Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Chomutov ve znamení traťového rekordu Sekyrové

Chomutov ve znamení traťového rekordu Sekyrové
foto: Veronika Blašková (ilustrační foto)

Ivo Domanský | 16.01.2011 | přečteno: 5381×

35. ročníku Zimního běhu Bezručovým údolím přálo počasí i přízeň závodníků, takže pořadatelé mohli ve statistikách účasti opravit nejvyšší počet startujících na 171 běžců, z nichž pouze jeden vzdal. Obrátkovou silniční trať zvládli nejlépe Petr Losman (Kerteam) za 32:39 a Ivana Sekyrová (AK Sokolov) v novém traťovém rekordu 35:42.

Ivana Sekyrová opět prokázala, jak velkým běžeckým potenciálem vládne i na prahu životní čtyřicítky. Její vítězný čas je novým traťovým rekordem, když dokázala vylepšit svůj vlastní nejlepší výkon 36:04 o více než 20 vteřin. Druhá skončila o generaci mladší Květa Pecková (Sokol Plzeň Petřín) v čase rovněž lepším starého rekordu (36:00), s tříminutovou ztrátou finišovala na bronzové pozici domácí Jitka Bělohlávková.

Průběh závodu mužů i žen byl poměrně jednoznačný, oba největší favorité obsadili krátce po startu čelo a nikoho už potom před sebe nepustili. S Petrem Losmanem se nejdéle drželi překvapivě dobře běžící Jirka Wallenfels a místní matador Richard Pleticha, ovšem rozhodnuto bylo už dávno před obrátkou. Pod stupni vítězů zůstal čtvrtý mladoboleslavský Jirka Miler a ještě méně se dařilo dalšímu známému běžci z regionu Adamu Koubovi (AK Bílina), který se musel spokojit s celkově sedmým místem za nejlepším veteránem Josefem Poduškou (MK Kladno).

Na moji otázku, zda zkušenost z vrchů a orientačních běhů hrála na sněhu v lesních úsecích nějakou větší roli, odpověděl vítěz negativně. „Běžel jsem sice ve vrchařských speciálech, ale možná to nebylo nutné, ani to moc neklouzalo.“

Více než týdenní obleva sice způsobila, že sníh z chomutovských ulic téměř zmizel a silnice u startu byla zcela holá. Avšak v hluboce zaříznutém Bezručově údolí bývá o několik stupňů chladněji, takže ani změna počasí nedokázala zlikvidovat sníh ze silnice od třetího kilometru. Naproti tomu teplota vystoupila v neděli v poledne i pod Krušnými horami nad deset stupňů, takže si otužilejší borci libovali, že mohou letos poprvé běžet jen v trenýrkách.

„Asi jsme měli šťastnou ruku, když jsme po zkušenostech z posledních dvou let posunuli termín Zimního běhu o týden dále do ledna,“ svěřoval se ředitel závodu ing. Jan Pirich z pořádajícího Sokola Chomutov. „Předloni běželo 121 borců a loni dokonce jen 112. Pravda, někoho na start zlákalo sluníčko, ale ověřili jsme si, že dost velké procento účastníků tvoří lyžaři, a pro ty je důležitější Jizerská padesátka, která se běhá první víkend po Novém roce.“

Po tradičním – a výborném – guláši ve školní jídelně 12. ZŠ, kterou letos běžci naplnili opravdu do posledního místečka, proběhlo závěrečné vyhodnocení. Všichni startující byli spokojeni s organizací včetně rychle a bezchybně zpracované výsledkové listiny.


VÝSLEDKY ZÁVODU

WEB ZÁVODU

Anketa

Hodnoťte 35. ročník Zimního běhu Bezručovým údolím známkami jako ve škole

1
 
25 hl.
2
 
0 hl.
3
 
2 hl.
4
 
0 hl.
5
 
0 hl.
Celkem hlasovalo 27 uživatelů.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

idomansky 17.01.2011 00:30:05

35. ročníku Zimního běhu Bezručovým údolím přálo počasí i přízeň závodníků, takže pořadatelé mohli ve statistikách účasti opravit nejvyšší počet startujících na 171 běžců, z nichž pouze jeden vzdal. Obrátkovou silniční trať zvládli nejlépe Petr Losman (Kerteam) za 32:39 a Ivana Sekyrová (AK Sokolov) v novém traťovém rekordu 35:42.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.