Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Běžte přirozeně s Nike Free

Běžte přirozeně s Nike Free
foto: Nike

komerční prezentace | 01.02.2011 | přečteno: 16008×

Nenechte svá chodidla zahálet. Jděte nebo běžte naboso, i když jste obutí. Že to není možné? Omyl, zkuste boty Nike Free.

V běžných botách svaly a vazy, které udržují klenbu, ochabují a vzniká plochá noha. Naopak chůze nebo běh naboso je skvělý způsob, jak udržet svá chodidla zdravá a ve formě. Jenže kdo z vás má tu možnost projít se každý den alespoň chvilku po pláži nebo měkkém trávníku? Asi jen málokdo. Nike vymyslela unikátní botu, která imituje chůzi naboso. Písek nebo trávu sice mezi prsty neucítíte, přesto bude mít chůze v botách Nike Free na vaše nohy blahodárný účinek. Při každém kroku zapojíte svaly, které do té doby nezdravě spaly a ochabovaly.

V čem je tak jiná?

Už první pohled na výrazně profilovanou, jakoby rozřezanou, podrážku a mezipodešev napoví, že Nike Free nejsou obyčejné boty. Rýhy v podrážce však nejsou módním výstřelkem, naopak respektují anatomickou stavbu chodidla a umožňují maximální ohebnost boty. Díky tomu získají vaše nohy naprostou volnost a každý váš krok bude zcela přirozený. Chůze v Nike Free je navíc velmi pohodlná díky mezipodešvi ze speciální pěny, která je na nejvíce namáhaných místech – v patní části a na špičce – potažená vysoce odolnou karbonovou gumou BRS 1000. Pro váš maximální komfort jsou jednotlivé díly svršku lepené pomocí ultrazvuku, takže se nemusíte bát, že by vás někde dřel šev. Nový model Nike Free je navíc kompatibilní s technologií Nikeplus.

Na FREEčka byste si měli zvykat pozvolna

S Nike Free je to stejné, jako když začínáte s běháním. Klusat hned napoprvé hodinu by nebylo nejmoudřejší. A protože Nike Free je úplně jiná bota, než na jaké byly vaše nohy doposud zvyklé, dejte tělu čas si přivyknout.

Zpočátku postačí v botách obejít párkrát kolem domu. Příště můžete zkusit procházku se psem. Až poté začněte pozvolna s běháním. Zpočátku zkuste třeba jen pět deset minut. Postupně, až si ochablé a doposud téměř opomíjené svaly přivyknou a zesílí, můžete dobu běhu v Nike Free zase o trochu prodloužit. Nebo v nich zkuste běžeckou abecedu, rozdíl určitě ucítíte. Vyklusání v Nike Free je skvělým způsobem jak posílit klenbu nohy, hlezenní kloub, lýtkové svaly, předejít různým zraněním a zlepšit své běžecké schopnosti. Nike Free jsou boty prakticky pro každého. Přesto pokud máte nějakou vážnější vadu chodidla, poraďte se před jejich nákupem ještě se zkušeným ortopedem nebo podiatrem.

Historie NIKE FREE

Nike neustále vyvíjí nové technologie, které podporují sportovce na celém světě. Produktem tohoto úsilí je i běžecká obuv Nike Free ve speciálním provedení pro mužské i ženské chodidlo. Nike Free vychází ze zásad společnosti Nike, inovacemi a novými technologii napomáhá k maximální efektivitě tréninku v mnoha sportech – v běhu, chůzi, silovém nebo vytrvalostním posilování.

Nike je jedničkou na trhu s obuví umožňující přirozený pohyb chodidla od roku 2004, kdy představila svou technologii Nike Free. V současné době je obuv řady Nike Free k dostání v rozličných variantách lišících se stupněm flexibility: od modelu Nike Free 3.0 s nejvyšší mírou pružnosti; přes o něco málo pevnější model Nike Free 5.0; po Nike Free 7.0, který je jen o málo pružnější než klasická běžecká bota. K dostání je také provedení kompaktibilní s technologií Nikeplus – Nike Free Run+.

Většina z nás a ani prostředí moderních měst není stavěno k běhu naboso. Proto je obuv Nike Free ideální pro sportovce, kteří chtějí dostávat veškeré přínosy tréninku naboso, ale současně potřebují tlumení, přilnavost a ochranu chodidla, poskytované podešví bot. Běh naboso vystavuje chodidlo vnějším vlivům – chladné či rozpálené zemi – a způsobuje modřiny, oděrky a ranky. Obuv Nike Free chodidlo chrání a umožňuje mu jeho přirozený pohyb.


VÍCE O ZNAČCE NIKE V ČESKÉ REPUBLICE

Komentáře (Celkem 32)

Nalezené položky: 33 První Předchozí | 1 | 2 | Další Poslední
avatar

Žďár nad Sázavou

půlmaraton: 1:42:51 (2011)

pam65 muž 07.02.2011 17:39:51

>> Iva Milesová, 06. 02. 2011 22:08:36

Souhlasím s hodnocením reklamy. Tyhle boty mají určitě svoje zákazníky, pro které jsou to pravé. ALE komerční sdělení Nike by pro tento portál mohly být věcnější, s méně superlativy atd. Ze způsobu, jak ke mě prodávající mluví, vnímám, co si o mě myslí. A tento přístup se stává jednou z kvalit jeho produktů.

Motto: No toto!
avatar

Praha

Celkem 1145 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:51:43 (2008)
půlmaraton: 1:59:10 (2009)
maraton: 4:37:20 (2009)

richardondrouch muž 07.02.2011 19:31:15

Běžný prací prostředek, cha, cha.

Motto: To pude!
avatar

Praha 9 - Prosek

Celkem 63404,63 km
Minulý měsíc 131,4 km
10 km: 0:35:57 (2001)
půlmaraton: 1:24:16 (2011)
maraton: 3:13:59 (2013)

hf muž 17.03.2011 13:00:15

Zkušenosti s botami zn. NIKE mám od 1994, kdy jsem si koupil NIKE AIR za 4100,– a měl jsem z toho velká trauma. Myslím, že od té doby se nijak výrazně nezlepšili, ale cena klesla na polovic. Zkoušel jsem už hodně značek, ale NIKE mi nejvíc sedí. Každý na to musí přijít sám. Jako treninkové NIKE se mi jeví jednoznačně VOMERO 4+. Mám i závodní NIKE, které váží minimum. Zde zas trpí tělo, zvlášť když se běží po tvrdém povrchu. Takže zkoušejte a testujte. Bohužel to stojí nějaký peníz, ale kdo trpí stejnou závislostí jako já, tak toho nebude litovat. Zdar, Honza

Motto: KEEP SMILING
Nalezené položky: 33 První Předchozí | 1 | 2 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.