Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Výživa » energetické gely

energetické gely

Nalezené položky: 280 První Předchozí | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Další Poslední
avatar

jansa muž 15.11.2012 20:43:22

Běhám druhým rokem. Jsem veterán (48) a trénuji na maraton 05/2013 v Praze s rychlostí 6,30 min na km.Při delším běhu si každou uběhnutou hodinu dám jeden energetický gel a zapiji ho. Všiml jsem si že po aplikaci gelu stoupne výrazně TF což je nepříjemné. Mám trénovat delší běhy (nad 15km) bez gelů a vzít si je až na maraton? Nebo si mám dát gel při tréninku až když mně budu docházet „šťáva“. ? Všude si píše , že si mám zvykat na stravovací a pitný režim, který bude při závodě. Prosím o rady zkušených.

avatar

Celkem 10672,18 km
Minulý měsíc 12,4 km
10 km: 0:45:02 (2014)
půlmaraton: 1:41:12 (2014)
maraton: 3:56:52 (2012)

RoobertG muž 15.11.2012 22:02:15

>> jansa, 15. 11. 2012 20:43:22

Jsem taky veterán a taky zatím hledám. U gelu je důležité zapíjet dostatečným množstvím čisté vody 200–300 ml. Jako zdroj energie se dají použít i jiné potraviny. Banán, musli tyčinka, kousek chleba, piškoty, a pod. Dobré je vyzkoušet více možností a vybírat co vyhovuje nejlépe. Osobně pevnou stravu doplňuji až po 2.hod. Jinak mi stačí voda nebo iontové nápoje.

Motto: spěchej pomalu
avatar

Praha 4

10 km: 0:39:23 (2012)
půlmaraton: 1:28:34 (2012)
maraton: 3:08:00 (2012)

Zdeněk68 muž 15.11.2012 22:12:54

>> jansa, 15. 11. 2012 20:43:22

Záleží na jaký čas poběžíš (4:30:00 je už pořádně dlouhý běh), ta vzdálenost tolik nerozhoduje. Něco by si sníst měl, nejlepší je, to co máš vyzkoušené v tréninku. Já běhám na banán, nebo musli tyčinky. Gely zatím nepoužívám. Když budeš mít natrénováno, tak to zvládneš i na ten banán (je většinou na každé občerstvovačce).

PS: v tréninku běhám do 2 hod bez občerstvení, při chladném počasí (cca pod 15 °C), neberu ani pití.

avatar

Olomouc

Celkem 149328 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:54 (2001)
půlmaraton: 1:34:43 (2002)
maraton: 3:21:17 (2002)

321919 muž 15.11.2012 22:31:35

>> jansa, 15. 11. 2012 20:43:22

S občerstvením při vytrvalstním závodě mám docela bohaté zkušenosti z doby kdy ještě gely nebyly. Při chodeckém závodě na 50Km (cca 4,5 hodiny) se mi osvědčil Glukopur, rozpuštěný v čaji, doplněný piškoty a trochou soli. Mimo to jsem si také bral banány. Glukopur obsahuje hroznový cukr a udržuje hladinu krevního cukru. Je to však třeba vyzkoušet při tréninku. A jak píše Zdeněk68, do 2 hodin trvání výkonu to lze zvládnout bez občerstvení a dle teploty i případně bez pití. Ať Ti to běhá :-)

Motto: Nepřestaneš běhat proto, že jsi zestárl. Zestárneš proto, že jsi přestal běhat.
avatar

sprook.com

Celkem 294 km
Minulý měsíc 0 km

Zd3n3k muž 15.11.2012 22:41:36

hele já mám sestavý tréninkový jídelníček a správně (dle odborníků a vyzkoušeno na sobě :) ) bys měl pít 15 – 20 minut → 1 – 2 dcl + slazené nápoje až po min 45 minutách a to s obsahem 8% koncentrace cukrů (glukóza, fruktóza, sacharzóza, atd.)

co se týče energy gelů, tak já si je dávám po 1:30 minutách, ale pro začátek na pro zvyk bych doporučil si jen cucnout na chuť a za dalších cca 15 minut znova.

banán dobrý, já si dávám koktejl po běhání.

za 1 hodinu bys měl přijmout 65 g cukrů.

