Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

ROZHOVOR: Koronakrize ukázala, že závody potřebují reprezentanta

ROZHOVOR: Koronakrize ukázala, že závody potřebují reprezentanta
foto: RAUL

Radek Narovec | 19.08.2020 | přečteno: 3682×

Jarní iniciativa Za zdravé Česko prokázala, že jednotným postupem dokážou pořadatelé pro sebe ale i pro sportovce získat víc, než když jsou rozděleni. “Byli jsme úspěšní, současně se však ukázalo, že tu není žádná instituce, která by hájila zájmy organizátorů akcí i samotných účastníků,” říká Marek Tesař, iniciátor výzvy a účastník jednání na ministerstvech.

Co považuješ za největší problém, který koronakrize odkryla?

“Krize jasně ukázala, že na rozdíl od jiných oblastní podnikání tu není žádná instituce, která by měla jako primární úkol prosazovat zájmy pořadatelů závodů a také účastníků. Tuto absenci si uvědomili všichni už nyní, ale myslím, že se tato potřeba ukáže i v dalších měsících. Tomu odpovídala i odezva, která nás opravdu mile překvapila. Přidali se nejen malí organizátoři, ale i ti největší, a to ukázalo, že ačkoli jsou často akce neporovnatelné, trápí nás stejné věci. Mě osobně udělalo radost, že se k akci přidaly i největší akce ve většině sportů – RunCzech, ČT Author Cup, Jizerská 50 nebo Spartan Race.” 

Byly či jsou nějaké výsledky z oněch jednání?

“Myslím, že slušným počinem bylo, že naše delegace Za zdravé Česko dokázala svými argumenty přesvědčit tým Ministerstva zdravotnictví, že lze s přísnějším režimem pořádat závody. Náš přesný plán včetně návrhů na hygienická opatření byl schválen, a dokonce byl následně dáván jako příklad. To se povedlo. Stejně tak i podpora Milana Hniličky z Národní sportovní agentury (NSA), který se s námi obratem sešel a podpořil nás, a to i pro jednání s Ministerstvem průmyslu a obchodu.”

Je poptávka po nějakém sdružení?

“Je a veliká. Jak od organizátorů všech úrovní a velikostí, tak rovněž od státu. Na jednání s agenturou NSA jsme také slyšeli, že by agentura chtěla mít partnera v této oblasti. A to je velmi silný argument pro start uvažování o této věci.”

**Co přesně by měl takový partner a mezičlánek mezi pořadateli a třeba státem na starosti? **

“Jsme teprve v začátcích. Už jsem byl u zakládání asociace a musím říct, že to není lehké. Určitě by to však měla být autorita, která bude s to zastupovat tento velký segment sportu, ale také ekonomiky. Zároveň se nabízejí i různé formy servisu pro pořadatele, být partnerem nejen Národní agentuře, ale také institucím, jako jsou Ministerstvo životního prostředí, místního rozvoje a také průmyslu a obchodu. Tato kategorie je významným hráčem v oblasti zdraví a stejně tak i na poli cestovního ruchu.”

Když se jedná o zřízení nové instituce, jaké subjekty jsou u toho nyní nejvíce? Nebo je to jen osobní aktivita Marka Tesaře?

“Rozhodně to není aktivita Marka Tesaře. Já jsem sehrál roli jen u této výzvy. Mám určitou výhodu v tom, že vím, jak sport v Čechách funguje, umíme se propojit s médii. Ale když bychom něco podobného zakládali, rozhodně to bude organizace, která bude zastupovat všechny členy a bude mít nějaké předsednictvo či výbor. Jak zní jedno sokolské heslo: Jedinec nic, celek vše. Určitě bych rád, aby v tom řídícím orgánu byli zastoupeni malí i velcí pořadatelé, ale i organizace, které se okolo pořádání akcí točí.”

**Nazývejme ji tedy zatím pracovně Organizace. Jaký je reálný časový horizont? S kým je třeba jednat a s kým už se jednalo? **

“Jsme ve fázi úvah. Do konce prázdnin bychom se chtěli sejít s lidmi, kteří se k výzvě připojili, a uvidíme.”

Po dlouhá léta zastával funkci tajemníka Sdružení organizátorů běžeckých závodů Ivo Domanský, ovšem od jeho smrti už uplynula řada let a SOBZ je trochu neviditelný. Budete jednat i s ním?


