Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Český tým stříbrný na mistrovství světa ve Spartan Race

Český tým stříbrný na mistrovství světa ve Spartan Race
foto: Spartan Race

tisková zpráva | 02.10.2017 | přečteno: 6668×

Česká výprava zanechala na mistrovství světa ve Spartan Race 2017 pořádnou stopu. Tým ve složení Zuzana Kocumová, Tomáš Tvrdík a Tomáš Satinský získal v konkurenci 27 zemí stříbro a porazil i silnou Kanadu. Zvítězili domácí Američané. Světový šampionát družstev se konal vůbec poprvé.

Závod států na 14 km se běžel v horském středisku Squaw Valley v neděli. Tříčlenné složení týmu muselo být neustále pohromadě a mohlo si pomáhat. „Nádherný závod, nesmírně vyrovnaný, který nebyl jen o síle jednotlivých členů, ale i schopnosti spolupracovat, o taktice, o hlavě,“ líčila Zuzana Kocumová.

V úvodním stoupání se odpojila vedoucí čtveřice štafet – Francie, USA, Kanada a český tým. Ten se dostal do čela na nošení závaží, které spočívalo v tahání těžkých kýblů. „Ve sběhových pasážích po zdejších krásných trialech a nošení pytle s pískem jsme náskok navýšili,“ popsal další člen týmu Tomáš Tvrdík.

V závěru trati čekaly na týmy dvě zrádné ručkovací překážky a hned na té první Češi svůj náskok ztratili. Dva členové týmu totiž spadli z Twisteru. „Zradou pro nás byl totálně mokrý Twister, překážka, kterou ještě na evropských závodech nemáme. Bohužel já a Tomáš Satinský jsme ho nedali, a tak nás čekalo šedesát angličáků,“ litovala Kocumová.

Tým USA zvládnul překážku čistě a šel do vedení, které si už k radosti domácích fanoušků udržel. Poslední ručkování Češi zvládli v pohodě a do cíle doběhli těsně na třetím místě za kanadskými spartany, jenže po následné kontrole trestných angličáků byly Kanadě přičteny minuty navíc a český spartanský tým se tak stal vicemistrem světa.

Souběžným závodem byl Ultra Beast, což je dvojnásobná vzdálenost než se šla v sobotu s malým přídavkem. Tedy necelých 65km a okolo 3500m nastoupených. V českých barvách byl velmi vidět Jiří Krotil, který v kategorii competitive skončil na 9. místě a vyhrál svou věkovou kategorii s časem 12:01:38. V ženách závodila Veronika Krásná, která skončila na 79. místě v kategorii OPEN a jako 2 ve své věkové kategorii v čase 14:09:58.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 02.10.2017 09:38:41

Česká výprava zanechala na mistrovství světa ve Spartan Race 2017 pořádnou stopu. Tým ve složení Zuzana Kocumová, Tomáš Tvrdík a Tomáš Satinský získal stříbro a porazil i silnou Kanadu.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.