-- trénuju na IRONMANA (začínám) tak to mám sestavené na vytrvalost. Jinak jsem zkoušel i čokoládové tyčinky, ale je tam moc tuku a žaludek mám pak hrozně těžký.

Motto: Be active!
avatar

dickrichardsrunning.blogspot.cz

Celkem 4061 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:49:07 (2016)
půlmaraton: 1:52:45 (2016)

Dick Richards muž 16.11.2012 10:36:37

>> Zd3n3k, 15. 11. 2012 22:41:36

Tohle téma mě taky zajímá, ale 65g cukru za hodinu při vytrvalostním tréninku? To jako hodinu po doběhnutí nebo každou hodinu výkonu?? Díky.

Motto: "Závist zdržuje"
avatar

Celkem 6623 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:42 (1991)

Volk muž 16.11.2012 11:23:16

>> Dick Richards, 16. 11. 2012 10:36:37

Pánové co takhle med,není to žádná chemická srajda a nezatěžuje žaludek.Do krevního oběhu se dostává rychle a při dlouhodobém užívání min.týden navyšuje počet červených krvinek.Ověřeno odběrem.U mně to činí asi 25procent!!! Navíc ho můžou i diabetici.Med mám od včelaře a plním ho do tohohle obalu. http://www.behshop.cz/…ask-148ml-5/

avatar

sprook.com

Celkem 294 km
Minulý měsíc 0 km

Zd3n3k muž 16.11.2012 11:34:22

65g cukru za hoďku během zátaže … Já si třeba dávám kolu + energy gel + čoko tyčinka + banán. Nevím jestli to řeknu přesně, ale jde o to, aby se při aktivitě do svalů úkládala energetická zásoba.

Celý svůj jídelníček + můj trénink plán zde zveřejním o víkendu, musím ještě doladit některé věci. Pak se můžeš podívat a uvidíš co se ti bude hodit.

Motto: Be active!
avatar

Quilda muž 16.11.2012 13:00:27

>> Volk, 16. 11. 2012 11:23:16 To Tvé tvrzení o navyšování červených krvinek vysvětluje dlouholetou výkonost Miloše Smrčky. V jednom článku o něm jsem četl, že voda oslazená medem je hlavní součástí jeho jídelníčku.

avatar

Celkem 6623 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:42 (1991)

Volk muž 16.11.2012 13:55:56

>> Quilda, 16. 11. 2012 13:00:27

Med je stejný jako každý jiný sacharidový gel ale přírodní. Má taky podobný čas vstřebávání z úst do svalu – asi 15 minut. Chceme-li zachovat tělesné zásoby glykogenu ve vytrvalostních akcích, musíme doplňovat 30–60g sacharidů za hodinu. Lžíce medu obsahuje 17 g sacharidů – tak dvě až tři polévkové lžíce každou hodinu aby se zásoby glykogenu doplňovaly. Je ideální pro vytrvalostní sport a snižuje čas regenerace.

avatar

Zvolen

půlmaraton: 1:35:33 (2015)
maraton: 3:34:50 (2015)

Radoslav G. alias
Vincent
muž
16.11.2012 21:34:49

Tak ja som toho ešte veľa nenabehal/nena­bicykloval, ale med si dávam vždy po tréningu, polievkovú lyžicu (ocino je včelár) ale to som netušil že je možné ním suplovať energygely ! To isto vyskúšam, idem pozrieť či tú nádobu nájdem aj na SK eshopoch.

Skúšali ste na tom mede fungovať aj celý pretek ??? Samozrejme v kombinácii s ostatnými doplnkami.. banánom a pod.

avatar

Sloviensko

rudo muž 16.11.2012 22:51:00

ako vyrobca dokaze na vyrobej linku nastrkat energiu do toho gelu ? ;-)

preco vyskoci tep ? moze to byt navalom prace pre zaludok a creva kde velka koncetracia cukrov musi byt alebo zaliata vodou zvonku alebo si tele natiahne vodu znutra.