“Aby tato myšlenka dávala smysl, přizváni musí být všichni. Rozhodně to není jen o bězích.”

**Bude to jen o reprezentaci pořadatelů běžeckých a jiných závodů, nebo i běžců samotných? **

“Při povídání s různými signatáři se dostáváme pochopitelně i k tématu, jak bychom do této platformy zapojili i účastníky našich závodů. Určitě se tímto směrem budeme dívat také.”

Jaké sporty by měla Organizace reprezentovat? Budete kontaktovat třeba horské běžce či skyrunnery? OCR? Extrémní běhy?

“Zase záleží, kdo by se přidal, ale mezi podporovateli této myšlenky jsou zástupci  cyklistiky, triatlonu, překážkových a orientačních běhů, plavání… Prostě všichni, kteří se sportovním aktivitám pro aktivní širokou veřejnosti věnují. Určitě bychom oslovili i tebou zmiňované.” 

Dotace „na běh“ nyní dostává Český atletický svaz. Je toto namířeno proti němu?

“To rozhodně nikoli. Já si ani nemyslím, že ČAS dostává nějaké speciální dotace na pořádání běhů. Možná na republiková mistrovství, ale to je úplně jiný segment. Naopak, já jsem osobně ihned první den iniciativy svaz kontaktoval, ale ačkoli původně reagovali pozitivně, nakonec se nepřidali. Trochu mě to zklamalo, ale na druhou stranu je to logické. Jejich priority jsou úplně jinde. Výkonnostní sport, reprezentace.”

Pokud se dá narýsovat dělící čára mezi agendu sportů spadající pod existující svazy a „zbytkem“, kde by to bylo?

“Případná Organizace by se vůči žádným svazům rozhodně nevymezovala, vidíme tam naopak i prostor pro spolupráci. Většina organizátorů se svazy ale nemá nic společného a v případě, že jsou členy, sami vědí, jak jim členství ve svazu v pořádání závodů pomáhá.”   

Mimochodem vysvětlili vám atletický svaz, proč se k výzvě nepřidal? A měl svého zástupce na jednání s ministry za uvolnění restrikcí?

“Neměl, protože se k iniciativě nepřidal. Vzhledem k tomu, že se přidávaly desítky pořadatelů denně, a to i těch největších, po důvodech jsem už nepátral.”

Dá se už nyní říci, co by mělo být cílem Organizace v dlouhodobém horizontu?

“Být slyšet v rámci českého sportovního prostředí a to adekvátně k počtu našich závodů a jejich účastníků. Zastupovat tento velký segment vůči státu, přesvědčit jej i veřejnost, že naše činnost je opravdu společnosti i jedincům prospěšná a že si zaslouží respekt a podporu. Zároveň je zde prostor i pro platformy motivující účastníky k účasti, ale také k lepší péči o tělo a mysl.” 

Peněz na kvanta činovníků nebude, je pravděpodobné, že o některé aktivity se bude muset starat i někdo, kdo sám podniká v běhu. Jak zamezit konfliktu zájmů?

“Půjde o spolkovou organizaci a její hlavní orgán by byl zastoupen různorodými lidmi. O kvantu činovníků nemůže být řeč. Důležité je, že by je spojoval cíl. Respekt státu a municipalit, určitá jistota v tom, že v době potřebné bude někdo tento segment hájit, tak jako například hoteliéry či organizátory kulturních festivalů jejich asociace.” 

Kdybys byl vyzván, aby ses stal šéfem nové Organizace, přijal bys tento post? Zvládal bys jej skloubit s jinými svými aktivitami?

“To opravdu není ještě téma, ale určitě někoho schopného tento segment je schopen vygenerovat, o to strach nemám. Sám pár možných kandidátů vidím. Za sebe musím říct, že bych se určitě rád na přípravě a směřování asociace či unie podílel.”

Pozn.: Marek Tesař je zakladatelem a spolumajitelem agentury RAUL, která se stará o marketing Jizerské 50, pořádá seriál Běhej lesy či veslařské Primátorky. Předtím v agentuře Ogilvy/Mather Activation zakládal seriál rodinných běhů RunTour. Pracoval pro Český olympijský výbor a stál mj. u zrodu nového konceptu Běhu olympijského dne. Je výkonným ředitelem České obce sokolské. V průběhu pandemie inicioval výzvu Za zdravé Česko, se kterou se vydal společně s dalšími zástupci pořadatelů za vládními úředníky.

