Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Co mi zprotivilo atletiku

Co mi zprotivilo atletiku
foto: archiv Martiny Mendrekové

Martina Mendreková | 22.09.2010 | přečteno: 12929×

Narodila jsem se rodičům sportovcům. Matka gymnastka a otec zasloužilý mistr sportu v ragby. Nějaký sportovní potenciál jsem tedy jistojistě zdědila. Jenomže táta zemřel, když mi byly čtyři roky. Zůstaly jsme s mámou samy. A ona dělala všechno pro to, abych uměla snad všechny sporty, co existují.

Do svých devíti let jsem dělala plavání, gymnastiku, balet, tenis, chodila do lyžáku, který mě ze všeho bavil nejvíc. Mým snem bylo závodně lyžovat, byla jsem vybrána do závodního lyžování. Jenomže i tady byl háček. Ve škole jsem byla pro paní učitelku od první třídy zlobivá, nezvladatelná holčička, která domů nosila samé poznámky za vyrušování a praní se. Dnes se to jmenuje hyperaktivita.

Jednoho dne byl na naší škole nábor do sportovních tříd s atletikou a já, jak jinak, byla vybrána. Matce se značně ulevilo, když zjistila že nová škola se sportem bude pro mě záchrana. Možná spíš pro ni. Ale naděje, že bych se věnovala lyžování, tím pádem padla. A tak jsem od páté třídy nastoupila do nového kolektivu, do třídy, kde byla rozšířená výuka tělocviku a tréninky atletiky.

Jsem odjakživa individualistka. Když jsem byla vybrána do skupiny běžců, svou zarputilostí jsem dokázala vyhrávat a vozit medaile. A doma? Matka vždy zdůraznila: „MUSÍŠ VYHRÁT“, „nevracej se bez medaile.“

Vyhrála jsem v mladších žákyních „Běh Mladé fronty a Smeny“ přes obvod, město Brno, v Jihomoravském kraji 2. místo. Mistrovství republiky dopadlo hůř. Běh Valtickým parkem v mladších žákyních byl opět celorepublikový, to jsem vedla start-cíl, protože jsem věděla, že MUSÍM vyhrát. Povedlo se. Spousta medailí z města, kraje v bězích na 60, 150 i 300 metrů. Několikrát jsem byla přeborníkem kraje.

Čtyři roky uběhly a já zdárně složila talentové zkoušky na gymnázium na stejné škole a pokračovala se spolužáky dál. To už jsem byla v kategorii mladší dorostenka. Nastoupila k nám spousta nových trenérů, mimo jiné pan Jan Pospíšil, bývalý manažer Jana Železného, před tím nás trénovala jeho žena.

Tím začala nová éra tréninku, byla jsem ve skupině sprinterů a běhala 100 a 200 metrů. V šestnácti letech, tedy před 24 roky jsem měla na těchto tratích časy 12,7s na 100 metrů a 26,5s na 200 metrů. Na mistrovství republiky to bohužel nestačilo, na město a kraj ano. Trénovali s námi i jeho dva svěřenci, v té době nejlepší překážkáři v republice Jiří Hudec a Aleš Höffer. Pro nás to byla určitá motivace.

Byli jsme v prvním ročníku a poznali jiné tréninkové metody, zátěže, posilovnu, regeneraci, běhání v lese, mezi stromy, objemy, kdy jsme málem brečeli bolestí, trénovali jsme dokonce v zimě na cyklistickém oválu, bylo to pro nás něco nového a motivujícího. Když říkám pro nás, tedy i pro mě.

Díky němu jsme zlepšili běžeckou techniku, starty, odrazy, jednoduše jsme všichni plnili limity a byli úspěšní ve skupině. I já jsem byla motivovaná a snažila se vrátit to, co do nás pan Pospíšil vložil. Panu Janu Pospíšilovi velký dík, byla to jen jeho práce.