Krv sa musi navalit do zaludku a celej traviacky a je menej krvi na beh a preto tep vyskoci hore, ale ak sa to dostatocne nezapije, tak nastane zhustnutioe krvi ked je voda natiahnuta na riedenie gelu a to je horsi pripad a srdce nestiha a tep vyskoci

je dobre sa pohrat s typom cukrovej energie a s mnostvom vody a sledovat odozvu tepovu a najst kedy vyskoci tep najmenej

med – skutocny alebo pancovany ?, skutocny by mal obsahovat aj nejake aminokyseliny a rozne mikroziviny podporujuce napriklad IS

pocas 6D ked Kouros zabehol svoj svetak, behajuci americky doktor ordinoval kazdemu dokola kto nevladal a odpadaval : chleba s medom a peanutbutter (maslo z burakov)

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

xnovak muž 17.11.2012 10:55:40

>> jansa, 15. 11. 2012 20:43:22

No těch gelu asi sníst hodně při té rychlosti. Osobně bych je zkoušel jen při některých trénincích byt tebou. Určitě ale oddělte otazky –

  1. tréninkový plan
  2. stravování

Rudo, nejsem tak dobrém jak ty ve stravování, tak me neukrizuj :)))

Nicméně Janso- pokud při kazdem nebo vetsine běhu dávas za hodinu 1 gel, tak to není nejlepší. Jak dlouho běhas? Kdy zacal? Jde o to, ze pokud nebehas dlouho nebo nemáš za sebou historii nějakého aerobní ho sportu (kolo apod), tak bych ted v zime gely úplne vynechal a snažil se najít stravovacích a tréninkový plan, který ti rozjede tukový metabolizmus a naučí při delší zátěži využívat jako zdroj energie tuky a ne cukry – teda ne doslova ale jiny pomer tuku a cukru (pro rypaly- je to hodne zjednoduseno). Jde o to, ze použitím gelu nacpes do tela cukry a zastavis opet na chvili tukovy metabolismus. Ted tedy pomijim tepovku atd.

Cili. Nauc telo pracovat z ruznych zdroju energie v treninzich. Pro zavod- gely klidne pro vyssi vykonnost. Zarazuj je do obcasnych delsich vybehu. Ale obecne bych to resil jidelmickem vhodnym k treningovemu pla­nu.

avatar

Sloviensko

rudo muž 17.11.2012 11:25:44

>> xnovak, 17. 11. 2012 10:55:40

s tukovym metabolizmom je to tak :

pokial sa cukry nezjedia pred behom a nezjedia sa v prvych 40 minutach behu a zacne sa bezat v tukovom tempe, tak sa metabolizmus tukov zostabilizuje a ptoom uz prijate cukry ho nezastavia, kedze 40 minut nie je hodnota pre kazdeho alebo v kazdej situacii tak sa to koli istote posuva na 60 minut

takze po prvej hodine je mozne prijimat cukor kazdu hodinu alebo castejise tento cukor bude vyzivovat mozog a pecen ktora zivena cukrom pali telesny tuk.

toto je dolezite vediet najme ak su sportove treninky a zovody v trvani cez 3H.

Ovsem je otazka aky druh cukru a v tom suhlasim s Hammer ze je leposia glukoza ako fruktoza a ze je lepsia polymolekukova glukoza, ktora sa da ale kupit velmi lacno a tak si kazdy sam lacno vyrobi pre sebe napoje alebo huste kasicky. nezabudat ale na to ze pre vykony cez 3H treba prijimat aj aminokyseliny alebo proteiny

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Zvolen

půlmaraton: 1:35:33 (2015)
maraton: 3:34:50 (2015)

Radoslav G. alias
Vincent
muž
17.11.2012 12:11:24

>> rudo, 17. 11. 2012 11:25:44

Môžeš prosím bližšie vysvetliť pojmy glukóza/fruktó­za/polymoleku­lová glukóza : „ze je leposia glukoza ako fruktoza a ze je lepsia polymolekukova glukoza, ktora sa da ale kupit velmi lacno a tak si kazdy sam lacno vyrobi pre sebe napoje alebo huste kasicky“

