Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Což takhle běhat v českých dresech?

Vladimír Novák | 04.04.2006 | přečteno: 5943×

Přicházím s myšlenkou, která mě napadla na posledním maratonu v Římě a zejména při sledování půlmaratonu v Praze, kdy zahraniční turisté nacházeli v mase závodníků ty svoje. Rád bych se touto cestou obrátil na všechny běžce, kteří se účastní závodů v zahraničí a zároveň bych rád oslovil výrobce funkčního sportovního oblečení.

Jako přímý účastník několika maratonských běhů pořádaných mimo území České republiky jsem vždy zpětně (podle výsledkové listiny) zjistil, že nás, běžců z Česka, bylo mnohem více, než jsem si myslel. I v zahraničí máme dost fanoušků, kteří reagují nadšeně na naši zemi. A navíc člověka mimořádně potěší, když před-při-po závodě potká krajana, s kterým může chvilku v češtině pokecat.

Jsem přesvědčen o tom, že většina z nás, co běháme jen tak pro radost (a nejsme TOP závodníci s reprezentačními dresy), chce podat co nejlepší výkon. Přitom nezáleží na dosaženém výsledku, ale na „srdíčku“, se kterým závod odběhneme.

Nestálo by tedy zato propagovat Českou republiku v kvalitním běžeckém tričku s oboustranným nápisem CZECH REPUBLIC? Určitě bych nebyl sám, kdo by si takové triko rád koupil.