Ale ve druhém ročníku odešel on i jeho žena do Prahy za prací. Tam se věnoval „té velké atletice“ a my jsme dostali opět jinou paní trenérku. Metody se změnily, kondice šla pomalu dolů. Sprinty jsem nadále běhala, ale už ne tak „dobře“. Měla jsem běhat 400 metrů a ty jsem nenáviděla, takže jsem v sobě pomalu a jistě začala pěstovat jakýsi plouživý, ale přesvědčivý názor, že je to k ničemu. A to jsem nezmínila, že jsme celé gymnázium trénovali dvoufázově, kromě pondělí a soboty, kdy byla na programu jen jedna fáze.

Přes ten svůj vnitřní odpor jsem se v téhle šílené disciplíně stačila probojovat na mistrovství republiky. Běželo se na škváře a já celou dobu přemýšlela, jak to udělat, abych nemusela startovat. Byla jsem docela vynalézavá. Jelikož jsem nakonec vymyslela plán, ani jsem se neobtěžovala s nějakou velkou přípravou před závodem, natož s rozcvičením a rozběháním, taky proč? Start, hned po výběhu do zatáčky sjíždím tretrou po lýtku, hřebíky se mi zabodnou do nártu a následuje pád na škváru. Zvítězila jsem pouze nad sebou, podrápaná noha a sedřený bok se škvárou v kůži, nic příjemného. Dodnes tam mám jizvu. Nikdo nic nechápal, jen já. A to byl počátek konce…

Začala jsem jíst, dojídat po kamarádech svačiny, které byly za „předlistopadových časů“ na sportovních školách dvakrát denně za směšné peníze. Kupovala si hory, doslova hory sladkostí. Ty jsem tajně jedla. Byla jsem schopna sníst i deset Horalek na posezení. A kila přibývala a přibývala.

Když matka našla jednoho dne šuplík plný papírů od sladkostí, ztropila scénu, hlídala mě, zavírala jídlo, byla zvaná do školy pro neplnění limitů, ale mně to bylo jedno. Měla jsem najednou o deset kilo navíc, běhala s „batohem“ na zádech. Matka řvala „MUSÍŠ zhubnout, MUSÍŠ začít plnit limity, MUSÍŠ…“

A čím víc mě kontrolovala, víc a víc jsem tu atletiku nenáviděla. Musela jsem běhat ještě doma po dvoufázovém tréninku, když jsme měli školu denně od sedmi a vraceli se domů kolem půl šesté večer. Stála na balkóně a měřila mi okruh. Když jsem přiběhla rychleji, bylo zle, že jsem si to zkrátila, když pomaleji, že jsem se flákala. Jak já ji nenáviděla. A atletiku ještě víc!!!

Vysvobození přišlo brzy. Před pololetím jsem byla vyloučena ze sportovní přípravy. Gymnázium mě ale nechali dokončit. Rána ne pro mě, ale pro mou matku. Donutila mě jít alespoň na vysokou školu studovat obor tělesná výchova – biologie, který jsem oproti gymnáziu zvládla i se sportem a dostudovala. Hned po vysoké škole jsem se provdala za vrcholového sportovce – badmintonistu, takže pro mou matku to byla náplast za mě, jelikož můj muž na rozdíl ode mě něco dokázal. Byl na OH 1992 a na všech vrcholných akcích jako jsou ME, MS a až letos ukončil kariéru hráče a nyní je profesionálním trenérem.

Ale abych to nezamluvila, po těch 22 letech, kdy mně odbilo 40 let, jsem si řekla jednoho dne dost: Máme tři děti, kluci jsou už velcí, dcera jde v září do první třídy, mám koupené tenisky, leží v botníku, běhat snad umím, tak to zkusím. Od prosince 2009 jsem začala běhat, zpočátku jednkrát týdně, pak dvakrát, třikrát a skončilo to na šestkrát týdně, kdy jsem se přemáhala, nemohla, plíce cítila až v krku, nohy táhla pomalu za sebou, slota – neslota, břečky přes zimu, mráz. Ale říkala jsem si: „Aspoň pro ten pocit, nechci být ještě stará, chci udělat něco pro sebe.“ Dělala jsem, ale pouze sezónně a nárazově, asi jako všichni.

