Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Poběžte kolem Světa! Startuje se v sobotu 10. září v 15:15

Poběžte kolem Světa! Startuje se v sobotu 10. září v 15:15
foto: Michal Pech

komerční prezentace | 02.09.2016 | přečteno: 3478×

Když na jaře roku 2012 požádal Pavel Klejna třeboňské městské úředníky o povolení k pořádání běhu kolem nejznámějšího třeboňského rybníka – Světa, nedávali mu, nejen místní, mnoho šancí na úspěch a prorokovali mu konec po prvním ročníku. Díky svědomité práci mnoha dobrovolníků, díky vstřícnému přístupu představitelů města Třeboně a díky sveřepé povaze ředitele závodu se navzdory těmto proroctvím letos koná polo-kulatý ročník pátý.

I přes všechny možné i nemožné překážky, jakými je nekalý konkurenční boj, politické pletichaření a zejména poctivá česká závist, nadšení pořadatelského týmu neutuchá. Naopak. Pro letošní ročník se podařilo zajistit mnoho nových sponzorů a partnerů.

Letos tak například bude z pohledu sportovní výživy a hydratace o závodnice a závodníky postaráno opravdu na profesionální úrovni. A to jak před závodem, tak v jeho průběhu i po jeho skončení. Zkrátka jako na olympiádě.

Díky novému mediálnímu partnerovi se Běh kolem Světa nese na rozhlasových vlnách do éteru Jižních Čech, stejně tak jako na vlnách internetových po celé České republice, k těm, co se o běhání opravdu zajímají, se dostává díky časopisu Běhej.com. Partnerství s profesionálním Sportovním servisem zase přineslo všem spravedlivé čipové měření, takže se na startu nemusí nikdo tlačit a strkat.

Jako jedni z mála mají na Běhu kolem Světa trať změřenou certifikovaným měřičem a vědí tak, že trať měří 11 kilometrů a 729 metrů v optimální stopě.

Podstatnou zprávou je skutečnost, že se Běh kolem Světa stal v letošním roce součástí European Week of Sport – mezinárodní sportovní akce podporované přímo evropskou komisí. A v neposlední řadě je Běh kolem Světa již potřetí za sebou součástí Jihočeského běžeckého poháru!

Běh kolem Světa je výjimečný i tím, že běžkyně a běžce dělí do věkových kategorií po 5 letech a nikoliv po letech deseti, jak je často zvykem. Zároveň se Běh kolem Světa věnuje i systematické práci s dětmi a mládeží pro něž každoročně chystá speciální tratě. Zde jsou děcky pod bedlivým dohledem místních trenérů „draftována“ do sportovních oddílů působících v Třeboni a okolí.

Díky výše zmíněným sponzorům, partnerům a díky městu Třeboň samotnému je Běh kolem Světa podporován více než výrazně a může si tak dovolit nabídnout všem účastnicím a účastníkům bohaté ceny a startovní balíčky.

Co dodat: snad jen, že Běh kolem Světa je rovinný cross kolem nejznámějšího třeboňského rybníka – Světa se směšným totálním převýšením v celkové hodnotě 14 metrů. Obtížný je zejména povrch trati – udusaná hlína, bláto, písek, tráva, dřevěné lávky, kořeny a částečně i asfaltová silnice.

Letos bude v sobotu 10. září v 15:15 slavnostně odstartován jubilejní ročník pátý. Tak nezapomeňte, v sobotu v Třeboni na startu 5. ročníku společensko-sportovní akce Běh kolem Světa!