Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Prague Park Race přitáhne do Prokopského údolí zvučná jména

Prague Park Race přitáhne do Prokopského údolí zvučná jména
foto: Prague Park Race

tisková zpráva | 23.10.2016 | přečteno: 3272×

Pokud hledáte pěkný závod na závěr sezony, protože by vaše nohy i hlava ještě rády běhaly, zkuste nový závod v Praze – Prague Park Race. Čtrnáct kilometrů dlouhá trasa vede krásným prostředím Prokopského údolí v Praze a díky přicházejícímu podzimu bude o to barevnější. Na startu nebudou o víkendu chybět ani zvučná jména českých vrchařů.

Startovní pole trailového závodu v Prokopském údolí, který odstartuje v sobotu 29. října v 11:00 u restaurace Na Cvičišti, bude opravdu pestré. Od hobíků přes výkonnostní běžce až po běžeckou špičku z různých odvětví.

A na koho se můžete těšit? Z ženského startovního pole na Pavlu Schornou, která letos má opravdu formu, její 4. místo na ME do vrchu v italském Arcu a 2. místo v družstvech to jen dokládá, zrovna tak jako stříbrná medaile z MS běhu do vrchu v Bulharsku. Dále bude startovat Kamila Gregorová, reprezentantka v orientačním běhu a účastnice ME v Jeseníku a také přední závodnice v trailových závodech v České republice. Nebude chybět ani Pavla Zahálková, členka Salomon týmu.

V mužském zastoupení uvidíme na startu Honzu Janů, českého reprezentanta v běhu do vrchu, který letos opravdu zazářil. 6 místo na ME v Itálii v Arcu a celkově stříbrná medaile ve družstvech a také celkově 3. místo ve Světovém poháru to dokládá. Závod Prague Park Race má jako test na nadcházející Velkou kunratickou a také MR v krosu. Dalším zajímavým jménem je Petr Soukup, reprezentant v triatlonu, kterému se letos opravdu dařilo, na světovém poháru v Ironmanu v Lanzarote si vyjel nominaci na MS na Hawaii a měl to opravdu velmi dobře rozjeté, ale bohužel z medailové pozice sešlo z důvodu defektu na kole. Určitě se bude ale chtít vytáhnout v Praze na domácím prostředí, jelikož je velice dobrý běžec.

Závodníky čeká trasa především po úzkých pěšinách a kamenitých cestách, chvílemi bude čas na protažení kroku na nutných kratších přebězích po asfaltových silničkách.

Trasa hned po startu stoupá, ale už na druhém kilometru čeká závodníky úchvatný pohled na celé Prokopské údolí. Za polovinou závodu trasa sestoupí přímo do údolí, kde závodníci budou míjet mohutné skály a lomy, které vznikly těžbou vápence v minulém století. Po občerstvovací stanici na devátém kilometru přeběhnou můstek u Holyňského nádraží a podél železnice se dostanou do Klukovic, kde vystoupají na protější svah „Prokopáku“.

V závěru vede trasa kolem tajemného vojenského prostoru a především k Jezírku – malebné ikoně Prokopského údolí. A kdo správně rozložil síly, může si vychutnat i závěrečný výběh do cíle.

„Jsem už sice rekreační běžec, ale stále běhám hodně orienťáckých závodů, proto se na trasu moc těším. Podle mapy to vypadá zajímavě, a pokud se na ní podílel „orienťák“, určitě nebudu zklamaný. Navíc jsem z Jičína, kde jsem běhal mezi skalami odmalička, tak jsem zvědavý na ty pražské,“ uvedl Jiří Kazda, bývalý juniorský mistr světa v orientačním běhu.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 17.10.2016 10:33:15

Pokud hledáte pěkný závod na závěr sezóny, protože by vaše nohy i hlava ještě rády běhaly, zkuste nový závod v Praze – Prague Park Race. Čtrnáct kilometrů dlouhá trasa vede krásným prostředím Prokopského údolí v Praze a díky přicházejícímu podzimu bude o to barevnější.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.