Komentáře (Celkem 108)

Nalezené položky: 109 První Předchozí | 1 | 2 | 3 | 4 | Další Poslední
avatar

Celkem 27228,99 km
Minulý měsíc 0 km

jm1 muž 25.08.2020 17:00:29

>> Meescha, 25. 08. 2020 10:41:10

>> PetKo, 25. 08. 2020 12:21:59

>> Nula, 25. 08. 2020 12:52:41

Please don't feed the trolls

avatar

10 km: 0:47:38 (2017)
půlmaraton: 1:47:02 (2017)

Nula muž 25.08.2020 17:14:34

>> Wroclav, 25. 08. 2020 16:53:49

To že jsi paranoik ještě neznamená, že po tobě nejdou! :-)

avatar

Celkem 18447,4 km
Minulý měsíc 76,89 km

AdCo muž 26.08.2020 00:15:36

>> rudo, 25. 08. 2020 15:59:46

Ahoj Rudo,

uznávam právo na vlastný názor a presvedčenie, len nie je mi jasné, prečo tieto témy prezentuješ na tomto bežeckom fóre a vyvolávaš tým u mnohých vášne. Ja som sa na staré kolená vrátil k behu a na tomto fóre som našiel studnicu skúseností a vedomostí o behu a všetkého okolo neho, za čo som rád, lebo už nemám čas sa učiť na vlastných chybách. A Tvoje rady ohľadom prípravy, tréningu, stravy považujem pre mňa (aj iných) za veľmi prínosné, samozrejme s korekciou na moje možnosti a osobitosti. Napríklad možno najrozsiahlejšia diskusia s MAX-om a tiež ďalšie, určite priniesli prospešné myšlienky pre mnohých. Preto Ťa chcem poprosiť, ak máš chuť sa vrátiť k bežeckým témam, urob to na tomto fóre, myslím, že máš ešte čo povedať. Napríklad ma napadá téma asi najväčšieho talentu ultra behu Yiannisa Kourosa, s ktorým si spolupracoval, keď sa dobre pamätám z Tvojich príspevkov. Tvoje skúsenosti s ním by určite zaujímali mnohých čitateľov fóra. Ďakujem vopred.

Andrej

avatar

Sloviensko

rudo muž 26.08.2020 09:42:26

>> AdCo, 26. 08. 2020 00:15:36

na vlaknach, ktore su o behu diskutujem o behu

toto vlakno je politicke a specificke koronove takze do neho pisem tu podstatu celej situacie

a ze je tu gang zaslepenych, co sa panicky boja spoznat pravdu to je uz ich problem, nemaju to citat

ale maju potrebu reagovat, pretoze ?

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Brno

Celkem 80953,24 km
Minulý měsíc 526 km
10 km: 0:37:39 (2014)
půlmaraton: 1:22:19 (2014)
maraton: 2:54:22 (2014)

Petr Kaňovský muž 26.08.2020 10:42:52

Přišlo mi u RunCzechu níže uvedené. Nepřijde mi to jako nějaký megaúspěch vyjednávání, zejména pokud běžci budou muset mít roušku i ve startovním koridoru a nebudou ani sprchy.

  • Roušky budou povinné při vyzvedávání startovních čísel v expu, v technickém zázemí a ve startovním a cílovém koridoru
  • Startovat se bude v několika vlnách (starty budou rozděleny po pár minutách)
  • V technickém zázemí nebudou sprchy, tejpování ani masáže (zůstanou převlékárny a úschovna, bude omezen počet lidí uvnitř)
  • Byl upraven časový harmonogram závodního dne, aby nedocházelo k seskupování běžců různých závodů (časy byly aktualizovány na webových stránkách)
  • Dojde k omezení sortimentu na občerstvovacích stanicích
Motto: Jestliže poběžíš, neklopýtneš. :-)
avatar

