Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Praha zažila vrchol běžeckého léta: Dvě kola při zdi

Praha zažila vrchol běžeckého léta: Dvě kola při zdi
foto: Dvě kola při zdi

Daniela Havránková | 13.07.2018 | přečteno: 4590×

I když o prázdninách závodní boom poněkud utichá, koná se pár akcí, kde to běžecky prostě žije. Top závodem v hlavním městě byly určitě letošní Dvě kola při zdi. Organizátor v jednoduchých podmínkách pražské obory Hvězda nabídl za minimální peníze krásné krosové proběhnutí a špičkový servis. A hlavně letní pohoda je tady už tradičně zaručena.

Běžecké závody pořádané klubem Sabzo Praha jsou tak trochu fenomen. V různých zelených koutech města se tu schází stálá společnost, kluboví běžci mají své dresy, a přestože se tu snad všichni znají, nejde o uzavřenou skupinu. Kdo přijde na jejich akci v některý všednodenní podvečer poprvé, je přijat se samozřejmým tykáním a zaručeně na něho dýchne velmi přátelská atmosféra.

Tyhle závody probíhají ve skromných podmínkách, avšak na bázi milého dobrovolnictví. Obvykle za padesátikorunu startovného je v cíli k dispozici tatranka, přitom závodu nic nechybí, co se týče třeba značení tratě a přehledných výsledků na webu www.sabzo.cz. Dvě kola při zdi se v tomhle ohledu dost liší, přesto příjemné ladění zůstává.

Tady se za stovku předem nebo sto padesát korun na místě dočkáte vlastně nevídaného. Počínaje rychlými registracemi, přes úschovnu věcí a naprosto přesný minutovník startů hned několika závodních vln, perfektní značení tratě včetně kořenů a jiných nerovností až po skvělý výsledkový servis. Při letošním 14. ročníku byly k dispozici výsledky jak ve formě sms pro jednotlivé závodníky, tak přímo v cíli k vyhledání na monitoru po zadání startovního čísla.

„Taková organizace je u nás ojedinělá, zejména přesné intervalové starty se daří skvěle načasovat,“ hodnotí kladně zkušený kouč Jan Kervitcer, který kvitoval s uznáním jak technické zajištění, tak i třeba servis v podobě občerstvení. To je kapitolou samo pro sebe. Podávají se tu vyhlášené koláče a místní klasikou je chléb s hořčicí a slaninou. Ten se skvěle hodí k točenému pivu zdarma a k dispozici jsou samozřejmě i nealko nápoje. Vše v dostatečném množství pro všechny příchozí včetně diváků.

Velmi příjemný také bývá profesionální komentář zkušeného sporťáka Jakuba Bažanta, který tradičně moderuje celou akci. Zejména dříve narození běžci oceňují velké množství věkových kategorií v rozestupech po pěti letech. A pomyslnou třešinkou na dortu je opravdu hodnotná tombola, kterou běžci sledují už v pozávodní pohodě na zeleném paloučku se zaslouženým kelímkem piva v ruce.

Závod má i slušnou sportovní úroveň, schází se tu širší česká špička z Prahy. Letos byli na dvoukolové trati s jedním velmi prudkým stoupáním nejrychlejší Michal Procházka (Sabzo/Perňa systém) a Tereza Zuzánková (Eleven Run Team), na bednu tu často vystoupají také běžci skupiny Kerteam trenéra Kervitcera… Nezbývá než uzavřít slovy: „Dobrá práce“ na adresu organizačního tria Petr Adam, Petr Rada a Michal Frabša (a společnosti Rentia), které musí těšit i rekordní účast více než 300 běžců včetně běžců.

VÝSLEDKY AKCE

Komentáře (Celkem 3)

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 13.07.2018 17:31:18

I když o prázdninách závodní boom poněkud utichá, koná se pár akcí, kde to běžecky prostě žije. Top závodem v hlavním městě byly určitě letošní Dvě kola při zdi. Organizátor v jednoduchých podmínkách pražské obory Hvězda nabídl za minimální peníze krásné krosové proběhnutí a špičkový servis. A hlavně letní pohoda je tady už tradičně zaručena.
Odkaz na článek

avatar

Praha 5

Celkem 35500 km
Minulý měsíc 53 km
10 km: 0:39:53 (2011)
půlmaraton: 1:28:21 (2014)
maraton: 3:07:53 (2017)

MilosPanco muž 18.07.2018 11:03:59

Plně souhlasím s obsahem článku. Výborná organizace, atmosféra, občerstvení, trasa, časy ihned. Letos i příjemné počasí

avatar

Eymir Gölü

Celkem 3486 km
Minulý měsíc 0 km

Skritek Hugo žena 18.07.2018 16:06:15

Přidám link na fotogalerii, někteří jedinci se tam najdou. Třeba notně olétaná Vrána.

https://dvekolaprizdi.rajce.idnes.cz/…ri_zdi_2018/

Motto: Petit cheval de manege :-)
avatar

Celkem 3916 km
Minulý měsíc 3 km
10 km: 0:48:17 (2013)
půlmaraton: 1:44:59 (2009)
maraton: 3:50:05 (2005)

vsara žena 19.07.2018 08:31:03

>> Skritek Hugo, 18. 07. 2018 16:06:15

Krrááááá. Kdo je u tebe volítanej ???? I když asi máš pravdu.

Krá, fňuk, krrááá. vrána Sára

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.