A prípadne aj konkrétny príklad „recept“ na „kašičku“ :)

avatar

Sloviensko

rudo muž 18.11.2012 05:10:41

>> vincent_vega, 17. 11. 2012 12:11:24

ked si pre jednoduchost nebudeme vsimat rozne ine cukry ako mlicny cukor alebo komplikovanejsie cukry ktore su v niektorych hriboch, drevach atd tak v podstate nam zostanu 2 jednoduche cukry : glukoza a fruktoza

med a myslim aj obycajny cukor rafinovany co hnedy atd maju pomer glukoza: fruktoza 1:1

glukoza sa da kupit aj samotna cista a je lacnejsia ako med, tekuta glukoza vyzera podobne ako tekute sklo alebo priezracny nefarebny med a je ovela menej sladka, da sa kupit glukoza aj praskova alebo zlisovane tabletky

glukozu telo priamo spotrebuje, premeni ju na energiu alebo ju ulozi na tuk a inzulin u zdravehio cloveka reaguje na koncentraciu glukozy v krvi

fruktoza je velmi velmi sladka a preto sa fruktozovy koncentrat dava do vsetkych vyrobkov cukrarskych pekarskych a vsetkych tych sladkych gebuziniek, lacna fruktoza sa vyraba typicky z kukurice a nazyva HFCS = High Fruktoze Corn Sirup. Ked sa prislo na to ako je fruktoza skodliva z mnohych hladisk a ludia zacali citat zoznam prisad vo vyrobkoch tak hladali prave HFCS a nekupili ak nasli, a tak vyrobcovia zacali podovodnicky oznacovat ten fruktozovy koncentrat inym nazvami

fruktoza sa v tele neda pouzit priamo a po vstrebani je musi pecen najprv rozlozit na glukozu a az potom s nou moze nieco dalej robit, cize sa vyzaduje zbytocna praca. na druhej strane vysoka koncentracia fruktozy v krvi nesposobi reakciu inzulinu, co sa mylne povazuje sa dobru vec a vrakj ake dobre pre diabetes atd a ako sa pomaly premeina fruktoza na glukozu tak nenastava spicka, ovsem to znamena ze moze dost dlhy cas kolovat v krvi vysoka koncentracia fruktozy a moze to mat jedanl okamzite rekcie, a ak nie tak jednoducho rozleptava a rpzhniva tkaniva bunky atd ako vsetko co je nalozene v cukri, a sposobuje to velmi urychlene starnutie degeneraciu osobne predpokladam ze silne poskodzuje oci atd problemy zraku

fruktoza tiez pri premene v peceni silne pecen zatazuje a vysledok je tukovatenie pecenie z fruktozy.

niet divu ze alkohol ma podobny ucinok kedze alkohol je premenena fruktoza na este agresivnejsi typ cukru

ovocie delime na vysokofruktozove ako hrozno jablka hrusky melony a dalej vsetko susene ovocie a sirupy a juicy

ovocie ktore ma F;G = !;! pripadne menej, je lepsie a zdravsie, naprklad kostkove ovcie ako marhule broskyne a lesne plody.

polymolekulove glukozy su vyrobky, vacsinou sa predavaju ako prasok, napriklad tu sa pod nazvom – polyjoule neviem ake su teraz nazvy tych vyrobkov v CZE-SVK a malo by to byt dostat aj v potravinach alebo v lekarni.

polymolekulova gl;ukoza sa pomaly travi a rozklada na glukozu takze nevytvori inzulinovu spicku a je to zaklad tych drahsich druhov gelov ovsem nie vsetkcyh a vyrobkov firmy Hamer, podla mna zbytocne drahych

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Celkem 6623 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:42 (1991)

Volk muž 18.11.2012 19:48:12

>> rudo, 18. 11. 2012 05:10:41
rudo muž Dnes 05:10:41

>> vincent_vega, 17. 11. 2012 12:11:24

ked si pre jednoduchost nebudeme vsimat rozne ine cukry ako mlicny cukor alebo komplikovanejsie cukry ktore su v niektorych hriboch, drevach atd tak v podstate nam zostanu 2 jednoduche cukry : glukoza a fruktoza

med a myslim aj obycajny cukor rafinovany co hnedy atd maju pomer glukoza: fruktoza 1:1

Rudo si na omylu. Obyčejný-rafinovaný cukr je z 99,5% sacharóza a 0.5% voda.Med může obsahovat-pravý, asi 0,5–0,7%sacharozy.

avatar

Černé Voděrady

Celkem 21646,23 km
Minulý měsíc 88,1 km
10 km: 0:48:56 (2017)
půlmaraton: 1:49:10 (2017)
maraton: 3:57:39 (2017)

MartiNo žena 18.11.2012 20:22:48

>> Volk, 18. 11. 2012 19:48:12

– Med může obsahovat-pravý, asi 0,5–0,7%sacharozy

?

