Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Valachy Tour vyvrcholí v sobotu 12km během, ve hře je 15 tisíc

Valachy Tour vyvrcholí v sobotu 12km během, ve hře je 15 tisíc
foto: Valachy Tour

tisková zpráva | 01.10.2015 | přečteno: 2591×

Terénním běžeckým závodem Běhej Valachy vyvrcholí v sobotu 24. října v Resortu Valachy Velké Karlovice třetí ročník seriálu Valachy Tour. Sportovci se mohou nejen utkat o finanční odměnu v celkové výši 15 tisíc korun a další ceny, ale zároveň ještě na poslední chvíli vylepšit svou pozici v celkovém bodování seriálu.

Jeho absolutní vítězové budou oficiálně vyhlášeni ve stejný den, letos poprvé i v dětských kategoriích.

Start i cíl závodu bude tradičně u karlovického hotelu Galik v údolí Léskové. Připraveny jsou dvě trasy, zapojit se tak mohou sportovci všeho věku a kondice. „Ti zdatnější vyrazí na trasu dlouhou 12 km s převýšením 350 metrů. Pro ostatní je připravena trať 6,5 km s převýšením 100 metrů. Do čtvrtku 22. října je možné se registrovat za zvýhodněné startovné na stránkách závodu. Registrace v den závodu bude možná od 9:30 hodin do naplnění kapacity závodu,“ uvedl prezident Valachy Tour Vladimír Sušil.

Vedle sportovního zážitku v podzimní valašské krajině s hezkými výhledy do okolí bude bezesporu velkým lákadlem také opětovná účast legendy českého ultramaratonu, známého běžeckého kouče Miloše Škorpila. Tento 61letý propagátor běhu má na svém kontě řadu rekordů i neobvyklých výkonů a provozuje vlastní úspěšnou běžeckou školu, která letos rozšířila své aktivity právě i do karlovického Resortu Valachy – na jaře se tu poprvé konal čtyřdenní běžecký kemp a příští rok v dubnu se chystá jeho pokračování. „Miloš Škorpil samozřejmě něco ze svých zkušeností předá zájemcům i při Běhej Valachy, po závodu s ním připravujeme moderovanou besedu s autogramiádou,“ dodal Vladimír Sušil.

Před hlavním závodem dospělých se uskuteční dětské závody, k nimž se úvodní rozpravy před startem ujme Miloš Škorpil. Startovné je tradičně za symbolickou korunu. Děti poběží na různě dlouhých trasách dle věku – od nejmenších 4letých sportovců na vzdálenost 100 metrů až po 15leté školáky, kteří se utkají na 1 800 metrech.

Připravena bude i horská prémie Euronics, v níž budou odměněno šest závodníků, kteří proběhnou nejvyšší bodem delší trasy na 25., 50. 100., 125., 150. a 200. místě. „Odměnu za svůj výkon si tak mohou z Velkých Karlovic odvézt nejen nejrychlejší běžci, ale i sportovci-hobíci z širšího startovního pole. Cenami v horské prémii budou elektrospotřebiče,“ dodal Vladimír Sušil.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 20.10.2015 16:29:53

Terénním běžeckým závodem Běhej Valachy vyvrcholí v sobotu 24. října v Resortu Valachy Velké Karlovice třetí ročník seriálu Valachy Tour. Sportovci se mohou nejen utkat o finanční odměnu v celkové výši 15 tisíc korun a další ceny, ale zároveň ještě na poslední chvíli vylepšit svou pozici v celkovém bodování seriálu. Jeho absolutní vítězové budou oficiálně vyhlášeni ve stejný den, letos poprvé i v dětských kategoriích.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.