Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Letošní víkendové závody zahájí "zimní běhy" a lyžařská Jizerská 50

Letošní víkendové závody zahájí "zimní běhy" a lyžařská Jizerská 50

Daniela Havránková | 03.01.2012 | přečteno: 4610×

První lednový víkend bude patřit Jizerské 50, ovšem závodit se bude i bez lyží. Pokračují novoroční běhy, sobotním hitem bude olomoucký Zimní běh přes Košíř. Další „zimní běhy“ se konají v neděli v Kladně a v Kobeřicích. Do Prahy zase zvou na tradiční akce Dvě míle s úsměvem a Pravidelný běh VŠ ligy.

TJ Kondičního běhu Liga stovkařů Olomouc pořádá v sobotu ve Slatinicích Zimní běh přes Kosíř na 10 kilometrů. Jde o obrátkový běh z lázní na vrchol Velkého Kosíře. Běží se zejména po lesních cestách. Loni zde vyhrála naše skvělá vytrvalkyně a nedávná vítězka žebříčku behej.com za rok 2011 Petra Kamínková.

Dalším moravským lákadlem může být Kuřimský kros v délce 3,5 nebo 6,5 kilometrů, který spadá do Brněnského běžeckého poháru.

V Praze se jako každou sobotu v měsíci koná akce Dvě míle s úsměvem. Na okruhu ve Stromovce si můžete vyrazit pro teplý lívanec se skořicí v cíli – čeká tam na každého doběhnuvšího.

V novém roce se také opět rozjíždí Pravidelné běhy VŠ ligy v Praze Braníku. Na oficiálně změřené trati se tu běží 5 nebo 10 kilometrů.

Okruhový městský Novoroční běh se odehraje v Chotěboři. Závodníky tu čeká 4,6 silničních kilometrů. Po závodě proběhne slavnostní vyhlášení chotěbořského běžeckého poháru.

Běh se stejným názvem, tedy Novoroční, najdete i v Horním Kostelci. Organizátoři připravili dost členitý silniční okruh na 11,5 kilometru. Traťový rekord tu drží naše vynikající vrchařka Anna Pichrtová.

V neděli můžete vyrazit na Zimní běh Kobeřicemi (okres Opava) s tratěmi od 1,7 do 9,4 kilometru v prostoru obce pro všechny věkové kategorie.

Maraton klub Kladno pořádá Zimní běh po lesních cestách a pěšinách na 5,3 kilometru.

Součástí Zimního běžeckého poháru je nedělní kadaňský Tříkrálový běh. Láká na členitý krosový okruh vedený po loukách a cyklostezce.

O tomto víkendu se také koná běžkařský svátek Jizerská 50 v Bedřichově v Jizerských horách, který tradičně láká na čtyři tisícovky sportovců (letos jich je přihlášeno na hlavní závod 4800!). Hlavní závod na 50 km klasicky, který je už v tuto chvíli vyprodán, doplní poloviční varianta a na tu ještě volná čísla zbývají!

Bohatý program začíná už v pátek třicetikilometrovým závodem, v sobotu se utkají děti a firemní štafety, večer zahraje David Koller s kapelou. Neděle pak bude patřit dvěma hlavním závodům.

Ve startovní listině figuruje z českých jmen Stanislav Řezáč či Martin Koukal, který se letos rozhodl věnovat dálkovým běhům. Přijedou samozřejmě i zahraniční hvězdy. Kromě nich se závodu zúčastní i tucet závodníků se zrakovým hendikepem, jejichž start umožnila Nadace Leontinka, která vedle běžeckého lyžování podporuje i cyklistiku na tandemových kolech a triatlon.


TERMÍNOVKA

ŽEBŘÍČEK BEHEJ.COM

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 05.01.2012 12:04:55

První lednový víkend bude patřit Jizerské 50, ovšem závodit se bude i bez lyží. Pokračují novoroční běhy, sobotním hitem bude olomoucký Zimní běh přes Košíř. Další „zimní běhy“ se konají v neděli v Kladně a v Kobeřicích. Do Prahy zase zvou na tradiční akce Dvě míle s úsměvem a Pravidelný běh VŠ ligy.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.