Motto: Žít a nechat žít.
avatar

Desert muž 18.11.2012 20:42:46

>> Volk, 18. 11. 2012 19:48:12

""" Rudo si na omylu. Obyčejný-rafinovaný cukr je z 99,5% sacharóza a 0.5% voda."""

Rudo není na omylu, řekl bych, že to zná velmi dobře,

sacharosa =glukosa +fruktosa,

http://cs.wikipedia.org/…char%C3%B3za

avatar

Celkem 0 km
Minulý měsíc 0 km

bukaj muž 18.11.2012 20:48:32

>> Volk, 18. 11. 2012 19:48:12 Rudo na omylu není. Cukr obsahuje 1:1 fruktózu a glukózu, protože sacharóza je disacharid složený z molekuly fruktózy a molekuly glukózy. Jinak ano, med obsahuje sacharózy velmi málo, většina je fruktóza a glukóza, v tom kvalitním také nějaké vyšší cukry.

avatar

Celkem 6623 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:42 (1991)

Volk muž 18.11.2012 20:50:33

>> MartiNo, 18. 11. 2012 20:22:48

Čemu nerozumíš?RUDO napsal ze rafinovaný cukr obsahuje glukozu a fruktozu v poměru 1:1,což je blud.Rafinovaný cukr je z 99.5procent SACHAROZA. Naproti tomu med,ten pravý nepančovaný obsahuje sacharozu jen 0,5–0,7 %.

avatar

Černé Voděrady

Celkem 21646,23 km
Minulý měsíc 88,1 km
10 km: 0:48:56 (2017)
půlmaraton: 1:49:10 (2017)
maraton: 3:57:39 (2017)

MartiNo žena 18.11.2012 20:58:40

>> Volk, 18. 11. 2012 20:50:33

Jo, díky, již jsem se zorientovala.

Motto: Žít a nechat žít.
avatar

Celkem 6623 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:42 (1991)

Volk muž 18.11.2012 20:59:01

>> bukaj, 18. 11. 2012 20:48:32

Ano je ale je uměle vytvořený-Rafinovaný.

avatar

Celkem 6623 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:42 (1991)

Volk muž 18.11.2012 21:10:15

>> Volk, 18. 11. 2012 20:59:01

Sacharózu (C12H22O11) musí tělo rozštěpit na glukózu a fruktózu, aby mohla být využita k výživě buněk.V pravém medu tyto složky jsou samostatné nevázané na sebe.

avatar

Sloviensko

rudo muž 18.11.2012 21:36:18

to je v poriadku ale vysledok stiepenia sacharozy je to iste 1:1 F:G hoci nutnost stiepenia to casovo spomali.

My sa tu bavime o tom ze je mozne mat aj cistu glukozu a aj cistu fruktozu a aky je v tom rozdiel.

Lacne gely su postavene takmer vylucne na fruktoze a tiez lacne sportove napoje

pri koncetrovanom prijme fruktozy – lacne gely u znacnej casti populacie nastane alergicka reakcia uz v zaludku alebo v crevach, fruktoza sa teda nastastie nedostane do krvneho obehu a nesposobi vaznejsie poskodenie a telo sa tej fruktozy zbavuje aj vrchom aj spodom, preto su na maratonoch po trati hajzle.

