Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Brněnskou zastávku RunTour vyhráli Lukeš s Peckovou

Brněnskou zastávku RunTour vyhráli Lukeš s Peckovou
foto: RunTour

Radek Narovec | 17.06.2012 | přečteno: 2892×

Pouhý den po triumfu na republikovém mistrovství ve Vyškově si doběhla pro další vítězství plzeňská Květa Pecková do nedalekého Brna. Tam se konal druhý díl seriálu RunTour. Na stejné desetikilometrové trati jihomoravskou metropolí dominoval v mužích Petr Lukeš ze Slezanu Frýdek-Místek.

Závod startoval v pravé poledne a na 150 závodníků čekala opravdová výheň. Ta spolu s tradiční termínovou kolizí s řadou dalších významných víkendových závodů ovlivnila menší účast, než by si pořadatelský tým přál, přesto však nejen vítězové nešetřili chválou nad průběhem premiérového ročníku.

„Je super, že jsem vyhrála, z každého vítězství mám radost. Navíc jsem měla v nohou včerejší závod na republikovém mistrovství na pět kilometrů, takže jsem cítila nohy, ale jsem ráda, že jsem to zvládla. Vyhrála jsem i včera, takže mám radost – když se dře, je fajn, že to nese i výsledky.“ řekla Květa Pecková pro web seriálu.

„Mně se RunTour líbí a když to půjde, objedu všechny závody.“ Letos 27letá závodnice (Sokol Plzeň Petřín) v neděli zopakovala prvenství z prvního dílu, který se běžel v jejím mateřském městě.

Podobně zářil spokojeností i vítězný Lukeš, který desetikilometrovou trať zdolal v kulatém čase 33:33. „V Brně jsem jako doma, protože tady studuju. Přišel jsem si zazávodit, počasí je vhodnější na kratší tratě, ale běželo se mi krásně. Specializuji se na dráhu na pět kilometrů a občas si střihnu silniční desítku. Pokud se mi to bude hodit do další přípravy, určitě se na RunTour ukážu.“

Na stupně vítězů vedle něj vystoupali ještě druhý Lukáš Kučera (35:23) a třetí Tomáš Kroupa (36:04), oba z Brna. Peckovou na fotografiích z vyhlašování vítězů doprovodily druhá Romana Vlčková (46:51) a třetí Helga Baumann (47:34).

Běžci ocenili nestandartní krok pořadatelů rozmístit s ohledem na vedro více občerstvovacích stanic, než je u takto krátkých závodů obvyklé. „Výborná rychlá trať prakticky celá po asfaltu, což mi sedí. Jen při startu v největším vedru bylo těžké udržet celý závod rychlé tempo a na trati nebyl téměř žádný stín. Organizačně vše fungovalo perfektně, pro mě osobně to byl lepší závod než v Plzni. Občerstvení bylo asi každých 2,5 km a v cíli byla i tekoucí voda na opláchnutí,“ řekl po doběhu Marcel Lehne.

RunTour pokračuje 14. července v Liberci. Od brněnského závodu nabízí pořadatelé prvním třem v pořadí finanční prémie od pěti do jednoho tisíce.

Všichni závodníci, kteří během jednoho roku odběhnou všech šest závodů RunTour na dlouhé trati, se budou moci chlubit titulem Zlatý RunTour Master a obdrží pamětní plaketu. Ti, kteří absolvují čtyři závody, získají titul Stříbrný RunTour Master a certifikát. I za tři absolvované závody máte připravenou odměnu – titul Bronzový RunTour Master a taktéž certifikát.

VÝSLEDKY ZÁVODU

FOTOGRAFIE ZE ZÁVODU NA FACEBOOKU RUNTOUR

Komentáře (Celkem 2)

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 09.06.2012 20:21:35

Další díl běžecké série RunTour České Pojišťovny se uskuteční příští sobotu v jihomoravské metropoli. Opět můžete vyrazit na pěti- či desetikilometrovou trať, která tentokrát povede podél řeky Svratky. Na start se postaví i boxer Lukáš Konečný, který se netají láskou k běhu: „Potřebuju mít pořádnou fyzičku a běh je ten nejlepší způsob, jak ji získat.“
Odkaz na článek

avatar

kanak muž 12.06.2012 17:33:29

Tuto sobotu? Není to v neděli?

avatar

Brno

Celkem 34782 km
Minulý měsíc 178 km
10 km: 0:39:02 (2015)
půlmaraton: 1:23:18 (2011)
maraton: 2:58:43 (2012)

Pavlis muž 21.06.2012 21:20:55

To by mne zajímalo, které že to jiné významné běhy se o víkendu běžely? V okolí Brna snad jen MČR ve Vyškově, ale jinak široko daleko o ničem nevím. Pro brňáky byl pak časově nejblížší závod až úterní hamburg.

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.