Desert muž 26.08.2020 10:47:35

>> rudo, 26. 08. 2020 09:42:26

skutecnost asi bude podstatne jina,

je to prakticka zkouska hloubkovych hypersonickych strel ( 7km/s), ty 2km tomu mohou odpovidat, ve skale dosahuji cca 1km, naraz je emg impuls, hrot je konstrukcne kvuli tvrdosti jaderny material, pri jejich ucinnosti je naloz zbytecna

a ze se to politicky zakeca nejakym bojem proti satanismu, sam uznas je jen pro pitomce :-P

avatar

Desert muž 26.08.2020 10:57:27

>> Petr Kaňovský, 26. 08. 2020 10:42:52

„.....je to jako za mlada…“

jen ty rousky jsou navic :-P

avatar

Celkem 27228,99 km
Minulý měsíc 0 km

jm1 muž 26.08.2020 11:14:22

>> Petr Kaňovský, 26. 08. 2020 10:42:52 …Roušky budou povinné … cílovém koridoru…

Technicka: kde vzit v cili zavodu SUCHOU rousku, ev. respirator? Budou se tam vydavat (treba namisto medaili) ? ;-)

avatar

Brno

Celkem 80953,24 km
Minulý měsíc 526 km
10 km: 0:37:39 (2014)
půlmaraton: 1:22:19 (2014)
maraton: 2:54:22 (2014)

Petr Kaňovský muž 26.08.2020 11:15:42

>> jm1, 26. 08. 2020 11:14:22

Vypadá to tak, doběhneš a dostaneš roušku. :-) Ale fakt nevím, jak dlouho zůstane suchá, když po doběhu se vždy potím nejvíc a zadýchaný bývám též dost.

Motto: Jestliže poběžíš, neklopýtneš. :-)
avatar

Brno

Celkem 80953,24 km
Minulý měsíc 526 km
10 km: 0:37:39 (2014)
půlmaraton: 1:22:19 (2014)
maraton: 2:54:22 (2014)

Petr Kaňovský muž 26.08.2020 11:29:56

>> Desert, 26. 08. 2020 10:57:27

A asi tak desetinásobné startovné. :-)

Motto: Jestliže poběžíš, neklopýtneš. :-)
avatar

Celkem 27228,99 km
Minulý měsíc 0 km

jm1 muž 26.08.2020 13:52:52

>> Petr Kaňovský, 26. 08. 2020 11:15:42 …jak dlouho zůstane suchá…

holt se nebudes „valet po zemi“ ;-) v cilovem prostoru, ale odsunes se nekam mimo (=tam, kde uz za Tebe poradatel vuci kraj. hygiene nezodpovida)

avatar

Brno

Celkem 80953,24 km
Minulý měsíc 526 km
10 km: 0:37:39 (2014)
půlmaraton: 1:22:19 (2014)
maraton: 2:54:22 (2014)

Petr Kaňovský muž 26.08.2020 15:00:09

>> jm1, 26. 08. 2020 13:52:52

Jasně, chápu!

Motto: Jestliže poběžíš, neklopýtneš. :-)
avatar

Desert muž 26.08.2020 16:06:47

>> jm1, 26. 08. 2020 13:52:52

treba na pivo :-D

avatar

Eymir Gölü

Celkem 3486 km
Minulý měsíc 0 km

Skritek Hugo žena 26.08.2020 16:14:22

>> Desert, 26. 08. 2020 16:06:47

Mohu tě ujistit, že na to (u nepijáků ev. na kofolu) odcházíme s kamarády i po těch závodech, kterých se účastníme z pozice pozorovatelů. ;-)

Motto: Petit cheval de manege :-)
avatar

Sloviensko

rudo muž 26.08.2020 17:09:22

>> Desert, 26. 08. 2020 10:47:35

si uplne mimo, si vlemi povrchny a len ty vies osobne preco takyto postoj prezentujes

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Desert muž 27.08.2020 16:08:31

>> rudo, 26. 08. 2020 17:09:22

vsichni jsme gege :-D

avatar

Sloviensko

rudo muž 27.08.2020 16:26:26

>> Desert, 27. 08. 2020 16:08:31

ja som abstinent a muzske zadky ma nepritahuju ;-)

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Sloviensko

rudo muž 29.08.2020 10:35:22

na SK hrozi rusenie pretekov na jesen

nechaju prebehnut MS v Trnave a tiez nechaju bez divakov prebehnut velku cenu Samorina (pseudo PTS) a bude pomaly po sezone.

pokial sa tento vikend v Berline vsetko principialne nevyriesi, tak je mozne ze preteky v terminovke na jesen budu zase rusene ci obmedzovane.

media Berlin usilovne zatajuju

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Černé Voděrady

Celkem 21078,59 km
Minulý měsíc 74,15 km
10 km: 0:48:56 (2017)
půlmaraton: 1:49:10 (2017)
maraton: 3:57:39 (2017)

MartiNo žena 29.08.2020 10:58:20

>> rudo, 29. 08. 2020 10:35:22

Co by se jak mohlo v Berlíně tento víkend principiálně vyřešit? Co media tají?