A ejhle. Z povinnosti MUSÍŠ, byl najednou pocit CHCEŠ. Děláš to pouze pro sebe, pro nikoho jiného, ne pro matku, trenéra, pro limity, pouze pro sebe. Najednou se to otočilo a z nucení byla radost, stres pryč, těšila jsem se, až vyběhnu. Vrátit se zpocená a s dobrým pocitem, to bylo to, co jsem potřebovala. Za devět měsíců jsem zhubla 13 kg, vyměnila skoro celý šatník, hodně lidí mě chválí, ptá se, jak jsem to dokázala. I celulitida je najednou pryč. Také břicho po operaci, co jsem si o něm myslela, že se ho už nikdy nezbavím. Najednou je pryč, je ploché.

Jen matka zůstala na svém. Nezeptá se, jak mi to jde, kolik uběhnu. Jen kritizuje, že jsem stará, že jsem se zbláznila, že jsem anorektička. Když jí řeknu, že jsem s manželem uběhla 10 km, tak její otázka zní: „A stačila jsi mu?“ Samozřejmě že ne, ale on běžel se mnou, kvůli mně, ne já s ním o závod. Běhám proto, protože chci. Dřív mě nutila, teď naopak jen kritizuje. Sama nechápu.

K tomu jezdím na bruslích, toho se držím už 10 let, zrovna dnes jsem ujela poprvé v kuse tříčtvrtečním tempem 24 kilometrů za 63 minut. ani to mámě říkat nebudu, protože by mě opět zkritizovala, že nejsem asi normální. Kdyby aspoň jednou řekla: „Marťo, jsi dobrá“, nebo něco podobného. Ale to nikdy. Vždy mi to vrátí jak bumerang.

I proto nikdy nic svým dětem nevytýkám, nikdy je neodsoudím za to, že prohrají, že jim něco nejde. Vždyť nejde o život, ale o radost z věci, kterou dělám. Jeden syn hraje florbal, který si sám vybral a žije tím. Druhý syn hraje badminton, také to sám tak chtěl, je dokonce v juniorské reprezentaci, což já nedokázala. Ale jsem šťastná, že moje děti jsou šťastné a to je hlavní. A dcera, ta má ještě čas se sama rozhodnout, který sport zvítězí.

Myslím si, že vše negativní je asi dobré pro něco pozitivního, jak v životě, tak hlavně ve sportu a že mít doma pohodu a zázemí přináší ovoce. Je to něco jiného než jen: „MUSÍŠ, NEVRACEJ SE BEZ MEDAILE!“

Zbývá mi ještě jedna věc, ale možná se splní. U běhání vytrvat, nenechat se někým odradit a jednou se snad přihlásit alespoň na nějaký závod na 10 km. Ne pro limity a pro medaile, ale pouze pro sebe, běžet ho proto, protože budu chtít a budu se těšit. Jestli budu poslední, tak ať. Bude to další motivace pro budoucnost. Ale běhání už neopustím, protože tento sport jsem začala milovat a doufám, že to tak zůstane.

Anketa

Nutili vás rodiče do aktivit, které jste nechtěli dělat?

ano
 
45 hl.
ne
 
228 hl.
Celkem hlasovalo 273 uživatelů.

