Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Víkendová nabídka přináší kvalifikaci vrchařů, závod ultramaratonců i silnici

Víkendová nabídka přináší kvalifikaci vrchařů, závod ultramaratonců i silnici
foto: Zdenek Krchák (ilustrační foto)

Petr Kostovič | 26.05.2011 | přečteno: 6704×

Termínovka teď přeje vytrvalcům, kteří si libují v náročných bězích. V Praze je o víkendu na programu běh na 100 kilometrů, na severu Moravy budou vrchaři soupeřit o nominaci při náročném Horském běhu na Lysou horu. Ani při běhu Bystřickem kolem Vírské přehrady ve Víru se nejedná o lehký závod.

Kromě stovky se při sobotním běhu ultravytrvalců konají i závody na 6 a 12 hodin. Běží se v pražské Stromovce na rovinatém dvoukilometrovém okruhu s asfaltovým povrchem. Pořadatelem je Srí Chinmoy Marathon Team Praha a startuje se v 7 hodin ráno.

Na opačném konci republiky v Moravskoslezských Beskydech se ve stejný den v 11 hodin dopoledne vydají vyznavači běhu do vrchu z Ostravice na vrchol Lysé hory, aby na devíti kilometrech překonali převýšení devítiset metrů. Vedle kondičních běžců má letos závod další pikantní příchuť v podobě kvalifikace běžců do vrchu pro mistrovství Evropy v této běžecké disciplíně. To se uskuteční 9. července v turecké Burse. Pořadatelé uzavřeli on-line registraci již týden před závodem, stále ale máte možnost přihlásit se k závodu na místě.

Mezi lehké závody nepatří ani silniční běh na 28 kilometrů s názvem Bystřickem kolem Vírské přehrady se startem o sobotním odpoledni. Při zmíněné porci kilometrů nastoupáte 524 metrů. Společně se srpnovým Malým svrateckým maratonem tvoří tento běh dvojzávod o pohár Běháme Vysočinou. Je-li pro vás 28 kilometrů přece jen mnoho, pořadatelé nabízejí i lidový běh na čtyři kilometry.

O něco snadnější je nedělní Běh kolem Máchova jezera na patnáct kilometrů. Start je v 10:15 na fotbalovém hřišti v Doksech. Po asfaltové silnici vás trasa zavede do Starých Splavů a pak po protějším břehu zpět do Doks.

Hledáte-li přece jen něco snadnějšího a navíc chcete zabojovat o body do žebříčku behej.com, vaší volbou by měl být sobotní závod na deset kilometrů s názvem Běh krále Jiřího, který nemůže být na programu jinde než v Poděbradech. Běží se na nové trati ve třech okruzích po cyklostezce a start je v 10 hodin na koupališti na Jezeře.

Společným jmenovatelem výše zmíněných závodů je pěkné prostředí, v nichž se všechny konají. Nejen proto by tedy bylo škoda nechat běžecké boty o víkendu zahálet.


TERMÍNOVKA ZÁVODŮ NA BEHY.CZ

ŽEBŘÍČEK BEHEJ.COM

Anketa

Na jaký závod se vydáte o víkendu 28. a 29. května?

 
13 hl.
 
10 hl.
 
13 hl.
 
3 hl.
 
13 hl.
 
18 hl.
Celkem hlasovalo 77 uživatelů.