Motto: Žít a nechat žít.
avatar

Sloviensko

rudo muž 29.08.2020 12:25:58

>> MartiNo, 29. 08. 2020 10:58:20

uz vcera bola demonstarcia s viac ako 5 milion ludmi

aerolinky tam dopravuju ludi z celeho sveta a autobusy zvazaju ludi z celej europy

hlavny recnik je Robert Kennedy

Berlin bude takto okupovany, za pomoci a spoluucasti policie a armady

az kym sa nevzda cela nemecka vlada, ale ide nielen o Nemecko,

proste ma kapitulovat cely rezim

ludia co su v berline alebo tam maju rodinu a znamich na nete pisu co sa prave deje

media usilovne mlcia, lebo nevedeia ci uz je ta spravna chvila prezliect kabat

v kontexte tohto vlakna je dolezite to, ze az sa dosiahne vitazstvo tak padne aj cely COVID podvod, a teda vsetky testy rusky karanteny a zakazy…

a teda by sa mohla obnovit nejaka normalna bezecka terminovka

(aj ked pochopitelne to je to najmenej dolezite teraz pre ludstvo)

samozrejeme ak padne nemecka vlada (ma to sirsie suvoslosti s existenciou celeho Nemecka po ww2 dokonca po ww1…) nemzome naivne cakat ze sa hned vzda aj BABIS ci MATOVIC

ale minimalne stratia argumenty pre covid hysteriu

ak bude akcia uspesna tak sa niekdy objavi aj JFK.jnr. a Diana mozno nie v Berline…

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Černé Voděrady

Celkem 21078,59 km
Minulý měsíc 74,15 km
10 km: 0:48:56 (2017)
půlmaraton: 1:49:10 (2017)
maraton: 3:57:39 (2017)

MartiNo žena 29.08.2020 12:56:46

>> rudo, 29. 08. 2020 12:25:58

Aha. Díky.

Motto: Žít a nechat žít.
avatar

Mainz

Celkem 7890,5 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:43:58 (2006)
půlmaraton: 1:37:37 (2007)
maraton: 3:24:03 (2009)

Ajaj muž 29.08.2020 13:45:03

Myslis tech asi 18–20,000 lidi co se tam dneska seslo? A toho prodavace teply vody co vcera namyslene prohlasoval, ze dnes promluvi k nejvetsimu davu v dejinach Nemecka? A kam presne by se melo vejit na demonstraci 5m lidi ve meste se skoro 4m?

avatar

10 km: 0:47:38 (2017)
půlmaraton: 1:47:02 (2017)

Nula muž 29.08.2020 15:55:58

Rudo, od čtvrtka jsem pracovně v Berlíně a nic z toho co popisuješ se tu neděje…

avatar

Černé Voděrady

Celkem 21078,59 km
Minulý měsíc 74,15 km
10 km: 0:48:56 (2017)
půlmaraton: 1:49:10 (2017)
maraton: 3:57:39 (2017)

MartiNo žena 29.08.2020 15:59:58

>> Nula, 29. 08. 2020 15:55:58

>> Ajaj, 29. 08. 2020 13:45:03

Též mám zprávy od místňáků, že tak 20 tis. …, možná je ten zbytek pod zemí či jiným způsobem neviditelný.

Motto: Žít a nechat žít.
avatar

Mainz

Celkem 7890,5 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:43:58 (2006)
půlmaraton: 1:37:37 (2007)
maraton: 3:24:03 (2009)

Ajaj muž 29.08.2020 16:20:49

>> MartiNo, 29. 08. 2020 15:59:58

Pssst. To se nesmí nahlas říkat! Žiji ti už 13 let a konečně snad dostaneme dekret do podzemí. Moc se to neví, ale celý Berlin leží na písku, což velice usnadňuje všechny kopáčské práce. Co je oříšek ale, tak výpočet tlaku podzemní vody, která se při stavbě musí odčerpat a pak zase zpátky po dokončení napumpovat, aby došlo k vyvážení tlaků na nosné stěny staveb

avatar

Sloviensko

rudo muž 29.08.2020 21:19:03

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

10 km: 0:47:38 (2017)
půlmaraton: 1:47:02 (2017)

