Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Online přenos z běhu Praha - Brno

Radek Narovec | 17.05.2006 | přečteno: 12468×

Sledovali jste průběh trasy online v komentářích k tomuto článku.

Vaše povzbuzující vzkazy (prosím krátké) Milošovi a dalším účastníkům běhu zadejte prosím do komentářů, budeme je průběžně přeposílat adresátům.

Zde je odkaz na předchozí článek o celé akci. 

První fotografie z akce na našem diskuzním fóru! 

Fotogalerie od Foresta  

Fotografie od Sama Straky 

 

Ve dvě hodiny odpoledne se Miloš Škorpil, František Brabec a další nadšenci vyrazili na 222 km dlouhou trať z Prahy do Brna. Před startem server Behej.com položil dobře naladěnému Milošovi pár otázek a z jeho odpovědí je patrné vše kromě nervozity.

Čí to byl nápad? Je to tvoje nejdelší trať v jednom zátahu?

Již dlouho o této trati snil Franta Brabec, teď se na to našla vhodná příležitost (Akce běh proti kouření, křest nové knihy, pozn.Behej.com). Ani jsem na to nějak speciálně netrénoval, nebyl na to ani moc čas (Miloš běžel za poslední dva měsíce tři maratóny, pozn.Behej.com). Spíše to pro mne bude trénink na plánovaný běh kolem republiky a šílený pokus v Pelhřimově, kde mám 12 hodin vystoupat co nejvíce schodů. Těchto 222 kilometrů je pro mne spíše průměrný běh. (smích)

Počasí se zrovna nevyvedlo, jak budete snášet noční chlad a déšť?

No aspoň se nebudeme muset v cíli mýt! (smích). Ne vážně, mám s sebou nepromokavou větrovku, teda aspoň myslím, že je nepromokavá. U ní je akorát nepříjemné to, že nepropouští pot ven. Chlad by nám měl spíše vyhovovat. Zahřejeme se během přestávek polívkami, plánujeme běžet cca 8 km za hodinu a vždy po hodině běhu udělat asi čtvrthodinovou přestávku.

Je na trati nějaké místo, z něhož máš obavu?

No hlavně je to první úsek do Kutné Hory, ten poběžíme po hlavní silnici v plném odpoledním provozu. Pak už jen jeden větší kopec na Vysočině. V noci budeme mít reflexní vesty, které by nás měly ochránit od řidičů-šílenců. Neradi bychom skončili někde v příkopě (smích).

Jak při dlouhých bězích překonáváš pocit samoty?

Teď to bude dobré, poběžíme ve dvou, to se dá pokecat, zazpívat si, prostě dělat nějaké blbosti. Když jsi sám, tak si to užívám, dostávám se do těžko popsatelných duchovních stavů. Jednou o tom napíšu knihu.

Díky za rozhovor, hodně sil a zlomte vaz!