Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Ultramaratonský nomád přeběhl za tři měsíce USA ze severu na jih

Ultramaratonský nomád přeběhl za tři měsíce USA ze severu na jih
foto: archiv Peta Kostelnicka

Mirek Píštěk | 07.11.2018 | přečteno: 3209×

Zkuste si uběhnout téměř 90 kilometrů v kuse. Mazec, že? Tlačte u toho ještě kočárek plný jídla a oblečení. Nepředstavitelné? A co teprve toto: dělejte to samé více než 90 dní! Přesně tak vypadal denní plán amerického vytrvalce Peta Kostelnicka, který v půlce letních prázdnin vyběhl z Aljašky a v pondělí okusil vody Atlantiku na jižním cípu země.

Urazil přitom stěží představitelnou vzdálenost 8 500 kilometrů. To jsou dvě stovky maratonů a jeden navrch k tomu. Cestou poznal stovky fandů a sympatizantů, penziony u silnice i desítky bufetů v benzinkách na odpočívadlech. Měl zkušenosti – před časem přeběhl USA z východu na západ…

Jeho poslední cesta začala 31. července z Aljašského poloostrova a 5. listopadu dorazil do cíle, který si vytyčil – nejjižnější město USA Key West na Floridě. Na jeho tváři byste pravděpodobně nepoznali, že uběhl to, co mnozí z nás za dva roky a více. 31letý Pete Kostelnick tuto gigantickou štreku zvládl za tři měsíce.

Když dobíhal, čekalo jej nemalé množství lidí. Sice unaven, ale plný radostí se objal se svou milovanou ženou Nikky, která jej zde také čekala.

„Dnes je velké finále, zvládl jsem to. Bylo to jedno z největších dobrodružství, které jsem absolvoval,“ reagoval Kostelnick. Po doběhu vytáhl malou lahvičku s vodou z Pacifiku, kterou si nabral první den, a symbolicky ji v cíli vylil do Atlantiku.

„Někteří mě srovnávají s Forrestem Gumpem, ale to je v pohodě. Mohli si vybrat někoho daleko horšího,“ glosuje reakce některých. Jaký měla jeho pouť smysl? „Myslím si, že pokud se nebojíte realizovat své sny, udělejte to, dokud je čas.“

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

MirekCek muž 07.11.2018 18:36:07

Zkuste si uběhnout téměř 90 kilometrů v kuse. Mazec, že? Tlačte u toho ještě kočárek plný jídla a oblečení. Nepředstavitelné? A co teprve toto: dělejte to samé více než 90 dní! Přesně tak vypadal denní plán amerického vytrvalce Peta Kostelnicka, který v půlce letních prázdnin vyběhl z Aljašky a v pondělí okusil vody Atlantiku na jižním cípu země.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.