Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Milovníci trailu se o víkendu sejdou na Vysočině

Milovníci trailu se o víkendu sejdou na Vysočině
foto: behejlesy

Běhej lesy | 18.07.2017 | přečteno: 1502×

Již tuto sobotu 22. července v Milovech u Žďáru nad Sázavou zažije svou premiéru jeden ze dvou nových závodů seriálu Běhej lesy – Běhej lesy Vysočina. Jak je u této série závodů zvykem, zavede běžce na krásná a neobvyklá místa z 80 % na měkkém povrchu a ze 100 % na čerstvém vzduchu. A především příznivci trailových závodů si tentokrát přijdou na své.

Oblast Žďárských vrchů, kde se poběží závod Běhej lesy Vysočina, vznikala postupně už od prahor a patří tak k nejstarším celkům Českého masívu. I proto si zde závodníci užijí nádhernou přírodu bohatou na nejrůznější skalní útvary či dokonce skalní města. Jako tradičně pořadatelé nabízejí dvě trasy, kratší 12 km a delší 21 km.

Startovat budou obě v Milovech u Žďáru nad Sázavou a povedou běžce k monumentu horolezce a místního rodáka Radka Jaroše, který nedaleko odtud vylezl svou historicky první cestu. Účastníci se mohou těšit na atraktivní výhledy na Lisovskou a Malinskou skálu, závodníci na delší trati poběží i kolem Devíti skal, odkud lze při dobré viditelnosti spatřit dokonce Králický Sněžník nebo Krkonoše.

Mezi závody seriálu Běhej lesy se jedná o jeden z nejnáročnějších, Vysočina slibuje převýšení 535 metrů na delší trati, resp. 329 m na kratší. Obě tratě vedou po krásných lesních stezkách a závodníkům nabídnou trailové výběhy a seběhy a nezapomenutelné výhledy do krajiny. Stejně jako u dalších závodů Běhej lesy, i na Vysočině jsou součástí dětské závody, doprovodný program a kvalitní servis pro závodníky, jako je úschovna zavazadel a kol či hlídání dětí. Všichni závodníci se mohou těšit na pamětní dřevěnou medaili v cíli či diplom a osobní fotografie ke stažení zdarma.

Závod dospělých je již zcela vyprodán, ale stále jsou možné registrace na dětské závody na www.behejlesy.cz. Tamtéž se lze registrovat na další závody seriálu: Běhej lesy Bílá (12. srpna), Jizerská 50 RUN (2. září) a Běhej lesy Boletice (16. září).

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behejlesy muž 19.07.2017 15:54:08

Již tuto sobotu 22. července v Milovech u Žďáru nad Sázavou zažije svou premiéru jeden ze dvou nových závodů seriálu Běhej lesy – Běhej lesy Vysočina. Jak je u této série závodů zvykem, zavede běžce na krásná a neobvyklá místa z 80 % na měkkém povrchu a ze 100 % na čerstvém vzduchu. A především příznivci trailových závodů si tentokrát přijdou na své.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.