Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Pořád stejně (dobře) se už rok běhá VŠ liga v Braníku

Pořád stejně (dobře) se už rok běhá VŠ liga v Braníku
foto: Jakub Hořínek

Tomáš Nohejl | 09.08.2011 | přečteno: 3297×

Na stezce podél pražské Vltavy, z Braníku až k Modřanům se dá běžet jako o závod. Opravdu. Každou poslední středu v měsíci se tady běhá silniční desítka nebo pětka VŠ ligy.

„Chceme nabídnout lidem setkání při sportu pro zábavu a zároveň je pravidelností motivovat ke zlepšování, ke sledování výkonnosti,“ říká šéf běžeckých akcí Pavel John. Účastní se až stovka běžců.

Teď naposledy vyhrál červencovou edici Michal Görner za 35:05 a Kamila Bulířová 45:04, na kratší trati Vanda Kadeřábková – Březinová zvládla v teplém podvečeru 20:17 bez čekajícího potomka a František Mráček pílil za 20:13. Přijel třeba i Maciej Ciecuch z Polska, autem 190 km i s manželkou. Dal 44:43, minerálku, osprchoval se a spokojený se vracel zase nazpátek.

Že jste o branickém běhání ještě neslyšeli? Start je uprostřed stezky u řeky mezi otužileckou boudou a loděnicí Sparty. Nebo projdete-li areálem Hamru za dětské hřiště, chcete-li.

Plusy? Přesně změřená rovinatá trať na slušném asfaltu. Stabilní termín, kdy si na ni můžete porovnávat výkonnost, nejen časovou, ale i s řadou stejných soupeřů. Pohodová atmosféra. Žádné tlačenice. Dostupnost a zázemí s restaurací i parkovištěm. Solidní web s výsledky i reportážemi.

Mínus? Snad jen ne zcela běžné startovné, na místě 100 Kč, za něž vám jen změří čas a dostanete v cíli napít.

Poprvé se běželo v říjnu 2010, od té doby měsíc co měsíc. Středa vpodvečer, v zimě kvůli tmě v sobotu odpoledne. V září vyhlásí vítěze prvního, v tomto případě doslova, ročníku. Musíte mít odběhnuto aspoň polovinu, tedy šest, závodů, z nichž se vám vypočítá průměrný čas.

Koncept VŠ ligy vznikl před čtyřmi lety, když si Tomáš Reinbergr, student pražské VŠE, chtěl zahrát squashový turnaj. Pozval pár lidí, přidala se hromada dalších. Příště dorazili už i další studenti z jiných fakult.

Dnes sdružuje značka VŠ liga přes pět tisíc sportujících v osmi sportovních odvětvích v jedenácti městech. „Cílem je relax, užít si sport, přinášíme i zábavnou nadhodnotu žertovnými motivy,“ dodává John.

Proto se netlačí do komerce, využívá spíše poplatků ze startovného, nebo dárky na ceny (teď jej podporují Asics a Sanasport.cz). „Máme sice hodnotný potenciál, ale nechceme lidi obtěžovat reklamou,“ vysvětluje ještě. O běžecký seriál se stará sám se čtyřmi až sedmi dobrovolníky.

Jaké jsou jeho další běžecké ambice? „Naplnit pražskou kapacitu, která dělá okolo stovky účastníků na desítku a případně s odděleným startem ještě další stovky na pětku. A pak založit tradici běhů i v našich dalších městech, kde se už hraje squash nebo tenis,“ odpovídá šéf John.

Takže chcete okusit na vlastní nohy?

Další kolo startuje ve středu 31. srpna v 19 hodin za Hamrem v Braníku. Finále pak 28. září už v 17.

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tono muž 09.08.2011 13:51:33

Na stezce podél pražské Vltavy, z Braníku až k Modřanům se dá běžet jako o závod. Opravdu. Každou poslední středu v měsíci se tady běhá silniční desítka nebo pětka VŠ ligy.
Odkaz na článek

avatar

Praha 8

Celkem 3553 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:42:38 (2012)
půlmaraton: 1:38:28 (2011)
maraton: 3:34:30 (2012)

pif08 muž 15.08.2011 19:57:05

Jen pro upřesnění, pro registrované po internetu je startovné 80,– ;-) a srpnové téma běhu je ovoce a zelenina.

Motto: Každý den je jen jednou.
Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.