiel ten ze mne energia nastartovala bez datiel ten bez nicoho ale je jasne ze niekedy trochu cukru nakopne pecen na lepsie tukove palenie

so slivovicou nemam ziadne skusenosti, mam svoju pecienku prilis rad

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Prostějov

Celkem 16209 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:43:46 (2008)
maraton: 3:45:27 (2009)

Skare muž 06.01.2015 22:15:36

Zdravím všechny příznivce nízkosacharidové diety,

pročetl jsem všechny strany tohoto vlákna, protože jsem chtěl snížit příjem sacharidů a děkuji tímto za řadu dobrých podnětů. Rozhodně se zatím nedostanu pod 100 g/den, ale to mi zatím nevadí, protože jsem rád za každý posun. Prosím o odpověď na dvě otázky, které jsem v celých 85 stranách nenašel:

  • jak přistupujete k pivu. Berete tyto sacharidy jako skutečné? Pokud ano, pak se mi iluze pod 100g/den hroutí. Nepřijde mi reálné v mém věku (60) nedat si občas pivo či dvě.
  • jaké množství sacharidů případně s jakým GI vyprovokuje reakci inzulinu? Myslím, že není možné, aby při malém množství naskakoval ihned proces ukládání energie cukrů do tuků.
avatar

Praha

Celkem 5280 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:17 (2013)
půlmaraton: 1:27:15 (2014)
maraton: 3:10:06 (2010)

Tommo muž 06.01.2015 22:47:20

>> Skare, 06. 01. 2015 22:15:36

Pivo má vyšší GI než čistá glukóza, takže good luck s NSS na pivu :-)

Odpověď na druhý dotaz = nobelovka

Motto: When the heart is ungoverned by reason, charlatans have powerful tools to deceive
Nalezené položky: 4094 První Předchozí | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.