Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Jak řadit doplňky sportovní výživy pro efektivní trénink

Jak řadit doplňky sportovní výživy pro efektivní trénink
foto: Enervit

komerční prezentace | 01.10.2020 | přečteno: 9169×

Kdo to myslí s během vážně, bez sportovní výživy se neobejde. Správně zařazené doplňky před, během a po tréninku či závodě pomáhají sportovat lépe a posunovat výkonnost. Specialistou na výživu pro vytrvalce je Enervit, na který spoléhají i elitní běžci, třeba Vít Pavlišta nebo Marcela Joglová. Využijte Enervit pro svůj výkon i vy!

Enervit coby specialista na výživu pro vytrvalce myslí na tuto oblast komplexně a poskytuje vytrvalostním sportovcům kromě špičkových produktů i důležité know-how. Jakou výživu volit, aby váš výkon byl co nejlepší, jak ji začlenit do vašeho tréninku, aby výkonnost rostla a jak se stravovat například při závodě, aby vám nedošlo?

Přinášíme klíčové desatero projektu Sportuj lépe, jehož cílem je pomáhat vám, abyste si sportem nepoškozovali zdraví a ze svého tréninku vytěžili maximum:


PŘED SPORTEM

  1. Nejvýznamnější jídlo před závodem je druhá večeře.
  2. Nejíst ani nepít sladké v době 90 minut před sportem.
  3. Trpíte-li na křeče, řešte svůj problém minimálně tři dny před závodem či intenzivním tréninkem, a to příjmem komplexu minerálních látek, zvláště hořčíku a draslíku.

BĚHEM SPORTU

  1. Doplňujte energii sportovní výživou za účelem šetření svalového glykogenu pro náročné pasáže a potřebné zrychlení.
  2. Víte-li jak na to, kombinujte glukózu a fruktózu v poměru 1,3:1 – zvýšíte tak množství využitelné energie ze sacharidů.
  3. Iontový nápoj konzumovaný během sportu by měl být namíchaný v hypotonickém ředění.

PO SPORTU

  1. Regenerační nápoj vypít ihned po sportu, nejpozději do 30 minut.
  2. Regenerace je klíč k růstu výkonnosti. Jde o jedinou fázi tréninku, kde se zvyšuje vaše výkonnost – proto k ní přistupujte zodpovědně.
  3. Čím intenzivnější byl trénink, tím větší vliv na růst výkonnosti regenerace má, a tím intenzivnější regeneraci je třeba zajistit.
  4. Regenerace po náročném tréninku trvá i dva dny, v případě opravdu náročné zátěže dokonce tři. Když regeneraci přetrhnete dalším intenzivním tréninkem, výsledkem může být pokles výkonnosti a přetrénování.

Více informací najdete na www.sportujlepe.cz.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

komerce 14.09.2020 13:45:12

Kdo to myslí s během vážně, bez sportovní výživy se neobejde. Správně zařazené doplňky před, během a po tréninku či závodě pomáhají sportovat lépe a posunovat výkonnost. Specialistou na výživu pro vytrvalce je Enervit, na který spoléhají i elitní běžci, třeba Vít Pavlišta nebo Marcela Joglová. Využijte Enervit pro svůj výkon i vy – právě teď můžete vyhrát balíček pro efektivní trénink v hodnotě téměř 1000 korun!
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.