Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Půlmaraton v krásném prostředí kousek od Prahy? Dubnový Nymburk!

Půlmaraton v krásném prostředí kousek od Prahy? Dubnový Nymburk!
foto: Pavel Zábranský

behej.com | 12.04.2023 | přečteno: 2171×

Přemýšlíte, kam v dubnu vyrazit na pěkný rodinný výlet spojený s během? Pokud jste z Prahy nebo středních Čech, nenechte si ujít již devátý ročník Nymburského půlmaratonu a desítky, rovinatých běhů vedoucích podél Labe.

V průběhu let se Nymburský půlmaraton a desítka s účastí téměř 1000 závodníků začaly posouvat mezi nejvyhledávanější jarní závody v rámci běžeckého kalendáře. Závod přitahuje pozornost nejen běžců, ale i návštěvníků, kteří zavítají do parku pod hradbami nasát atmosféru plnou endorfinů a také rodinné pohody. Letošní ročník odstartuje již 23. dubna a do ukončení registrací už zbývá jen pár dní!

Ve středních Čechách jen stěží najdete podobný závod, který se stal již tradicí. S kulisou nymburských hradeb, jež je zázemím a místem registrace celého závodu, si můžete zaběhnout půlmaraton nebo jeho téměř poloviční délku trati, a to deset kilometrů.

Pro nadšence a milovníky pražského maratonu je Nymburk jako stvořený pro ověření běžecké formy. Příjemnou a rychlou trať vedoucí podél řeky Labe, kde běžce pro zpestření čeká zdolání několika desítek schodů jednoho ze dvou mostů, však není radno podcenit.

Pořadatelé závod označují jako rodinný, a tak se i nejmenší sportovci mohou proběhnout společně s maskotem Rákosníčkem, který jim bude podporou, na tratích 100, 200, 400 a 800 metrů. Po závodě pak mohou rodiny zamířit i do sousedních Poděbrad, které se stávají vyhlášeným místem pro všechny gurmány a fandy atmosféry místní kolonády.

Pro všechny účastníky Nymburského půlmaratonu a desítky je připraveno vše, co ke standardním závodům patří. “Převlékárna, sociální zázemí, občerstvovací stanice, produktová podpora partnerů závodu v podobě ochutnávek a pitného režimu a samozřejmě v cíli vytoužená medaile,” líčí šéf pořadatelského týmu Jaroslav Kříž, jinak také ředitel nymburského divadla, zpěvák a textař.

Ti nejrychlejší si odnesou i finanční odměnu. Připraven je také doprovodný program a zajištěno je i občerstvení pro podporovatele běžců a příchozí zvídavé návštěvníky. Doporučujeme všem vyzkoušet i zbrusu novou běžeckou aplikaci Actigo, kterou budeme testovat na dosud největším závodu, kde jsme od jejího spuštění byli.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 12.04.2023 19:07:26

Přemýšlíte, kam vyrazit na pěkný rodinný výlet spojený s během? Pokud jste z Prahy nebo středních Čech, nenechte si ujít již devátý ročník Nymburského půlmaratonu a desítky, rovinatých běhů vedoucích podél Labe.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.