Komentáře (Celkem 58)

Nalezené položky: 59 První Předchozí | 1 | 2 | Další Poslední
avatar

Brno

Celkem 2176 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:55:54 (2012)

MMM žena 28.09.2010 21:14:41

:-)), je to Petr Koukal, druhý český hráč po mém muži, který se probojoval na OH po 16 letech… .-)), má svoje stránky, myslím www.petrkoukal.cz

právě přemýšlím nad www.okolopríglu.cz, je to u nás v Brně,ale asi to ještě neuběhnu, je to 13, 7 km, kdyby to bylo 10 km, tak asi ano, asi ještě počkám až si budu jistější.......ale přemýšlím nad tím, škoda že tu není zrovna můj muž, šel by se mnou a to bych si byla jistější…asi mám blok z mládí, že si nějak pořád nevěřím..... Tak se měj hezky, M. >> pítros, 28. 09. 2010 21:00:54

avatar

Brno

Celkem 20390,9 km
Minulý měsíc 131,9 km
10 km: 0:42:31 (2011)
půlmaraton: 1:38:10 (2010)
maraton: 3:56:28 (2011)

hugo muž 28.09.2010 21:22:22

>> MMM, 28. 09. 2010 21:14:41

Za zkoušku nic nedáš, je tam limit myslím 3 h, za tu dobu se to dá i ujít.

Motto: „Zemi nedědíme po předcích, nýbrž si ji jen vypůjčujeme od našich dětí.“ Antoine de Saint-Exupéry
avatar

Slavkov u B.

Celkem 2724 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:54:21 (2010)
půlmaraton: 2:07:00

Majka1 žena 28.09.2010 21:24:55

Jen pojď, já už se přihlásila a to mám v poslední době naběhaný prdlajs. V nejhorším to u Veveří vzdám a nasednu na parník :-) Ale stejně myslím, že ta atmoška nás do cíle dotlačí.

Motto: Bože, dej mi víc trpělivosti, ale prosím tě hned!
avatar

10 km: 1:02:30 (2010)
půlmaraton: 2:35:50 (2010)

xPablos muž 28.09.2010 21:26:47

>> MMM, 28. 09. 2010 21:14:41

Ja to pri me aktualne forme nejspis taky neubehnu v kuse – a pokud jo, tak nepujde o beh, ale spis vyklus (odhaduju cas nekde kolem 1:30–1:40)

Vyhoda je, ze je to jedno kolecko, takze pomalejsi nebudou prekazet rychlejsim :-)

avatar

Brno

Celkem 2176 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:55:54 (2012)

MMM žena 28.09.2010 21:35:20

tak si to ještě promyslím, kdyžtak půjdu pěšky, ale myslím že bych se kousla i..... snad.....vždytˇnej­de o život…-), čas je myslím do 11.10 za to nižší startovné......, měla bych ze sebe radost, kdybych to zvládla… .-)>> Majka1, 28. 09. 2010 21:24:55

avatar

Brno

Celkem 2176 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:55:54 (2012)

MMM žena 28.09.2010 21:37:13

Asi to zkusím, počkám ještě pár dní a popřemýšlím, ale děkuji za podporu…, třeba je na tom jako já více lidí… .-), M.>> xPablos, 28. 09. 2010 21:26:47

avatar

Brno

Celkem 2176 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:55:54 (2012)

MMM žena 28.09.2010 22:01:23

Tak jsem se přihlásila, na běh okolo přehrady........:-))

avatar

10 km: 1:02:30 (2010)
půlmaraton: 2:35:50 (2010)

xPablos muž 28.09.2010 22:11:14

>> MMM, 28. 09. 2010 21:37:13

Rekl bych, ze jsem na tom mozna hur nez ty. Za posledni 3 mesice mam dohromady nabehano do 50 km.

Mam to do Brna trosku z ruky (150+ km jedna cesta), ale Brno je pro me srdecni zalezitost a obehnout si Prigl to si nemuzu nechat ujit :-)

Takze si prijedu zabehnout VYLOZENE pro radost, ostatni pro me nejsou souperi, ale spis „spolubezci“.

