Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Vaši vodiči na Volkswagen Maratonu Praha 2006

Miloš Škorpil | 11.05.2006 | přečteno: 4514×

Tak jako při ½ maratonu, tak i při maratonu si budete moci, v případě, že si nejste jisti odhadem správného tempa některého z vodičů běžících na časy 3:30, 4:00, 4:30, 5:00.

Jak je na startu poznáte

Vodiči běžící na čas 3:30 budou mít nad hlavou žluté balónky a budou to:

Miloš Škorpil a František Brabec

Vodiči běžící na 4:00 budou mít nad hlavou modré balónky a budou to:

Ondřej Uher a Roman Psůtka

Vodiči běžící na 4:30 budou mít nad hlavou červené balónky a budou to:

Petr Pivoňka a Rosťa Tomeš

Vodič běžící na 5:00 bude mít nad hlavou zelené balónky a bude to:

Martin Hunčovský

Kde si je budete moci najít před startem

Tak jako každý rok, budou vodiči připraveni se s vámi setkat mezi 8.15 – 8.30 u Prašné brány, odkud se pak s nimi budete moci přemístit rovnou na start. 

A nakonec pár posledních rad před tím než vyběhnete.

Když se vám bude zdát po 15, 20 nebo 25 km, že se vám běží skvěle a mohli byste zrychlit, nejdříve zpomalte a zklidněte se. To vám začíná v podvědomí fungovat stejný podnět, který vám již na startu říká: „Rozjeď to, co si naběhneš na začátku, to ti nikdo nevezme,“ tady si převlékne kabát a říká: „Jeď, jeď, vždyť to nic není, půlku máš za sebou a tak do toho můžeš kopnout.“

Nevěřte ani prvnímu ani druhému, to jen červíček pochybností, zda máte na to běžet co jste si předsevzali, vylézá z ulity, do které jste ho zalepili a snaží se zase ovládnout vaši mysl. Po těch 25 km to má o to snazší, že už jste trochu unavení, navíc jste opojení pocitem, že doposud jde vše lehce a tak ztratíte koncentraci a je vystaráno.

Proto je potřeba spíše trochu zvolnit, ne na dlouho, stačí na 1 km. prodýchat se, srovnat si vše v hlavě, zahnat emoce a pak se zase v poklidu pustit do zdolávání zbývajících kilometrů. Svůj závěrečný atak si nechte až na posledních 7 km, kdy už budete mít za sebou strašáka maratonské zdi a kdy zbývající kilometry se dají běžet opravdu rychle i proto, že velmi rychle ubíhají, protože předbíháte spoustu lidí, kteří se nechali unést na 25 km svou euforii. Také diváci stojící a fandící na posledních kilometrech trati vám nedají šanci příliš zvolňovat, tedy pokud ještě máte sílu se vůbec posunovat vpřed.

Abyste tuto sílu měli, ještě před vyběhnutím zvažte, hlavně podle počasí, zda je rozumné běžet na ten čas, který jste celou dobu měli v hlavě, že poběžíte. Bude-li teplo, nebo v průběhu vlastního závodu teplota vzduchu poleze hodně nahoru, zapomeňte na tento čas a běžte alespoň o 10% volněji. Věřte, že dosáhnete alespoň dobrého zážitku s běhu a je to lepší než si na 30 km říkat: „To jsem teda osel, že jsem měl zase svojí beraní hlavu a nenechal si poradit.“

Tak šťastnou cestu a těším se na setkání v cíli.

Miloš

 

update 21:50

Vodiči – doplnění

vodiči startující s modrým, červeným, zeleným a žlutým balónkem, budou mít i stejnou barvu rozlišováků, kde bude napsán příslušný čas na nějž běží tedy:

modrý 3:30

červený 4:00

zelený 4:30

vodič s bílými balónky bude mít rozlišovák barvy zelené a na něm čas 5:00