Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Těhotná Paula plánuje rychlý návrat

behej.com | 17.07.2006 | přečteno: 7672×

Paula RadcliffeMistryně světa v maratónu a držitelka nejlepšího světového času Paula Radcliffová přerušila kvůli těhotenství svou kariéru, ale plánuje rychlý návrat a pokračovat až do londýnské olympiády v roce 2012.

Dítě se má narodit 6.ledna, ale Paula chce být zpět již na mistrovství světa v Ósace v srpnu roku 2007. 

Celý rok byla mimo závodění pro zranění nohy a přišla o start na Hrách britského společenství a londýnském maratónu. „K běhání se chci vrátit hned jak to bude možné. Vím, že mi bude chybět,“ řekla britská atletka pro Times.

Radcliffová dodala, že blížící se narození dítěte pro ni neznamená změnu v plánech její závodní kariéry a olympiády v roce 2008 a 2012 určitě zůstávají v jejím závodním programu.

Věří také, že založení rodiny ji ještě více posílí. „Nejvíce mě překvapilo, že lidé se mě ptají, jestli budu pokračovat v závodění. Překvapuje mě to, protože jsem v minulosti řekla, že chci pokračovat až do roku 2012. A tato zpráva znamená, že to tak spíše bude než že ne,“ řekla.

„Vrátím se ještě vyzrálejší a obohacená zkušenostmi, které přináší mateřství“, řekla a uvedla příklad Norky Ingrid Christiansenové, která vyhrála maratón v Houstonu, když byla tři měsíce těhotná a osobní rekord si vytvořila 18 měsíců po narození dítěte.

Nejznámější atletickou maminkou je Fanny Blankers-Koenová („létající hospodyně“), holandská matka dvou dětí, která získala čtyři zlaté medaile na olympiádě v roce 1948.

Radcliffová získala svůj první světový titul v roce 2005 a je držitelkou nejlepšího světového času v maratónu v hodnotě 2 hodin, 15 minut a 35 sekund.

Z www.superathletics.com přeložil Petr Kostovič