Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Olomouc hlásí vyprodáno. Kam tedy jinam?

Olomouc hlásí vyprodáno. Kam tedy jinam?
foto: Jana Feilhauerová (ilustrační foto)

Petr Kostovič | 16.06.2011 | přečteno: 3285×

Volkswagen Olomoucký 1/2Maraton je dle informací pořadatele vyprodán. Dalším závodem, při němž byste mohli běžet za příjemného večerního chládku, by tedy mohl být Mezinárodní večerní běh Bruntálem. Koná se ve stejný den jako závod v Olomouci. Ale pozor, není večer jako večer.

Nenechte se mýlit slovem večerní v názvu závodu. Letos se startuje v poledne, přesněji ve 12:30 hod. Hlavní závod se koná na trati o délce 10 kilometrů. Pokud vám vyšší teplota při běhu nevadí, určitě si odvezete z Bruntálu příjemné zážitky. Slibují je zkušení pořadatelé z TJ Olympia Bruntál. Závod je pořádán v rámci oslav Dnů města Bruntálu a součástí běžeckého odpoledne je i charitativní „Běh naděje“.

V Čechách je červnovou klasikou běh „Krajem bitvy u Kolína“. Běží se také v sobotu na trati o délce 8,3 km v pěkném prostředí okolí Nové Vsi I. Silnici střídají luční cesty. Přestože je běh o necelé dva kilometry kratší než ten bruntálský, nejde o úplně lehký závod, v každém ze dvou okruhů čeká na běžce výrazné stoupání o délce jednoho kilometru, které prověří plicní kapacitu. Je to místo, kde mohou dobře připravení borci získat rozhodující náskok. Pokud nepatříte mezi adepty na vítězství, užijte si běh v pěkné krajině s dalekými výhledy do luk a polí.

Vyznavači ještě náročnějších běhů mohou dát přednost Krakonošově pětadvacítce ve Vrchlabí se startem v 11 hodin. součástí vrchlabského sportovního víkendu jsou i pochody na 100, 55, 25 a 10 km a Krakonošova jízda, jízda na kole s tratěmi o délkách 100, 80 a 35 km. Cyklisté pojedou po zpevněných cestách, na silniční speciály to však není.

Redakčním tipem na neděli je Běh zámeckým parkem na 8 km v moravských Kravařích. Poběží se po pětadvacáté, start je v 9:30 ráno a celá trať vede zámeckým parkem, přesně, jak velí název závodu.

Stejně tak v Čechách se běží v neděli dopoledne u zámku, a to v závodě Konopišťská desítka. Trať závodu vede ve třech okruzích kolem Zámeckého rybníka po parkových cestách s minimálním převýšením.

Žebříčkovým závodem víkendu je Olomoucký půlmaraton.


TERMÍNOVKA NA BEHY.CZ

ŽEBŘÍČEK BEHEJ.COM

Anketa

Který závod je ten váš o víkendu 18. a 19. června?

Celkem hlasovalo 63 uživatelů.

Komentáře (Celkem 2)

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 16.06.2011 11:49:39

Volkswagen Olomoucký 1/2Maraton, který startuje v sobotu v 19 hodin, je dle informací pořadatele vyprodán. Dalším závodem, při němž byste mohli běžet za příjemného večerního chládku, by tedy mohl být Mezinárodní večerní běh Bruntálem, který se koná ve stejný den. Ale pozor, není večer jako večer.
Odkaz na článek

avatar

Praha - Modřany

10 km: 0:44:43 (1996)
maraton: 3:59:58 (1996)

olaf, muž 16.06.2011 21:59:39

Kam jinam tedy o víkendu ? No určitě sem 45. Krakonošo­va stovka

Motto: dalkovepochody.cz - informační servis dálkových pochodů
avatar

Celkem 0 km
Minulý měsíc 0 km

rRadek muž 16.06.2011 22:40:05

V anketě mi chybí možnost: jiný závod. Dávám přednost Hradeckému krosu.

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.