Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

ANKETA: Který závod první poloviny roku byl pro vás ten NEJ? Osmička je ve finále

ANKETA: Který závod první poloviny roku byl pro vás ten NEJ? Osmička je ve finále
foto: Martin Flousek

behej.com | 01.08.2017 | přečteno: 18969×

Téměř 1 400 platných hlasů rozhodlo o tom, že ze semifinálového kola postupuje osmička běžeckých akcí první půlky roku, která si to rozdá o titul ve finále. Tam již nepůjde o mobilizaci fanouškovských obcí toho kterého běhu, ale hodnocení dle podrobných kritérií a celkové známky. Tak do toho! FINÁLOVÉ HLASOVÁNÍ BYLO UKONČENO, VYHODNOCUJEME VÝSLEDKY

Hlasy můžete posílat do poloviny srpna, poté vyhlásíme vítěze a s pořadatelem akce uděláme rozhovor. Hlasujte výhradně prostřednictvím online formuláře na konci tohoto článku. Na závěr vylosujeme i výherce ročního předplatného Běhej.

A zde je již finálová osmička (abecedně, níže je pořadí podle hlasů v semifinále):

Běhej lesy Karlštejn

Třetí ročník akce zaznamenal velký nárůst startujících, vyprodáno bylo přitom dlouho dopředu. Mimořádně atraktivní trať s lomem Velká Amerika a hradem Karlštejn prostě táhne a jednoduše nadchla.

Běžíme na hrad Točník

První závod letošního ročníku nabídl krom již tradičních tras na 5 a 15 kilometrů i nezvykle bohatou škálu závodů pro děti i pohádkovou cestu na hrad pro celou rodinu. Skutečnou lahůdkou pro běžecké fajnšmekry byla letošní novinka „čtvrtkilák v brnění“.

Festivalový půlmaraton Zlín

Spojení filmové přehlídky a běhání evidentně funguje. Závod ve Zlíně přivítal na svém druhém ročníku na hlavním závodě přes 550 závodníků.

Masaryk Run

Na 1700 závodníků přitáhlo netradiční proběhnutí po závodním okruhu v Brně. Robert Míč v těžké konkurenci potřetí za sebou zvítězil v novém osobním rekordu. Nechyběl bohatý doprovodný program v podobě minibikové jezdecké show a exhibice na inline bruslích.

Mattoni 1/2Maraton Olomouc

Tradičně skvělou atmosféru nezkazilo ani letošní pekelné vedro. Pořadatelé uvádí, že hlavního závodu se zúčastnili běžci ze 49 zemí světa. Nový český rekord závodu si odvezla Eva Vrabcová Nývltová.

RunTour České Budějovice

Letošní otvírák oblíbené silniční série předčil očekávání a v pohodě naplnil navýšenou kapacitu 1800 běžců. Počasí bez deště a s příjemným vánkem nahrávalo výborným výkonům Spolu s hobíky vyběhla i olympijská vítězka Kateřina Neumannová.

T-Mobile Olympijský běh v Praze – Stromovka

Olympijská myšlenka byla zvlášť letos zdůrazněna při pořádání olympijských běhů po celé ČR. Celkově se uskutečnilo 81 závodů a na start si stouplo více než 70 tisíc běžců a běžkyň. Ten pražský ze „zlaté“ kategorie závodníky protáhl Stromovkou v jednom (5 km) nebo ve dvou kolech (10 km) na certifikované trati a akce měla atmosféru příjemného happeningu.

Vltava Run

Boom zažívají týmové závody, skutečnou bombou v tomto odvětví je štafetový běh ze Šumavy do Prahy pro 12členné týmy. 350kilometrová trasa provedla účastníky nejkrásnějšími místy jižních a středních Čech. Na čele probíhal napínavý souboj, ale o zážitky nebyla nouze ani jinde ve startovním poli.

Prvních 15 závodů v semifinále podle počtu vašich hlasů:

RunTour České Budějovice 463

Masaryk run 199

Vltava Run 107

Běhej lesy Karlštejn 104

Běžíme na hrad Točník 98

T-Mobile Olympijský běh v Praze – Stromovka 61

Festivalový půlmaraton Zlín 53

Mattoni 1/2Maraton Olomouc 52

Night Run – Ostrava 31

Běhej lesy Lednice 29

Sportisimo 1/2Maraton Praha 20

Volkswagen Maraton Praha 19

Mattoni 1/2Maraton České Budějovice 17

Pečecká desítka – Memoriál Jardy Kvačka 16

Posázavský půlmaraton 16