Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Začátečník prohnal na výstavišti zkušeného ultravytrvalce

Začátečník prohnal na výstavišti zkušeného ultravytrvalce
foto: Tomáš Kalina

Petr Kostovič | 12.11.2011 | přečteno: 4260×

Sobotní Mizuno 7 na brněnském výstavišti pro sebe rozhodl ultravytrvalec Dan Orálek z MS Brno (22:13) a nechal za sebou Tomáše Cinka (Ústí nad Orlicí, 22:27) i Roberta Míče (VSK Univerzita Brno, 23:12). Ženy vyhrála teprve 20letá půlkařka Markéta Horáčková z AK Olymp Brno (26:40).

Dlouho se v čele závodu držela dvojice Daniel Orálek – Tomáš Cink. Ve čtvrtém okruhu však Orálek zabral, na jeho zrychlení nedokázal Cink zareagovat a Orálek si pak už doběhl pro jasné vítězství.

„Mám tu na veletrhu nějaké povinnosti, rád závodím, a když už jsem tady, bylo by smutné si tak pěkný závod nezaběhnout,“ pochvaloval si v cíli Orálek Mizuno sedmičku. „Toho kluka, který se mě dlouho držel, ale neznám. Je mladej, ještě se musí učit,“ prohodil pak s úsměvem směrem k druhému v pořadí Tomáši Cinkovi.

Tomáš Cink začal podle svých slov běhat teprve před třemi měsíci, není členem žádného atletického oddílu, ve výsledkové listině je u jeho jména uvedeno jen bydliště – Ústí nad Orlicí.

„To kvůli bráchovi jsem začal s běháním, aby tak nemachroval,“ usmíval se čtyřiadvacetiletý Tomáš Cink v cíli poté, co si vychutnal poprvé stupně vítězů na velkém závodě. Svého o sedm let mladšího bratra Martina porazil téměř o minutu a tři místa v pořadí.

„Chtěl jsem vyhrát, ale ten chlap zrychlil, a na to jsem neměl,“ vysekl pak Orálkovi poklonu jako žák svému učiteli. Trenéři zavětřete, po českých silnicích se prohání talentovaný běžec a je zatím bez klubové příslušnosti.

Ani vítězka závodu žen, Markéta Horáčková, nepatří mezi tváře, které pravidelně vídáme na běžeckých závodech mimo dráhu. „Běhám v Olympu Brno střední tratě, mou doménou je osmistovka. Tenhle závod byl pro mě zpestřením tréninku,“ uvedla pak v cíli.

Vítězství si pohlídala. „Věděla jsem, že jsem mezi ženami na vedoucí pozici, pak se ke mně začala přibližovat Jiřina Kociánová. Pět set metrů před cílem jsem tedy nastoupila a byla v cíli první,“ doplnila ještě, jak se rodilo jej vítězství.

Druhá skončila Jiřina Kociánová (AHA Vyškov, 26:57) a třetí finišovala nestárnoucí Ivana Martincová (AC Moravská Slávia, 27:25), která pak v cíli prozradila, že ji stále lákají maratony. V příštím roce by chtěla běžet v Bratislavě a v Praze.

Závod konaný v rámci veletrhu Sport Life uzavíral letošní ročník seriálu Mizuno Running Cup a zúčastnilo se jej 377 běžců, další stovky si vyzkoušely Lidový běh. Na sedmičku si troufne i běžec po tréninkovém výpadku a „urve“ ji bez výrazné přípravy. „Hurá, přežil jsem to,“ bylo pak slyšet v šatně. "Na Brno slušná účast, pochvaloval si Orálek, který běžel snad všechny závody pořádané v posledních letech na Brněnsku.

Běželo se pět rovinatých okruhů za příjemného slunečného počasí. Střídal se asfalt, dlažební kostky a štěrk. Pořádat běh v rámci veletrhu je dobrým nápadem, divácká kulisa byla slušná. Pro rychlejší běžce bylo sice v některých okamžicích předbíhání těch pomalejších složitější, ale okruhový závod je pro diváky atraktivní podívanou. Škoda jen, že byla zrušena původně ohlášená tombola, na vyhlášení celkových výsledků Mizuno Running Cupu tak zůstalo jen torzo běžců, většinou těch, kteří si přišli či zdaleka přijeli pro ceny.


VÝSLEDKY ZÁVODU

WEB ZÁVODU

Anketa

Hodnoťte závod Mizuno sedmička 2011 známkami jako ve škole

1
 
13 hl.
2
 
3 hl.
3
 
4 hl.
4
 
2 hl.
5
 
2 hl.
Celkem hlasovalo 24 uživatelů.

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK2 12.11.2011 17:30:30

Sobotní Mizuno 7 na brněnském výstavišti pro sebe rozhodl ultraveterán Dan Orálek z MS Brno (22:13) a nechal za sebou Tomáše Cinka (Ústí nad Orlicí, 22:27) i Roberta Míče (VSK Univerzita Brno, 23:12). Ženy vyhrála teprve 20letá půlkařka Markéta Horáčková z AK Olymp Brno (26:40).
Odkaz na článek

avatar

Postrizin

Celkem 41 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:30 (2011)
půlmaraton: 1:13:56 (2011)
maraton: 2:39:32 (2011)

SlavoK muž 12.11.2011 18:32:41

To mate v redakci nejake specialni skoleni?

Pre par dny papez Makau, dnes ultraveteran Oralek… :-D

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.