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Celkem 6623 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:42 (1991)

Volk muž 18.11.2012 22:13:08

>> rudo, 18. 11. 2012 21:36:18

Ahoj Rudo velmi si vážím Tvoje znalosti.Vím jak si to myslel,brals to po analytickochemické stránce a tak je to správné.Jseš výjimečně inteligentní člověk nad průměr běžné populace.Ale nám normálním lidem se to musí vysvětlit polopatě!Třeba takhle. To je něco jako kříženec samice osla a koně -MEZEK slovensky MUL.Má uplně jiné vlatsnosti než rodičovský pár.Není tak hezký jako kůn ani tak nenáročný jako osel,ale zato velmi silný.Bohužel to je jako u nově vzniklé sacharozy.Je hodně sladká ale původné složky tj.glukozu a fruktozu můžeme s ní dostat složitým enzymaticko-chemickým štěpením.U toho mezka to je taky složité. Mezčí hřebec je neplodný vždy, mezčí klisna může být ve výjimečných případech plodná.A u toho mezka je to ještě složitější-proto že je to mezidruhové křížení.Tak se dopracujte zpátky zpětným křížením ke koňovi a oslovi.Nebo hliník a měď-dural.

avatar

Zvolen

půlmaraton: 1:35:33 (2015)
maraton: 3:34:50 (2015)

Radoslav G. alias
Vincent
muž
19.11.2012 16:16:10

>> rudo, 18. 11. 2012 21:36:18

vidím že v tejto problematike ideš slušne do hĺbky. Priznám sa stratil som sa už v tých informáciách.

Ja len tak laicky. Je teda možné a vhodné dopĺňať energiu čisto medom, ako náhražkou gelu ? Myslím pri viachodinovom tréningu samozrejme.....

avatar

Sloviensko

rudo muž 19.11.2012 20:38:01

>> vincent_vega, 19. 11. 2012 16:16:10

je to mozne s medom, kedysi sa behali maratony na caj s cukrom teda sacharozou.

je mozne si kupit lacnu cistu glukozu

ale optimalne koli pomalosti vstrebavania a istoty ze to inzulinom nepohne je dobre sui kupit vysokomolekulovu gluzkou, kazdy lekarnik ti povie co to je.

Gely treba rozlisit na tie co su vyrobene z fruktozy a tie co su vyrobene z plyglukozy, ak to nie je napoisane priamo na obale treba ist na web vyrobcu, ovsem predavac v specializovanej predajni by to mal vediet.

Cim dlhsi (v hodinach) je beh (alebo ina aktivita), tym viac treba sa presuvat od pitia rozpustenych cukrov po jedenie naozajstnej tuhej stravy.

Pritom ja osobne zo zdravotnyh dovodov neodporucam cukry nikomu, ziadne, ale to uz je uplme ina tema, kedze napriklad ludsky mozog bol povodne navrhnuty a stvoreny na vyzivu tukmi, ketonmi a cukro ho systematicky poskodzuje, Teraz to zacinaju lekari verejne priznavat a v jednej nemocnici v Prahe a Brne uz zacali liecit napriklad epileptikov beckukrovou a vysokotukovou stravou, a je vela pripadov totatlneho vyleicenie epilepsie, tiez vyborne vysledky s Alzheimerom a inymi stavmi nefunkcnposti mozgu a celej nervovej sustavy.

Cize z vyssieho hladiska – je mozne ako skratkovite reisenie brat cukry pocas dlheho behu koli lepsiemu vysledku alebo lepsiemu treninku z hladiska cas-vzdialenost, ale z hladiska zdravia do buducnosti je to obet a otazka je ci to za to stoji ?

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Desert muž 19.11.2012 23:56:51

>> rudo, 19. 11. 2012 20:38:01

no podstatné asi bude u té fruktosy, že když si dáš gel při M v době, kdy už jsi značně zakyselen a sotva dýcháš, tak zcepeníš,

fruktoza překyseluje, a působí vazokonstrikčně,

jinak na běžný trenink bez problemu zmetabolizuješ, pokud si dáš rozumné množství,

>> vincent_vega, 19. 11. 2012 16:16:10

ty polyglycidy: maltodextrin, vitargo, vextrago, rychle se vstřebou a nezatěžují,

normálně rýže, těstoviny, luštěniny, brambory, puding, tedy škroby

avatar

Sloviensko

rudo muž 20.11.2012 00:17:47

>> Desert, 19. 11. 2012 23:56:51

jj maltodextrin je to meno co som si nevedel spomenut za sociku v potravinach to bolo v kilovych sackoch jeden druh bol znaceny ako 60 a druhy ako 90 molekulovy (alebo si to pletiem a bolo to 30 a 60 ?)

Motto: you can't stop, what is coming !
Nalezené položky: 280 První Předchozí | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.