Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

TEST: adidas Boston 12. Rozhodně netuctová závodka

TEST: adidas Boston 12. Rozhodně netuctová závodka
foto: adidas

Barbora Langer | 14.02.2024 | přečteno: 1308×

Blíží se jarní závody, to je čas, kdy chcete zúročit tvrdě budovanou formu. Pokud míříte na kratší až středně dlouhé silniční závody, adidas Boston 12 je bezpochyby jednou z nejlepších voleb pro běžce hledající lehkou, rychlou a zároveň pohodlnou obuv. Poskytne i potřebnou podporu a komfort v rychlém tréninku a skvěle zvládne běh na páse, kdy vnímáte odpružení a máte podporu k pohybu vpřed.

Již tradiční a mezi výkonnostními běžci velmi oblíbená řada Boston kombinuje lehkost, rychlost a pohodlí, což z bot dělá ideálního kandidáty do běžeckého botníku pro profi ale i pravidelné hobby běžce. adidas nabízí minimalistický, ale zároveň stylovým design bot, které se hodí i na denní nošení. Čisté linie a kvalitní materiály podtrhují dlouholetou tradici německé značky. Model Boston je dostupný v různých barevných kombinacích.

Klíčovým aspektem každé běžecké obuvi je její schopnost poskytovat pohodlí a podporu během běhu. Boston vyniká díky svému lehkému a prodyšnému materiálu, který zajišťuje optimální ventilaci a odvádění potu. Stélka a mezipodešev jsou navrženy tak, aby poskytovaly adekvátní odpružení a zároveň zachovávaly citlivý kontakt s terénem, což je zásadní pro rychlé tempo a závodní výkony.

Boston integruje řadu pokročilých technologií, včetně Boost mezipodešve, která je známá svou energetickou návratností a schopností minimalizovat únavu nohou na dlouhých tratích. Dynamický design boty podporuje přirozený pohyb chodidla a optimalizuje běžeckou efektivitu.

Podešev je pak vyrobena z odolného gumového materiálu Continental, který zajišťuje vynikající trakci na různých površích. Výrobce klade důraz na strategicky umístěné zóny odolnosti, které zvyšují životnost boty i při intenzivním používání. Běžci ocení konzistentní grip, který přispívá k jejich sebejistotě i na mokrých površích. Pozor však za deště – svršek je z poměrně tenkého materiálu.

Cena Boston 12 se aktuálně na trhu pohybuje lehce nad 2700 Kč. Doplníme ještě její parametry: sklon 7 mm, výška paty 38 mm, špička 31 mm. Ve velikosti UK 8 váží 260 gramů. Výrobce ji udává jako botu na střední až dlouhé tratě, ovšem na maraton asi lépe využijete lehčích modelů. Za nás je jedničkou především na silniční závody do 10 km.

Hodnocení: 93 %

Klady:

(+) dobře sedí kolem nártu

(+) tkaničky se dobře zavazují a nerozvazují se

(+) vhodná i na běh na páse

(+) dobře tvarovaná pata

Zápory:

(-) poměrně tenký svršek není ideální do deště

(-) širší špička

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

blanger žena 14.02.2024 09:32:09

Blíží se jarní závody, to je čas, kdy chcete zúročit tvrdě budovanou formu. Pokud míříte na kratší až středně dlouhé silniční závody, adidas Boston 12 je bezpochyby jednou z nejlepších voleb pro běžce hledající lehkou, rychlou a zároveň pohodlnou obuv. Poskytne i potřebnou podporu a komfort v rychlém tréninku a skvěle zvládne běh na páse, kdy vnímáte odpružení a máte podporu k pohybu vpřed.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.