Nevim za kolik tech 9.5 km radove davas, ale pokud se udela nejaka „slabsi skupinka“ co se nejak vzajemne dohecuje do cile, tak se do ni klidne pridam :-)

avatar

10 km: 1:02:30 (2010)
půlmaraton: 2:35:50 (2010)

xPablos muž 28.09.2010 22:12:00

>> MMM, 28. 09. 2010 22:01:23

No vidis, taks me predbehla, nez jsem to dopsal. Neboj, bude to v pohode :-)

avatar

Brno

Celkem 2176 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:55:54 (2012)

MMM žena 29.09.2010 07:09:23

Ale to je 13,7 km, kdyby jen 9,5 km, tak se tak nebojím......-)), ale třeba to tak hrozný nebude, ještě se můžu trošičku víc připravit jsou to ještě 2 týdny , hlavně abych to vydržela, to je jediný co mě zajímá… :-)), tak se uvidí.....:-DD*>> xPablos, 28. 09. 2010 22:12:00*

avatar

Brno

Celkem 20390,9 km
Minulý měsíc 131,9 km
10 km: 0:42:31 (2011)
půlmaraton: 1:38:10 (2010)
maraton: 3:56:28 (2011)

hugo muž 29.09.2010 07:39:23

>> MMM, 29. 09. 2010 07:09:23

Myslím, že se nemáš čeho bát, účast bude veliká a věřím, že tam bude dobrá atmosféra. To hodně pomůže, pak těch 13 km uteče jako nic :D

Motto: „Zemi nedědíme po předcích, nýbrž si ji jen vypůjčujeme od našich dětí.“ Antoine de Saint-Exupéry
avatar

Brno

Celkem 2176 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:55:54 (2012)

MMM žena 29.09.2010 07:52:02

no právě… to jsou moje první závody po 22 letech..:-)), pokud k to mu budu přistupovat jako tehdy, tak to je můj konec, musím to brát jako hru, udělat si hezký den, pro sebe, o nic nejde, tedy v mém případě… hlavně vydržet, to je můj cíl, nevzdat to… :-)), děkuju, M.>> hugo, 29. 09. 2010 07:39:23

avatar

Olomouc

Celkem 149328 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:54 (2001)
půlmaraton: 1:34:43 (2002)
maraton: 3:21:17 (2002)

321919 muž 29.09.2010 12:24:43

>> MMM, 29. 09. 2010 07:52:02

Ano, neber to jako závod, ale hru. V limitu to určitě v pohodě zvládneš a jistě za Tebou bude ještě řada lidí. Vždyť již před 5-ti dny pořadatelé oznámili, že je přihlášeno přes 400 běžců. Uvidíš, že Tě atmosféra běhu popožene. A mezi běžci Ti bude určitě dobře. :-)

Motto: Nepřestaneš běhat proto, že jsi zestárl. Zestárneš proto, že jsi přestal běhat.
avatar

Brno

Celkem 2176 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:55:54 (2012)

MMM žena 29.09.2010 18:49:35

>> 321919, 29. 09. 2010 12:24:43

>> 321919, 29. 09. 2010 12:24:43

Děkuji, beru si to k srdci, nakonec to tak snad hrozný nebude......jen že tam budu sama.. :-)), ale nejsem malá.......myslím, že ten limit je hodně velký, toho se nebojím…poperu se stím…

avatar

Brno

Celkem 2176 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:55:54 (2012)

MMM žena 01.10.2010 10:17:05

Začínám si věřit........­....... dám to :-))

Dnes jsem uběhla poprvé 12 km v kuse 63 min......, tak uvidím, hlavně abych nemusela zastavit, abych to celé vydržela běžet..... sice se posouvám vpřed jako šnek, ale hlavně že to pomalu jde......

