Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Sobotní RunTour láká do Hradce na osobní rekordy a duel osobností

Sobotní RunTour láká do Hradce na osobní rekordy a duel osobností
foto: archiv pořadatele

tisková zpráva | 05.06.2015 | přečteno: 5147×

Rovinatá trať jako dělaná pro osobní rekordy a zajímavý duel dvou skvělých vytrvalkyň Ivany Sekyrové a Evy Nývltové Vrabcové. To jsou dvě lákadla do východočeské metropole, kde v sobotu 13. června proběhne další díl seriálu Česká pojišťovna Mizuno RunTour.

„Zájem běžců je srovnatelný s předchozími dvěma závody v Budějovicích a Olomouci. Opět atakujeme vyprodání, ke kterému dojde pravděpodobně několik dní před závodem,“ upozorňuje Jan Dvořák z organizačního týmu. Ten zve běžce všech úrovní tradičně na dospělou pětku, desítku a dva dětské závody na 500 a 1 000 metrů. „Závodu Nova Run 5, který je pod patronací TV Nova, se zúčastní moderátoři Hanka Mašlíková a Petr Říbal,“ prozrazuje Dvořák a dodává: „Dojde tak k velmi pikantnímu souboji pohlaví.“

Největším lákadlem podle pořadatelů může být pro běžce nejen krásné jarní počasí a historické centrum města, kterým účastníci budou probíhat, ale také rovinatá trať, která svádí k ataku osobních rekordů. „Sice náš seriál běhají především začátečníci, rodiny s dětmi a nadšenci, ale každý jedním okem pošilhává po tabuli se svým časem. V Hradci je velká pravděpodobnost, že každý zaútočí na svůj nejlepší,“ má jasno Dvořák.

Trať není náročná, většinou se line rovinatými uličkami centra města východočeské metropole, jen občas se terén zhoupne přes lávku nad řekou. V roce 2012 tu zaběhl rekord seriálu Milan Kocourek, jeho čas 30:03 na desetikilometrové trati doposud nebyl překonán.

Pokusit by se o to mohl Jan Kreisinger, který se dostává do formy a navíc má už jedno vítězství RunTour z letošní sezony v kapse. Uspěl na domácí půdě v Českých Budějovicích. K dobrému času by potřeboval vyhecovat kvalitním soupeřem, ale podle dosavadní startovní listiny se zdá, že po většinu závodu bude bojovat především sám se sebou a svým časem.

To jiný příběh bude psát ženský běh na 10 kilometrů. Tam se totiž vedle sebe postaví velké soupeřky, olympioničky Ivana Sekyrová a Eva Nývltová Vrabcová. Po loňské fantastické běžecké sezoně je favoritkou Nývltová, ale s jakou formou vyrazí do letošního roku po náročné zimní túře na běžkách, se dá těžko odhadovat.

Hradecká RunTour bude opět vyprodaná, stejně jako její úvodní dva díly v Budějovicích a Olomouci. Kolik běžců z 1 250 jmen na startovní listině si doběhne pro osobní rekord? A dočkáme se nejlepšího času seriálu? Všechny otazníky budou vyřešeny v sobotu 13. června po 13 hodině, kdy hlavní závod na 10 km startuje.

Kdo by se chtěl závodu v sobotu 13. června zúčastnit, musí se hodně rychle přihlásit na webu, kde probíhá registrace online. Program začne na Ulrichově náměstí v po 9 hodině, závody startují postupně od 10.30 hodin. Více informací najdete zde.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 02.06.2015 15:34:16

Rovinatá trať, jako dělaná pro osobní rekordy, láká běžce do východočeské metropole. Běžecký seriál Česká pojišťovna Mizuno RunTour v Hradci Králové vběhne v sobotu 13. června do svého třetího dílu a na startovní listině má už jen 100 volných míst.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.