Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Trénink na PIM: zítra začínáme!

Miloš Škorpil | 01.02.2006 | přečteno: 10735×

Vím z vlastních zkušeností, že i člověk, který je veden, udělá při tréninku spoustu „blbostí“. Tím spíše ten, který je ponechán napospas pouze sám sobě. Náš čas je však velmi drahý a chceme-li to s během někam dotáhnout, je dobré ctít určité zásady. 

Je mi to o to bližší, že cítím určitou spoluzodpovědnost za to, co jsme před dvěma lety začali s Milošem Čermákem v Lidových novinách ohledně výchovy běžců, kteří si chtěli zaběhnout za čtyři měsíce maraton a dneska je pro ně běh záležitostí, bez níž si pomalu nedovedou představit svůj den.

Vím z vlastní zkušeností, že i člověk vedený častokrát zbloudí a to nejen obrazně, resp. skutečně, když zakufruje, ale i v tréninku. Je to naprosto v pořádku, protože bez toho, že bychom nehledali to, co nám nejlépe sedí, bychom nikdy nezjistili, kudy cesta nevede a co nám nejvíc svědčí.

Takže zítra začínáme! Připravil jsem pro vás čtrnáctitýdenní tréninkový plán na letošní PIM. Jak už je zvykem, je určen pro několik výkonnostních skupin. Můžete se tedy těšit na první díl.