Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Hledáte jednoduchý recept na zdraví? Začněte chůzí a sledujte pokroky

Hledáte jednoduchý recept na zdraví? Začněte chůzí a sledujte pokroky
foto: eVito

komerční prezentace | 08.01.2015 | přečteno: 11218×

Přišel nový rok a s ním pro mnoho lidí i různá předsevzetí, osobní výzvy, nové začátky. V posilovnách je narváno, v parcích běžců víc než před pražským maratonem. Kolik lidí ale u svých předsevzetí zůstane? Základem pro utvoření nového návyku je pravidelnost a dle odborníků alespoň 21 dní u nového zvyku vydržet. Důležité je také „nepřepálit začátek“. Chcete-li zhubnout a být v novém roce zdravější, máme pro vás jednoduchý návod: chůzi.

Poslední studie ukazují, že i když si jdete ráno nebo večer zaběhat, projet se na kole nebo si zacvičit, ale potom více než šest hodin strávíte sezením, zvyšujete svoje riziko až smrtelných zdravotních komplikací o 40 %. Pro zdravé fungování kardiovaskulárního systému odborníci doporučují minimum 6 000 kroků denně. Pokud chcete hubnout, měli byste se snažit o 10 000 a více kroků každý den. Pozor, v ideálním případě jde o kroky mimo sportovní aktivitu.

Zkoušeli jste si změřit, kolik kroků denně nachodíte? S náramky a s různými nástroji či aplikacemi na měření denní aktivity jako by se roztrhl pytel. Pokud je vaše pracovní náplň spíše kancelářská, budete se divit, jak málo se přes den hýbete. Jezdíte do práce autem? Na konci dne na krokoměru můžete vidět méně než 2 000 kroků.

Jak tuto nelichotivou bilanci změnit? Začněte vědomě zařazovat chůzi do svého běžného režimu. Je tu jedna velká výhoda, oproti běhu se při chůzi tak nezapotíte. Po krátké chodecké pauze si nemusíte dávat sprchu, ani nepotřebujete další sadu oblečení. Navíc když práci proložíte krátkou chůzí, okysličíte lépe svaly i mozek a budete ve výsledku efektivnější.

Udělejte si výzvu z hledání příležitostí k nachození více kroků v rámci vašeho běžného dne. Místo výtahu a jezdících schodů běžte pěšky po schodech. Na schůzky v průběhu dne běžte pěšky a na ty, co jsou z ruky, jeďte MHD, určitě uděláte více kroků, než když jen nasednete a vystoupíte z auta. Ušetříte za benzín a většinou ušetříte i čas. Jak budete postupně nacházet nové způsoby zařazení chůze do vašeho dne, postupně si na ně také zvyknete. Postupné zvyšování zátěže je nejlepší způsob, jak u nového režimu zůstat dlouhodobě.

Díky moderním technologiím snadno nachozené kroky porovnáte s přáteli a zároveň si můžete stanovit cíle. Nejlepší motivací pak je tak jako v běžeckém tréninku překonání sama sebe. Navíc chůze, či chůze kombinovaná s pomalým během je pro většinu začátečníků ideálním způsobem jak spalovat tuk a postupně svaly, klouby a šlachy připravit na větší zátěž.

Na českém trhu se již od roku 2012 poskytováním služeb pro domácí sledování zdraví a životního stylu zabývá společnost SHERLOG eVito. Ve spolupráci s předními odborníky v oblasti medicíny, výživy a sportu vznikl ryze český eVito systém aktivního zdraví. V online webovém portálu a mobilní aplikaci můžete využít právě sledování denní pohybové aktivity s využitím eVito 3D krokoměru nebo náramku Garmin vívofit. Pohodlné je sledování jídelníčku i vedení tréninkového deníku. S pomocí eVito inteligentní váhy uvidíte, jak každodenní aktivita kladně působí na tělesné složení. V rámci novoroční akce získáte k nákupu sady eVito Medical 10 000 kroků právě eVito inteligentní váhu zdarma!