Jsem štastná............ :-)

avatar

Brno

Celkem 937 km
Minulý měsíc 0 km

leontynka žena 01.10.2010 11:13:20

>> MMM, 01. 10. 2010 10:17:05

Gratuluju, to vůbec není pomalu. Pořád přemýšlím, jestli se mám na tu přehradu přihlásit nebo ne. Zatím jsem odběhla jen 9,5 km nejvíc a myslím, že jestli bych těch 13,7 uběhla, tak možná tak za 2 hodiny. Pořád se rozmýšlím, ale Tobě držím palce. Mě naši do žádného sportu nenutili, a proto možná moje fyzička je taková, jaká je :-)

avatar

Celkem 100,07 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:51:59 (2010)
půlmaraton: 2:08:32 (2014)

Kulíšek žena 01.10.2010 11:26:20

>> leontynka, 01. 10. 2010 11:13:20

Poběž!:-) Taky to zvažuju a za sebou nemám víc jak 13 km (jednou).

Motto: no stres
avatar

10 km: 1:02:30 (2010)
půlmaraton: 2:35:50 (2010)

xPablos muž 01.10.2010 11:41:00

>> MMM, 01. 10. 2010 10:17:05 12 km za 63 min? Omlouvam se za nabidku vodicstvi za horizontem 1:30 :-) Myslim, ze te uvidim na startu a pak v cili. Ale to uz budes mit po obede :-)

>> leontynka, 01. 10. 2010 11:13:20 Neblazni a pojd. Vytvorime skupinu slimaku a cim vic nas bude, tim vic se dohecujeme do cile :-) I kdyz Kulisek koukam desitka pod hodinu, ten nam asi utece :-)

avatar

Brno

Celkem 937 km
Minulý měsíc 0 km

leontynka žena 01.10.2010 11:47:22

>> xPablos, 01. 10. 2010 11:41:00

Diky za podporu… no, asi to zkusím, kdyžtak mě sveze to auto co jezdí na konci, ne? :-)

avatar

Brno

Celkem 937 km
Minulý měsíc 0 km

leontynka žena 01.10.2010 11:53:08

Tak jsem se teda přihlásila :-)

avatar

10 km: 1:02:30 (2010)
půlmaraton: 2:35:50 (2010)

xPablos muž 01.10.2010 12:33:21

>> leontynka, 01. 10. 2010 11:53:08

Tak ja teda konecne taky :-D

avatar

Celkem 100,07 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:51:59 (2010)
půlmaraton: 2:08:32 (2014)

Kulíšek žena 01.10.2010 14:02:36

>> xPablos, 01. 10. 2010 11:41:00

Já se klidně přislimejším i na 10 km nad hodinu…:-))

Jen to datum mi moc nevyhovuje, ale uvidíme, jak se program na příští týdny vyvine, kdyžtak see you na startu a ať vám to do té doby tréninkově ťape!;-)

Motto: no stres
avatar

Brno

Celkem 2176 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:55:54 (2012)

MMM žena 01.10.2010 17:37:17

:-)), no nwm jestli budu mít po obědě, pravděpodobně ani na jídlo nebudu mít chutˇ.....:-),

ale mám už číslo, to je sranda.....354­...... :-)), takže už tam musím....., byla by to zbabělost to vzdát ted už......

tak se tam pěkně všichni sejdeme....., ty čísla mají být popsaná jmény.....no nazdar, to bude docela srandovní......, anonymita je asi lepší.....

jen těch lidí, to si neumím představit… to mě celkem děsí.....teda.. :-))>> xPablos, 01. 10. 2010 11:41:00

>> leontynka, 01. 10. 2010 11:53:08
to zvládneš.....běháme stejně dlouho a jsme obě z Brna....., já tam půjdu 10.10. tuším, si to proběhnout společně, abych věděla do čeho vlastně jdu..... :-)

avatar

10 km: 1:02:30 (2010)
půlmaraton: 2:35:50 (2010)

xPablos muž 01.10.2010 19:51:08

>> MMM, 01. 10. 2010 17:37:17 Ten pocet lidi se na trati rozptyli. Aspon si muzes vybrat nekoho, kdo pobezi na podobny cas a toho se drzet. Problem je spis kratce po startu, protoze je lehke se nechat strhnout (a prepalit tempo).

