Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Lyžař Magál vyhrál na Dvoračkách i s křečí

Lyžař Magál vyhrál na Dvoračkách i s křečí
foto: archiv

Tomáš Nohejl | 23.07.2011 | přečteno: 7227×

Navzdory křeči v lýtku z nově testovaných bot dokázal lyžař Jiří Magál obhájit vítězství v běhu do vrchu z Rokytnice na Dvoračky. „Kdyby mě nekousla, myslím, že jsem mohl jít na traťový rekord,“ říkal. Takhle za ním zaostal na 8,5 km dlouhé trati 42 vteřin (v čase 39:12) také díky tomu, že už vedl jasně a nemusel se honit.

Druhému Petru Losmanovi z Kerteamu nadělil 43 vetřin, třetí skončil o další víc než minutu Michal Kunst z Nového Města.

Mezi ženami vyhrála Marta Fenclová (47:12) z AK Pardubice před teprve 12letou kometou Carmen Beshirovou ze Zdic. Třetí místo získala Lada Mandlíková ze Sokolova.

Za zmínku stojí také druhé místo desetiletého Robina Beshira mezi juniory v čase 47:03. Za o osm let starším vítězem kategorie juniorů Janem Čechem z ČKS Ski Jilemnice zaostal jen o 26 vteřin.

Magál tak napodobil svého reprezentačního kolegu Lukáše Bauera, jemuž se podařilo zvítězit minulý víkend při Horském běhu Perštejn – Klínovec.

„Zkoušel jsem nové boty, které mají jiné odpružení a pěkně na to doplatil, vůbec mi nesedly. Už za deset minut jsem dostal křeč a cítil ji až do cíle. Navíc mám za sebou také dost náročný týdenní trénink. Měl jsem toho plný zuby a nechtěl nic hrotit. Naštěstí jsem měl náskok a poslední čtyři kilometry, které jsou opravdu chuťovka, mohl běžet v klidu,“ říkal.

„Do pátého kilometru jsem měl pěkný pocit z běhu rokytnickými hvozdy. Od 5,5 km na nás čekaly s prudkým stoupáním nerovnosti, kameny a kořeny. Poslední kilometr je chuťovkou pro vrchaře, normální běžci tam chodí,“ potvrdil jeden z „obyčejných“ účastníků Petr Kašparec.

Po zimní sezoně, kdy Magála trápila zranění, se už zase cítí skvěle a směřuje ke svému běžeckému vrcholu na Dolomitenmanovi druhý zářijový víkend.

„Dal jsem si celý měsíc úplně volno a od prvního května zase naplno trénuju. Hodně běhám, jezdím na kole a přidal jsem oproti minulosti víc kolečkových lyžích. Blížím se tak objemům z nejlepších letních příprav v letech 2005 a 2006,“ vyprávěl ještě Magál, oblékající v bězích do vrchu dres Iscarexu.

Porovnal také časy z nedávného běhu na Hvězdu, letos běžel o dvě minuty líp než loni, a jasně porazil i maratonského šampiona a vrchaře-specialistu Pechka.

A ještě k lyžařům… Mezi ženami skončila čtvrtá nezničitelná 57letá Blanka Paulů, držitelka dvou medailí z mistrovství světa v roce 1974 a olympiády v Sarajevu 1984.

V průběžném pořadí Českého poháru v bězích do vrchu ji patří druhá pozice, za Janou Pechkovou, která má však o dva závody víc, třetí je Táňa Metelková. Mezi muži vede Jiří Žák před Horáčkem a duatlonistou Petrem Ulichem.

VÝSLEDKY ZÁVODU

FOTOGALERIE ZE ZÁVODU

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behy.cz 23.07.2011 20:19:52

Běžci na lyžích vrchy umí. V sobotu 23. července to prokázal Jiří Magál, který přivedl jako první do cíle stošedesátičlenné pole běžců při závodě Rokytnice nad Jizerou – Dvoračky na 8,5 km a napodobil tak svého reprezentačního kolegu Lukáše Bauera, jemuž se podařilo zvítězit minulý víkend při Horském běhu Perštejn – Klínovec.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.