Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Ze zóny lenosti vyskočte v pevnosti při Inov-8 Gladiator Race Josefov

Ze zóny lenosti vyskočte v pevnosti při Inov-8 Gladiator Race Josefov
foto: Roman Šimek

tisková zpráva | 29.07.2017 | přečteno: 7478×

O prvním zářijovém víkendu 1.-2.9. se opět vrátí Gladiátoři do oblíbené lokality pevnostního města Josefov u Jaroměře, aby poměřili síly v překážkových běžeckých závodech (OCR). V pátek večer začne závodní víkend nočním závodem na vzdálenost cca 3,5 km, s více než 15 překážkami. Účastníci budou mít jedinečnou možnost, užít si unikátní atmosféru nočních kasemat a půd opuštěných budov.

Téměř celý jeden kilometr vede podzemním systémem chodeb. První ročník 2016 běželo noční závod neuvěřitelných 500 závodníků. Jedná se tak o jednoznačně největší noční překážkový závod v České republice a pravděpodobně i v celé Evropě.

Jakkoliv jsou další závodní lokality běžeckého seriálu Gladiator Race Milovice i Holice výborné, Josefov nabízí to, co žádná z nich – scenérie pevnostního města, relikty po sovětské armádě, a exteriéry i interiéry ohlodané zubem času, často využívané filmovými štáby z celého světa pro jejich jedinečnost. Celkově tak závod nabízí i jakousi cestu zpátky v čase. V sobotu 2.9.2017 naváže hlavní denní závod na 8 km a s více než 25 překážkami, a pro nejmenší dětský závod na 1 km s více než 7 překážkami. Registrovat se můžete v kategorii jednotlivců, smíšených dvojic, a nově i týmů. Více zde.

Celou akci zakončí koncert otevřený i pro širokou veřejnost pořádaný ve spolupráci s městem Jaroměř na kterém vystoupí kapely Sunday Jam, Fast Food Orchestra a Queens of Everything. Všichni účastníci sobotního závodu mají vstup zdarma.

Pevnost Josefov a Gladiator Race tak nabízí sportovní vyžití pro celou rodinu a zajímavou podívanou pro diváky. Prostě ideální tip na výlet pro všechny milovníky, sportu, hudby a historie.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 29.07.2017 14:05:17

O prvním zářijovém víkendu 1.-2.9.2017 se opět vrátí Gladiátoři do oblíbené lokality pevnostního města Josefov u Jaroměře, aby poměřili síly v překážkových běžeckých závodech (OCR).
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.