Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Nové ultra láká na nejen "pekelné" zážitky

Nové ultra láká na nejen "pekelné" zážitky
foto: Čertovskej ultratrail

tisková zpráva | 03.05.2017 | přečteno: 2231×

O hradu Houska se říká, že je bránou do pekel. Věděli jste, že 666 je ďábelské číslo? Čertovskej ultratrail má pro vás připravenu trať na 66,6 km a pro všechny závodníky přihlášené ve speciální kategorii čert nebo čertice budou na trati připravené drobné úkoly. Věříme, že se budete dobře bavit.

Nový závod startuje na hradě Houska, který je na severu Kokořínska a je vzdálen pouhou hodinu jízdy autem z Prahy. Závod vede malebnými údolíčky a skalnatými soutěskami Kokořínska, pokračuje přes hrad Bezděz a borovými lesy Máchova kraje. Trať vás dovede na bukové hory a necháme vás také vystoupat na sopečnou horu Ralsko s hradní zříceninou. Průrva řeky Ploučnice je jednou z dalších přírodních památek po cestě. Podél řeky se opět dostaneme do lesů, kde na vás budou čekat poslední stoupání, zejména na zříceniny hradů Stohánek a Děvín. Pak už jen příjemný doběh podél Hamerského jezera do cíle. Většina trasy vede po lesních cestách a pěšinách.

O závodníky se postaráme. Zájemce ráno odvezeme na start, případně po závodě z cíle opět na místo startu, aby si mohli vyzvednout svá auta. Samozřejmostí je také úschova věcí a jejich převoz ze startu do cíle. Na trase závodu budou připraveny 4 občerstvovací stanice s dostatkem jídla i pití. Chcete na občerstvovačce nějakou specialitu, např. sushi? Stačí, když nám na startu předáte balíčky, které na vás budou čekat na jednotlivých občerstvovačkách. Každý závodník dostane ve svém startovním balíčku mimo jiné kompresní ponožky s čertovským logem závodu.

Trasa závodu bude pečlivě značena. Trať povede i několika pro veřejnost jinak uzavřenými oblastmi. Pro závodníky bude připravená mapa trasy s popisem, takže se rozhodně neztratíte.

Centrum dění a cíl závodu je v Hamru na Jezeře, oblíbené rekreační oblasti. V okolí je řada přírodních i kulturních památek (např. průrva řeky Ploučnice, hrady Ralsko, Stohánek či Děvín). V místě cíle se bude celý den odehrávat doprovodný program pro celou rodinu, zejména děti

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 03.05.2017 15:22:35

O hradu Houska se říká, že je bránou do pekel. Věděli jste, že 666 je ďábelské číslo? Čertovskej ultratrail má pro vás připravenu trať na 66,6 km a pro všechny závodníky přihlášené ve speciální kategorii čert nebo čertice budou na trati připravené drobné úkoly. Věříme, že se budete dobře bavit.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.