Jmeno budu mit na startovnim cisle poprve. Resp. mam ho tam pokazde, ale z rubu :-) . S telefonnim cislem na manzelku – kvuli pripadne zachrance, aby vedeli komu zavolat :-D

avatar

Brno

Celkem 2176 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:55:54 (2012)

MMM žena 01.10.2010 20:09:13

>> xPablos, 01. 10. 2010 19:51:08

tak to mě teda celkem rozesmálo, ale číslo si napsat z rubu by mě asi nenapadlo… :-)), já se nemám komu dovolat, manžel bude hodně daleko a dětem je to fuk…:-)), ne s nadsázkou tedy…

já mám svoje tempo, tím, že jsem dělala tu atletiku, tak já se rozhodně strhnout nenechám, nejsem blbá, pak mě bude píchat a nebudu moct.....

toho se nebojím, spíš ten hromadný start, to jsem vždy neměla ráda, ale není se asičeho bát, čip sepne vždy při proběhnutí brány a pak je to na každým jak s tím naloží.....

ale davový šílenství u mě nehrozí, to tedy nee… :-)

já se snad začnu na to těšit..... :-)

avatar

10 km: 1:02:30 (2010)
půlmaraton: 2:35:50 (2010)

xPablos muž 01.10.2010 20:16:45

>> MMM, 01. 10. 2010 20:09:13

Hromadny start je prave paradni euforie…jak pekne sumi vsechny ty boty lidi kolem tebe. Takovy krasne synchronizovany :-) Skoda, ze mi skoro vsichni pak utecou :-)

Na kazdem startovnim cisle co jsem mel bylo (hodne malym pismem) napsano, ze zezadu si mas napsat jmeno a nejaky kontakt na blizkou osobu. Takze pocitam, ze kdyz k tomu prijde, tak to tam i zachranari hledaji :-) Ale verme, ze to u nikoho nebude potreba :-)

avatar

Brno

Celkem 2176 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:55:54 (2012)

MMM žena 01.10.2010 20:43:41

*>> xPablos

to nwm teda koho tam napíšu, sebe asi ne..... :-)), budu mít asi trochu nervy jako za mlada…

to jsem vždycky nenáviděla ten předstartovní stav…

asi půjde se mnou moje kamarádka a počká mě v cíli, tak kdyžtak napíšu její kontakt… :-)

mohli by jezdit rovnou pohřebáci, ne?? :-)

tak se uvidí.....bude to asi hezký… budu mít aspon zážitek pokud to přežiju ve zdraví… doufám že ano… .-)

, 01. 10. 2010 20:16:45*

avatar

Brno

Celkem 937 km
Minulý měsíc 0 km

leontynka žena 04.10.2010 09:58:40

>> MMM, 01. 10. 2010 20:43:41

Díky za podporu… 10.10. se bohužel nepřipojím, jsem na Slovensku na jiných závodech (ne běžeckých). Bohužel právě ty víkendy mi chybí v tom, abych naběhala víc kilometrů… pořád málo času. Ale už jsem si teď v neděli odběhla svých prvních 13,5 km, tak bych to měla dát. Čas někde těsně pod 2 hodiny je pro mě asi reálný cíl. Hlavně nepřepálit začátek, nepřepálit začátek, nepřepálit začátek. Budou to mé první běžecké závody :-)))

avatar

Brno

Celkem 2176 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:55:54 (2012)

MMM žena 04.10.2010 11:34:53

*>> leontynka,

ahoj, moje taky první běžecké závody........běhám každý den…, doufám že to dám.........:-)) 04. 10. 2010 09:58:40*

Nalezené položky: 59 První Předchozí | 1 | 2 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.