Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Zázračný talent i souboj českých hvězd. Birell GP slibuje velkolepý zážitek

Zázračný talent i souboj českých hvězd. Birell GP slibuje velkolepý zážitek
foto: RunCzech

RunCzech   | 23.08.2023 | přečteno: 1318×

Kdo si chce užít sportovní výkon spojený se spektakulárním zážitkem v centru české metropole, měl by si večer 2. září udělat čas. Koná se totiž už 26. ročník Birell Grand Prix Praha. V 18:00 odstartuje adidas Běh pro ženy 5 km, od 19:30 pak Birell Běh na 10 km, jež se pyšní oceněním World Athletics Label Road Race.

„Grand Prix Praha prošla v průběhu let úžasným vývojem a já jsem nadšený, že mohu být jeho součástí. Závodníci si vychutnají Prahu při setmění, takže je krom běžeckého úsilí čeká i hodně romantiky,“ uvedl předseda organizačního výboru RunCzech Carlo Capalbo s tím, že do obou běhů je stále možné se registrovat.

Kouzelná večerní atmosféra, tisíce nažhavených běžců a fanoušků, prostě velkolepý zážitek. Nejdříve si budou moci vychutnat svou lahůdku pouze běžkyně, běh na pět kilometrů je jediný velký závod v Praze určený výhradně pro ženy. Od půl osmé pak z Náměstí republiky odstartuje Birell Běh na 10 km. A ten slibuje fantastickou podívanou…

Pořadatelé už potvrdili účast špičkových vytrvalců. Mezi muži vyčnívá jednadvacetiletý Etiopan Tadese Worku, jeden z nejtalentovanější běžců současnosti, který už desetikilometrovou trasu na silnici zvládl za 26:56. Za zmínku také stojí Keňan Alexander Mutiso, který letos rekordním časem dominoval na Pražském maratonu či belgický rekordman Simon Debognies. Mezi ženami budou patřit k aspirantkám na přední umístění Keňanka Janeth Chepngetich s osobním rekordem 30:28 nebo Chorvatka Matea Parlov Kostro, stříbrná medailista z ME 2022 v maratonu.

Na startu se objeví také přední čeští atleti z RunCzech Racing Teamu Jiří Homoláč, Patrik Vebr, Damián Vích a Martin Zajíc, z domácích vytrvalkyň se nejvíce věří Marcele Joglové. „Osobně se moc těším na souboj českých běžců. Patrik Vebr a Jirka Homoláč už letos svedli úžasnou bitvu na Pražském půlmaratonu. Tady budou mít prostor pro odvetu,“ řekl Carlo Capalbo.

Kromě elitních atletů se do závodu pustí i tisíce dalších závodníků. Trať mohou absolvovat jako jednotlivci, tak i v týmu. Organizátoři totiž připravil Týmový běh 10 km pro ženy, muže i tzv. mix. Stačí složit tříčlenný tým, který pak na trati může spolupracovat a hecovat se. O pořadí týmů pak rozhodne součet všech tří časů, výsledky však budou zařazeny i do individuální kategorie.

Jelikož chce RunCzech neustále zlepšovat celý svět běhání, všichni běžci i diváci si mohou závod více užít i díky unikátnímu vysílacímu systému Pulse.TV, který vysílá kompletní reportáž od začátku do konce. Navíc obsahuje interaktivní mapu se všemi údaji, jako je tempo, rychlost a nadmořská výška.

Charitativními partnery závodů jsou Pink Bubble podporující mladé lidi s onkologickým onemocněním a Cesta za snem zaměřující se na pořádání sportovních akcí se zapojením lidí s handicapem. Oběma organizacím lze finančně přispět už při registraci (více na www.runczech.com) nebo si zakoupit registrační balíček přímo přes jejich eshopy.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

runczech.com muž 23.08.2023 16:21:19

Kdo si chce užít sportovní výkon spojený se spektakulárním zážitkem v centru české metropole, měl by si večer 2. září udělat čas. Koná se totiž už 26. ročník Birell Grand Prix Praha. V 18:00 odstartuje adidas Běh pro ženy 5 km, od 19:30 pak Birell Běh na 10 km, jež se pyšní oceněním World Athletics Label Road Race.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.