Nula muž 29.08.2020 22:16:01

No vidíš, dokonce i v komentech je údaj 400 tisíc… A ten Robert Kenedy…by měl 95 let…

avatar

Sloviensko

rudo muž 30.08.2020 05:42:53

>> Nula, 29. 08. 2020 22:16:01

pokial si skutocne v Berline a tvrdis ze sa tam nic nedeje, tak si alebo zavrety v nejakom kumbale alebo umyselne klames

policia uzavrele v sobotu prijazdy, vyjazdy z dialnice atd a tak zablokovala pristup milionom ludi.

Robert Kenedy, narodeny 1954, ma 66 rokov, jeho otec zavrazdeny deep state v roku 1968

si naozaj myslis ze tvoje klamstva ti niekto zhltne

mimochodm demonstracie tiez v Londyne Zurychu…

30.8. planovane v Prahe, datum pre Brno si nepamatam, Bratislava 1.9., Kosice asi tiez 1.9.

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Eymir Gölü

Celkem 3486 km
Minulý měsíc 0 km

Skritek Hugo žena 30.08.2020 08:18:07

>> Ajaj, 29. 08. 2020 13:45:03

5mil jich nebylo, ale 20 000, jak tvrdila některé média, také ne. Základní představu si lze udělat srovnáním počtu lidí v Tiergarten při startu Berlínského maratonu a včera. Berlín běhá 50 000 a dle záběrů, tady bylo lidí více. Plus na jiných místech Berlína.

Co mě zaujalo, tak duhové vlajky vlající vedle izraelských a dalších. Prostě šel boj za rozdílný aktivismus stranou a lidé se v klidu sešli. Nelze pak nesrovnávat s událostmi nejen posledních týdnů v USA. Co se dělo v Berlíně byl klidný dav. Snad jim to vydrží, rabování evropská původní populace moc neoblibuje a pak těžko takovým demonstrantům fandit.

Těch mainstreamových médií, co to uvěřejnili, je opravdu jako šafránu, ti co tak učinili, uklidili hodně stranou. Ale třeba české Aktuálně v pátek psalo, že se to bude konat.

Když člověk vidí ten dav, to se klidně ten Berlín mohl běžet, ne?!

Motto: Petit cheval de manege :-)
avatar

10 km: 0:47:38 (2017)
půlmaraton: 1:47:02 (2017)

Nula muž 30.08.2020 08:32:40

>> rudo, 30. 08. 2020 05:42:53

Rudo, psal jsi o pěti milionech protestujících a doložil jsi to videem na kterém je jasně vidět, že jich není ani desetina. A jestli dobře rozumím psanému textu, tak další miliony nemohly přijet, protože policie zablokovala jak příjezdy, tak výjezdy z Berlína. Nevím proč výjezdy, ale OK. To mě trochu zaráží, protože v sobotu jsem jel směr Drážďany a zpět a ničeho jsem si nevšiml. Teď trocha matematiky. Pět milionů lidí kteří míří do Berlína mají v zásadě několik možností. Vlak – omezený počet cestujících, omezený počet spojů, tímto kanálem nepřijedou ani desetitisíce. To stejné pravidelné autobusové linky. Zbývá nám letadlo a auto, jak sám zmiňuješ. Kolik dáme do aut a kolik do letadel? Neznám přesnou kapacitu letadel, odhadem se do něj vejde 500 lidí? To znamená 10.000 letadel? Vzhledem k tomu, že Berlín nemá ubytovací kapacity pro takové množství lidí, museli by přiletět a odletět během cca 24 hodin. Takže by každé tři minuty v průběhu 24 hodin přistávalo jedno letadlo a po demonstraci odlétalo. Odkud jsou ty miliony lidí? Kam by ta letadla lítala a kdo to zaplatí? Kde se vezme takový počet letadel? Ale OK, máme tu ještě auta. Řekněme že jsou demonstranti uvědomělí a pojedou po pěti v jednom autě. Takže milion aut? Kde je v Berlíně zaparkuješ? To máme milion aut nebo 10.000 letadel. Nebo jakákoliv kombinace. Opravdu jsem to já, kdo klame?

Nalezené položky: 109 První Předchozí | 1 | 2 | 3 | 4 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.