Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Hledala jsem parťáka a na behej.com našla ultramaratonce

Hledala jsem parťáka a na behej.com našla ultramaratonce
foto: archív Veroniky Vágnerové

Lenka Horká | 19.02.2012 | přečteno: 10640×

Nečekaná setkání mohou vzniknout jednoduše a přinést doživotní zážitky, nebo i velká přátelství. Mnohdy vše začne „nevinně“. Podobně jako běžecké začátky mladé dámy z Ústí nad Labem, která přes fórum behej.com hledala a našla spoluběžce. A ne ledajaké. Od redaktora po ultramaratonce.

Veronika Vágnerová nikdy nebyla žádným velkým sportovcem. Pohyb ji však vždycky bavil. Věnovala se hlavně in-line bruslení. Bydlí totiž přímo u cyklostezky v Ústí nad Labem. K běhu ji přivedl náhodou bývalý kolega z práce.

„Začalo mě to bavit, a tak jsem hledala spoluběžce. Pracuji z domova, starám se o dvě děti a nemám žádné podobně založené kamarády, s nimiž bych mohla vyběhnout. Sice mám ráda hudbu a běhání se sluchátky mi pomáhá, ale zaběhnout si s někým a popovídat si je opravdu fajn,“ uvádí Veronika k tomu, jak začaly její „běžecké námluvy“.

Jelikož se živím prací na internetu, hledala jsem tam a narazila na stránky behej.com. Do Fóra na webu jsem si dala inzerát na společné výběhy v Ústí. První se ozval ultramaratonec Kostěj (Jiří Kostínek pozn. red.), jemuž vděčím za pořádnou lekci ve vytrvalosti, v tom jak vlastně správně běhat a co za botky si pořídit. Bylo to opravdu fajn. Komu se poštěstí hned napoprvé vyběhnout s ultramaratoncem?“ vzpomíná Veronika na první společný výběh s kamarádem.

Od tohoto běhu posunula své běžecké hranice. Většinou běhá obden. Uběhne za hodinku kolem deseti kilometrů po cyklostezce.

O čas mi tolik nejde. Párkrát jsem běžela v lese, a to až 13 km, a tolik vlastně měřil i můj výběh s Kostějem. Byl to trail s velkým převýšením. Tenkrát jsem si sáhla na dno,“ vzpomíná ještě na výběh s ultramaratoncem.

„Později se díky mému příspěvku ve Fóru ozvala ještě jedna začínající maminka. Od té doby spolu chodíme běhat a společně trénujeme na letošní půlmaraton do Prahy. Nedávno jsem si vyběhla také s redaktorem z behej.com,“ zmiňuje Veronika další běžce, o něž se rozšířil její „soukromý běžecký klub“.

Jako řadu dalších běžců ji však trápí následky vážného zranění kolene, které natéká a často ji vyřadí z tréninku. Jednostranné zatížení při běhu tak kompenzuje jinými aktivitami. Hodně bruslí, občas plave, jedenkrát týdně navštěvuje lekce jógy a orientálního tance.

„Běhání kompletně změnilo můj život. Jsem víc nabita energií, mám "čistou hlavu“ a cítím se lépe. Pozoruji i pozitivní změny na svém těle. Navíc jsem poznala několik nových lidí a můj život dostal jiný směr, “ vypočítává Veronika pozitiva běhání.

Pár tipů na to, jak si najít prostřednictvím behej.com spoluběžce

Vyzkoušejte naše Fórum. Hned druhé s názvem Společné běžecké tréninky vám nabídne možnosti proběhnout se ve všech koutech republiky.

Pro rychlejší vyhledávání můžete navíc využít vyhledávací pole na hlavní stránce Fóra, kde se vám po vyplnění města zobrazí všechny příspěvky pro toto město. Včetně těch s nabídkou či poptávkou společného běhání. Nebo založte vlastní „inzerát“.

Další možností je využití běžeckých Výzev. V tabulce vyplňte, kdy a kde byste rádi běželi, pojmenujte svou výzvu a zaškrtněte tlačítko „Pojď běhat“. Tato výzva se zobrazí všem registrovaným běžcům v jejich profilu a při založení také na domovské stránce behej.com. Nebo vytvořte výzvu "Překonej mě“, v rámci níž můžete virtuálně soutěžit s kterýmkoliv běžcem, který se k výzvě připojí, ať se právě nachází kdekoliv na světě.

A do třetice? Do třetice můžete využít odkazu na běžecké kluby. Aktuálně jich zde naleznete přes čtyřicet. Některé z nich jsou atletické oddíly s profesionálními trenéry i vedením, jiné sdružují běžce se společnými tématy (charita, běhající právníci, běžci z Mladé Boleslavi…). Další vás přímo zvou ke společným tréninkům. Jako třeba společné výběhy s redakcí behej.com nebo čtvrteční VRCu. Tak proč to nezkusit?!

…Nechejte si to pro sebe, ale připravujeme pro vás ještě přehledný „kalendář“ společných výběhů.

Anketa

Preferujete běhání o samotě nebo s někým?

 
222 hl.
Celkem hlasovalo 326 uživatelů.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

brisindel žena 15.02.2012 14:29:42

Nečekaná setkání mohou vzniknout jednoduše a přinést doživotní zážitky, nebo i velká přátelství. Mnohdy vše začne nevinně. Podobně jako běžecké začátky Veroniky z Ústí nad Labem, která přes fórum běhej.com hledala a našla spoluběžce. A ne ledajaké. Od redaktora přes ultramaratonce.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.