Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Adventní běžecká lahůdka kousek za hranicemi

Adventní běžecká lahůdka kousek za hranicemi
foto: archív závodu Dohnaer Adventslauf

Petr Kostovič | 26.11.2011 | přečteno: 3321×

Dohnaer Adventslauf je běžecký závod v Sasku nedaleko Drážďan. Chcete-li se proběhnout v prostředí adventních trhů za povzbuzování „roztleskávaček“, ochutnat svařené víno či vánoční štolu a užít si další zábavy, vydejte se v sobotu 3. prosince do německé Dohny, městečka vzdáleného jen 30 kilometrů od českých hranic. „České běžce rádi uvítáme,“ říká Ralf Müller, starosta Dohny.

Přestože jde o závod, při němž počet účastníků překročí stovku jen o několik desítek, nudit se určitě nebudete. Zajímavá je trasa, která vás od startu na náměstí s kulisami adventních stánků provede parkovými cestami a úzkými uličkami, aby vás po poměrně náročném, i když krátkém stoupání znovu přivedla na náměstí k místu startu.

Odměnou za výběh na náměstí vám bude průběh špalírem „cheerleaders“, s nimiž si v každém kole můžete plácnout a budete-li mít štěstí, moderátor u notebooku se startovní listinou vyvolá právě vaše jméno. Kombinace rodinné atmosféry s malebným prostředím adventních trhů a povzbuzováním běžců diváky hlavně v prostoru náměstí, v tom je kouzlo tohoto závodu.

„Letos jsme pro běžce připravili další novinky, jejichž cílem je ještě více se během bavit,“ říká Ralf Müller, starosta Dohny. V paralelní „virtuální“ pohárové soutěži s názvem „Štolový handicap“ budou běžci hádat, kolik rozinek je ve dva kilogramy vážící vánoční štole. Rozdíl mezi odhadem a skutečným číslem bude převeden do časové penalizace. Vítězem poháru se stane nejlepší běžec a hadač," vysvětluje Ralf Müller pravidla jedné z vložených soutěží.

V hlavním závodě na 9,6 km se běží čtyři okruhy, v každém z nich překonáte převýšení 40 metrů. Napadne-li sníh, jde spíše o krosový závod, za sucha jde o městský běh s povrchem v podobě asfaltu a dlažebních kostek, v každém ze čtyř okruhů s krátkou, přibližně 300 metrů dlouhou vložkou po zpevněné parkové cestě.

Pořadatelé v Německu ctí atletická pravidla, a tak i tady soutěží běžci ve věkových kategoriích po pěti letech. Samozřejmostí je rovnost vyhlašovaných věkových kategorií mezi muži a ženami.

K závodu se můžete přihlásit předem prostřednictvím on-line přihlášky. Startovné je ve výši 4 eur, zaplatíte-li na místě, bude vás startovné stát o 1 euro více. Děti platí 2 eura. Prezentace je na radnici, zázemí s šatnami a sprchami je v nedaleké základní škole.

Vyhlášení se uskuteční na pódiu v prostředí adventních trhů. Nečekejte při případném úspěchu velké finanční prémie, udělují se menší věcné ceny. Pro každého závodníka je připraveno malé občerstvení s horkými nápoji v podobě tradičního svařeného vína Glühwein či čaje.

V loňském roce oslnila česká reprezentantka Ivana Sekyrová, která vytvořila časem 37:23 traťový rekord v kategorii žen, když doběhla na čtvrtém místě celkového pořadí.

Hlavní závod startuje v sobotu 3. prosince ve 14:15.


WEB ZÁVODU

PROPOZICE ZÁVODU V TERMÍNOVCE NA BEHY.CZ

MÍSTO ZÁVODU NA MAPĚ

ON-LINE PŘIHLÁŠKA

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 24.11.2011 21:33:43

Dohnaer Adventslauf je menší běžecký závod v Sasku. Menší ale rozhodně neznamená méně hezký. Naopak. Chcete-li se proběhnout v prostředí adventních trhů za povzbuzování „cheerleaders“, ochutnat svařené víno a užít si další zábavy, vydejte se v sobotu 3. prosince do německé Dohny, městečka vzdáleného jen 30 kilometrů od českých hranic, nedaleko Drážďan.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.