Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Svatojánský běh v Kladně ovládli domácí Čadek a Rybáčková

Svatojánský běh v Kladně ovládli domácí Čadek a Rybáčková
foto: Martin Symon; vítěz závodu Ondřej Čadek

Daniela Havránková | 11.02.2012 | přečteno: 4368×

V mrazivém, ale slunečném počasí se na kladenském Svatojánském běhu utkalo 77 borců. Trať dlouhou 7,5 kilometru, kterou převážně pokrývala vrstva sněhu, zvládl nejrychleji domácí Ondřej Čadek (AC Tepo Kladno) za 25:59. Z žen se nejlépe vedlo Soně Rybáčkové (MK Kladno), když jí v cíli naměřili 33:29.

„V Kladně ráno rtuť teploměru klesla na mínus 18, pak to šlo nahoru,“ informoval hlavní koordinátor běžeckých akcí u nás Ivo Domanský, který byl dnešnímu závodnímu klání přítomen. „Na startu jsme očekávali například Jirku Wallenfelse, loni zde čtvrtého, ale odradila ho zřejmě, tak jako mnohé, velká zima,“ dodal k slabší účasti běžců. Loni se jich tu sešlo 117.

Závod se nakonec běžel při teplotě –10°C a nabídl zajímavý souboj dvou dvacetiletých závodníků, Ondřeje Čadka a Milana Janouška. Vítězný Čadek se pak setkal na bedně i se svým trenérem, Josefem Poduškou (ročník 1962), který dnes získal v konkurenci mladších bronz.

Zmíněný stříbrný Janoušek, startující za USK Praha, se již uvedl na Silvestrovském běhu v Kolíně, kde vyhrál. Doposud koketoval i s fotbalem, ale nyní se rozhodl věnovat více běhu. V jeho snažení by mu měl pomoci zkušený trenér Miroslav Semerád.

Ženská vítězka Rybáčková si doběhla pro prvenství i přes zdravotní omezení. „Už delší dobu mě sužuje bolest prstů u nohy. Problém řeším, chodím po vyšetřeních,“ svěřila se.

Organizaci závodu zvládl Maratónklub Kladno bezchybně. Startovní výstřel se ozval v půl jedenácté a již v poledne byly k dispozici výsledky. Zázemí pro dnešní akci poskytlo SOU Kladno Dubí, v jehož prostorách se mimochodem před lety konaly dva ročníky chodbového maratonu.

VÝSLEDKY ZÁVODU

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 11.02.2012 19:25:41

V mrazivém, ale slunečném počasí se na kladenském Svatojánském běhu utkalo 77 borců. Trať dlouhou 7,5 kilometru, kterou převážně pokrývala vrstva sněhu, zvládl nejrychleji domácí Ondřej Čadek (AC Tepo Kladno) za 25:59. Z žen se nejlépe vedlo Soně Rybáčkové (MK Kladno), když jí v cíli naměřili 33:29.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.